Колаж: Теодор Михайлов

Действията му са истинска простотия, казва Георги Кадиев

„Фейсбук“ се забавлява с вицепремиера Симеонов: Един ден Валери ще дойде и у вас!

9841 | 13 авг. 2017 | 17:09

Може ли заместник министър-председател на България да се занимава с работа, която е задължение на областни управители, кметове, полицаи, финансови контролни органи, съдебни звена и други местни компетентни държавни служби?

Колаж: Теодор Михайлов-1502633462.jpgКолаж: Фейсбук-1502634007.jpg

Гняв, смях, иронични шеги, колажи и псувни в социалните мрежи предизвикаха среднощните акции в „Слънчев бряг“ на вицепремиера Валери Симеонов. Арестът на диджей, конфискацията на оборота на заведение и озвучителните уредби от заместника на Бойко Борисов в правителството е най-обсъжданата тема във „Фейсбук“. Снощи гостите на дискотека „Бедрум“ посрещнаха вицепремиера с гневни освирквания и псувни.

 

Ето какво пишат възмутени потребители на „Фейсбук“:

 

Боян Чуков: „България е станала Република на интригата, невежеството и корупцията. Може ли заместник министър-председател на България да се занимава с работа, която е задължение на областни управители, кметове, полицаи, финансови контролни органи, съдебни звена и други местни компетентни държавни служби? По този начин се девалвират нивото и авторитетът на Министерски съвет.

 

Чували ли сте френски вицепремиер да ръководи ревизия на барове, дискотеки и ресторанти на Лазурния бряг? Или в Сан Тропе? Постът на български заместник министър-председател се приравнява до този на "полицая от Сан Тропе" от едноименния филм...което никак не е смешно.

 

Г-н Симеонов не е назначен на своя пост за да им показва как да работят! При всяко едно назначение има функционална характеристика на длъжността. Симеонов също има съответната длъжностна характеристика и в нея не влиза задължението да обучава своите подчинени. Те при назначаването си са длъжни да имат съответните знания и умения. В противен случай, отговорност носи техният работодател. В случая г-н Симеонов.

 

..Да влезе в градския транспорт в Бургас и областта и да проверява билети и карти на пътниците.“

 

Георги Кадиев: "Премиерът се занимава с ресторантски скандал за 80 лева и някакви празни столове.Вицепремиерът "закопчава" DJ Станчо. Министърът обикаля дегизирана къмпинзите и лично маха звезди на ресторанти. Депутатът изнудва за суджук, понякога за филе "Елена". Истинска простотия."

 

Нелко Начев: "Наесен, когато няма вече работещи плажове, къмпинги, морски хотели и плажни дискотеки, Дяволкова и Далавери ще започнат да правят внезапни проверки по домовете, дали изпълнявате стриктно съпружеските си задължения или саботирате правителствената програма за борба с демографската криза, а Издислав Горанов ще следи, дали изпращате третия пласт от тоалетната си хартия в НАП. Помнете ми думата - всички чудовищни престъпления срещу личностни права започват с наглед общественополезна хиперактивност на гротескни индивиди, докопали се до властови ресурс, в общества с безвъзвратно увредена ценностна система!"

 

Самуил Петканов: "През лятото поради политиката на отворени прозорци телевизорите на възрастните хора в квартала се надвикват един друг. Ето великолепен шанс Валери да нападне баби, че нещо се надскочи и му се опънаха батките в бар Спалня."

 

Радослав Стоянов: Аз подкрепям действията на Валерката. Те имат потенциала да политизират едни иначе политически апатични или недобре ориентирани прослойки на обществото ни, като клиентелата на "Бедрум" и "Какао Бийч". Човек трябва да може да си извлече поука от тези събития за изборите, които прави в живота си, както и за последствията от тези избори. Надявам се "пострадалите" да медитират малко върху въпроса как този човек има тази власт и какво да направим, за да не се повтаря това. Браво Валери! Ашколсун!

 

Теодор Михайлов: "Валери пак се е вихрил тази нощ. Един ден Валери ще дойде и у вас. Валери ще дойде и у нас. Валери ще се дърви на по-слабите, докато по-слабите не осъзнаят, че силата е в тях, а не в чичак пазен от полиция и НСО, който иска да се направи на силен, биейки по по-слабите. Защото по-силните той ухажва. Защото по-силните могат да го приключат за миг. Пред тях той е плах и бледен. Все пак Валери бие баби на границата. Баби... Валери. Бие. Баби. За него измет е комплимент. Затова няма да го нарека така. Пожелавам му само дълбоко забвение и повик за повръщане във всеки, който някога чуе името му. Началото на края на Валери. В което всъщност има нещо хубаво. Дано е много скоро. Дано!"

 

Борис Бончев: "Преди два дни премиерът се занима лично със заведение, което надписало сметка с продукт/услуга, която я няма в менюто. Онзи ден министър инспектира къмпинг, а вчера вицепремиер арестува ди-джей. Дори това да е ди-джей Станчо, все-пак става въпрос за вицепремиер...

 

Тезата за евтин ПР дори не ми се струва убедителна. Това на корпоративен език се нарича микро мениджмънт и е едно от най-вредните неща в управлението на една по-голяма икономическа единица - било фирма или държава. Поне така е написано във всички книги за управление, които съм чел. Ако тези хора нямат капацитета да взимат информирани решения за това как да изпълняват задълженията си, нямат ли съветници? Всъщност и да се обградиш с правилните хора, които да си вършат работата, а не само да ти лижат задника, явно не е много лесна работа за нашите т.нар. избраници."

 

Мария Челебийска: Но нали има държавни органи и служби, на които това им е работата, да следят и контролират. Получават и не малки заплати. Щом министрите и м-р председателя им изпълняват задълженията да съкратят тези ненужни служби. Иначе театрото е супер,но полза никаква.


От категорията

Вижте визитата на премиера Борисов при папа Франциск в снимки! (ВИДЕО)

Снимка Фейсбук на Бойко Борисов-1527248010.jpg

Вярвам, че това една добра оценка за работата на България по темата Западни ...

25 май 2018 | 14:31

Борисов разговаря повече от 30 минути с папа Франциск! (ВИДЕО)

Бойко Борисов и папа Франциск разговарят на четири очи.
Снимка Валерия Велева-1527238412.png

В българската делегация са включени представители на духовенството, ...

25 май 2018 | 11:29

Нинова към жителите на Галиче: Дайте пример! Вие можете да изгоните мутрите от властта

Нинова към жителите на Галиче: Дайте пример! Вие можете да изгоните мутрите от властта-1527305235.png

В България, ако критикуваш властта, ти измислят компромати, очернят те, пращат ...

26 май 2018 | 06:26

Еврокомисията комисия изреди куп слабости на българската икономика и управление

Еврокомисията комисия изреди куп слабости на българската икономика и управление-1527279632.jpg

Ефективността на публичните разходи в България е много ниска, а реформите в ...

25 май 2018 | 23:14

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Сурвакар Балкански


13 авг. 2017 | 19:29Към всички горецитирани имена в статията :Ред в държавата трябва да има ,стига сте се оплаквали !Щом до там сме я докарали .ще трябва да играе сопата !Не може заведението на Кравата и диджея му да определят от кога да има тишина в курорта !?! Съжал яв ам,че стред вас има уважавани имена от мен!Всички дето сте против мерките на вицепремиера ,идете в др уги страни и вижте там как е ,и тогава си давайте мненията във форумите !Не ви трябва далеч да видите,а само в Гърция ,Хърватия,Италия,Франция !Дори в Испания я няма нашата дивотия , дето са най темпераментните мачовци и мацки!Дивотиите и слободията ви гаресват така ли ??? .


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


дума


13 авг. 2017 | 20:21Този път наистина имаш право г н Сурвакар Балкански!


Slavomir


13 авг. 2017 | 18:33Подхода на В. Симеовов считам за правилен. В нашата държава няма ред, дисциплина, справедливост и търсене на отговорност. На негово място 24 часа бих правил проверки. Следващите 24 часа бих уволнявал виновните за анархията държавни високоплатени търтеи от държавните и контролни органи. После пак 24 часа проверки и нови 24 часа за уволнения. В страната ни цари хаос, какъвто нямаше дори в най забутаното ТКЗС. Ние не сме държавнотворен народ. Сопата трябва да играе отгоре до долу. Особено по новоизградената крадлива буржоазия. Дерзайте г н Симеонов. На България й трябват яки, принципни и взискателни държавни ръководители, а не подкупни, мързеливи и алчни душички с меки ръкавички!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


дума


13 авг. 2017 | 20:24Съгласен на 100% с мнението ти!


Иван Смилов


13 авг. 2017 | 17:46Не е ли странно, че (уж)левият БСПарски сайт "Епицентър" застава на страната на мутрите вместо на страната на законността?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


дума


13 авг. 2017 | 20:25Не е странно,даже никак.Кой създаде навремето мутрите помниш ли?


Васил Здравков


13 авг. 2017 | 17:35бойкоборисовщината като форма на шизофрения е заразна. Тия хиперактивни идиоти още малко ще ми влязат в къщата и ще започнат да ме проверяват за нещо.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


дума


13 авг. 2017 | 20:27Ако има причини ,ще влезнат.Законите трябва да важат за всички!


2018