Колекция БОЖЕСТВЕН ДУХ

Колекция
БОЖЕСТВЕН ДУХ

300 лв.200 лв.

“Божествен дух“ е поредица на издателство „Захарий Стоянов“, която представя знаменити световни литературни творби, илюстрирани от именити художници и с изящно художествено и полиграфическо оформление.

Петте книги от „Божествен дух“ са на стойност 300 лева, а вие можете да ги получите само срещу 200 лева.

*Доставката е за сметка на купувача

Данни за вашата поръчка

Име на получателя:
Телефон:
Email адрес:

Адрес за доставка

Град:
Пощенски код:
Адрес за доставка:

Плащане

Начин на плащане При доставка
 

*Средната цена на доставката е в рамките на 1.50 лева. Крайната цена за Вашата доставка ще Ви бъде съобщена в рамките на работния ден по телефона„ПАНЧАТАНТРА“ - древноиндийско петокнижие
На тази книга е съдено да бъде след Библията най-разпространената книга в света. Повече от 200 превода на над 60 езика от ІV век до наши дни шестват по земята и много трудно може да се намери друго произведение, което да съперничи на този литературен паметник, вградил в себе си бисерите на древноиндийската мъдрост, както и на други народи и творци. Преводът е на поета Йордан Милев, а илюстрациите са на Иван Кьосев.

РАБИНДРАНАТ ТАГОР - „ДУМИ С РИТЪМА НА ВЕЧНОСТ“
Рабиндранат Тагор е сред малцината ученици на човечеството, чието учение е основано на мъдростта на единението. Неговото слово и дело са по-живи от всякога. Той остави на света пленителните мелодии и сънища на поезията си. Наистина думите му са с ритъма на вечността. Помни се неговото гостуване в България. Преводът е на Александър Шурбанов, а графиките са на Николай Райнов.

ОМИР - „ОДИСЕЯ“
Поемите на гения в старогръцкия епос не са само художествено произведение, но изпълняват функцията на наука-мъдрост. Създадени на границата на варварството и цивилизацията, те носят белезите на великите творби, възникващи на междата на две епохи. Безсмъртието на поемата „Одисея“ е осигурено само с факта, че името й е станало символ на идеята за премеждие. В нея мит и действителност се смесват по невероятен начин. Преводът е на Георги Батаклиев, а илюстрациите са на Любен Диманов.

Н.В. ГОГОЛ - „МЪРТВИ ДУШИ“
Епохалното произведение на великия Гогол е издавано не веднъж, но сега е представяно по неповторим начин. Не само словото на художника на злото, както наричат автора, ще привлече читателя, но представянето на книгата е в прекрасния превод на Димитър Подвързачов, с оригиналните илюстрации на А. Агин и Е. Бернардски и знаменитата статия на Николай Бердяев „Гогол в руската революция“. Същият Бердяев, който пише: „Гогол бе видял вече чудовищата, които по-късно художествено видя Пикасо.“

СОФОКЪЛ - „ТРАГЕДИИ“
В своите трагедии Софокъл очертава характерите, изобразява ги в тяхната пъстрота и изкусно си служи с художествената идея, като възсъздава Омировата прелест. Античният автор създава образцов трагически герой, в който зрителят вижда себе си. В томчето са събрани трагедиите: „Едип цар“, „Едип в Колон“, „Антигона“, „Аякс“, „Филоктет“, „Електра“ и „Трахинянките“. Читателят научава интересни подробности за постановките на трагедиите на наши сцени.