Вървим към предсрочни избори заради многото "мъжаги" в политиката.

Андрей Райчев: Борисов се държи високомерно

15746 | 8 апр. 2021 | 08:36

Ако неговото предложение за съставяне на правителство беше искрено, нямаше да е публично. Борисов ги предизвика, коментира Райчев


Бойко Борисов се държи високомерно. Ако неговото предложение за съставяне на правителство е искрено, то нямаше да е публично. Това смята социологът Андрей Райчев.

 

Той коментира изказването на премиера преди началото на правителственото заседание вчера.
„Борисов ги предизвиква“, смята социологът.

 

Епохата Борисов е приключил. Той успя да изгради една уникална система на отношения с Турция, Русия, Европа и САЩ. Той безспорно е добър дипломат, но сега се отваря един дефицит- на липса на личен контакт. Ще се отзовем в една различна обстановка – с един ръмжащ Путин, с един арогантен Ердоган, и една безлична Европа, подчерта в . ефира на Би Ти Ви социологът Андрей Райчев. 

В тази обстановка е много лошо ако нямаме власт, посочи той и обясни, че трябва да мислим по-широко. 

 

Борисов се държи високомерно и казва – айде, давайте. Но нито една друга партия няма сила да управлява. Ако дори трите протестни партии се договорят – ИТН, ДБ и „Изправи се!“, те по всеки въпрос ще трябва да се допитват. И когато по нищо не се договорят, ще търсят Борисов, Корнелия или Доган. С други думи, тяхната логика е нови парламентарни избори, прогнозира Райчев.

 

Когато едно предложение се прави публично, както го направи Борисов, то не е искрено. Но да се управлява без разбирателство и доверие е невъзможно в тази ситуация. В същото време имаме много тежка ситуация в БСП на унижение, защото при следващи избори може да останат четвърта политическа сила, очерта политическият пейзаж Райчев и добави, че Нинова отдавна е трябвало да е в оставка. 

 

БСП е в криза, нещата са нестабилни, тя е в насипно състояние. Тя се очертава като  лявото крило, а демократите - като дясното крило. Но българите не гласуват 20 години за крила. Освен това те не гласуват и за царе, кралe и пр., а за хора като тях. Тоест, у нас има сражения само между мъжаги – Борисов, Гешев, Радев, Трифонов. Но битките, които се водят, не са идейни, изтъкна Райчев. 

 

Неговата прогноза е опозицията да не излъчи кабинет и да се върви към предсрочни избори – 60:40, ако залагаме на тотото. Причината – защото не вижда как точно ще управляват партиите, влезли в 45-тия парламент. 

 

"Народът вече не гласува за професори, академици, царе, а за такива като тях – за един от тях, Бареков, Трифонов и Борисов", смята Райчев.

 


От категорията

Борисов влезе в "Пирогов" за ЯМР след контузия, опериран е по спешност в "Софиямед"

Снимки: Фейсбук-1618844691.jpg

"След извършен ядрено-магнитен резонанс в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" е ...

19 апр. 2021 | 18:04

Президентът Радев връчва мандата на ГЕРБ утре в 13.00 часа

-1615189309.png

Председателят на ПГ на партията Десислава Атанасова обяви, че ще се яви в ...

19 апр. 2021 | 17:54

ГЕРБ прецака партията на Слави Трифонов: Внесе законопроект за мажоритарния вот

ГЕРБ прецака Слави Трифонов: Внесе законопроект за мажоритарния вот-1618844500.jpg

Още миналата седмица депутатите на ГЕРБ обявиха, че ще внесат своето ...

19 апр. 2021 | 17:46

Радев пред ИТН: С гласа си българските граждани отредиха отговорна роля на "Има такъв народ"
(Видео)

Радев към ИТН-1618816597.png

Аз не искам да се превръщам в човек, който предсказва какво ще се случи. Това ...

19 апр. 2021 | 10:07