„Фейсбук“ изригна срещу сълзите на Цачева

Беше ли тя със слушалка на дебата в БНТ, питат в мрежите

„Фейсбук“ изригна срещу сълзите на Цачева: Поздравяват „идиота“, който ѝ е помагал в кампанията

110073 | 11 ноем. 2016 | 13:44

Обвиняват кандидат-президента на ГЕРБ, че прави опит да злоупотреби с чувствата на избирателите два дни преди втория тур на президентските избори


Разказът на кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева за историята на дядо ѝ Иван Цачев буквално взриви социалните мрежи.

 

В четвъртък вечерта по време на последния тв дебат с опонента ѝ Румен Радев бившата комунистка и настоящ председател на Народното събрание през сълзи разказа как през 1952 г. дядо ѝ  бил разстрелян от комунистическия режим, но родителите ѝ криели този факт от нея, а пък тя го научила чак след 1989-та година. Просълзена, Цачева обясни пред камерите на БНТ, че е дала клетва на смъртния одър на баща си, никога да не казва че дядо ѝ е убит от комунистите. Но в тази вечер на дебата, тя решила да пристъпи клетвата и да даде гласност на историята.

 

Признанието и сълзите ѝ в ефир предизвикаха буря от коментари в социалните мрежи. Журналисти, бивши депутати, общественици и политици припомниха, че Цачева не за първи път разказва историята на родственика си.

Най-споделяното видео в мрежата стана част от нейно интервю пред TV+ през 2011 г., когато като председател на Народното събрание  за първи път пристъпва клетвата на баща си, разказвайки пред Коритаров за дядо си, но без сълзи в студиото.

Журналистът Петьо Цеков пък сподели публикации от началото на октомври тази година, когото евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, в присъствието на Цачева, разказва същата история.

 

В голяма част от коментирате си потребителите казват, че Цецка Цачева е направила опит да злоупотреби с чувствата на избирателите два дни преди втория тур на президентските избори. Припомнят и факта, че в България едва ли има семейство, което да не е дало жертви по време на тоталитарните режими на 20-ти век – фашизма и комунизма. Дава се пример с президента Петър Стоянов, чийто баща е Стефан е бил в концлагерите Куциян и Николаево. За разлика от Цецка Цачева обаче, Стоянов никога не използва семейната трагедия в политическата борба.

 

Публикуваме част от коментарите във „Фейсбук“:

 

Мартин Карбовски: Ужас! Гласувайте за генерала!

Аз съм журналист. Не бива да взимам страна директно в политиката. Трябва да съм дипломатичен. И ще бъда: Видях дебата по БНТ. Ужас. Гласувайте за Генерала.

 Другото е нова политическа вагина след Плевнелиев. Което беше много трудно! Мисля, че бях твърде дипломатичен. „Смъртния одър на баща ми “ на който „не съм красива“ е грешка. Грешка Цачева. Знам, че ще съжалявам леко за този пост. Но сърце не трае. Поздравявам идиота, който е помагал на Цачева. Успя да уплашиш мене, виделият цялата мъка по тая земя. Без оглед на партия и цвят – търсете последния адекватен човек в пустинята. Моля се за това!

 

Христо Георгиев:

 Здравейте! Цецка Цачева има слушалка в ухото!!! Преподавател съм в ИУ и от личен опит мога да ви кажа на 100%, че някои и диктува в ухото, вижте и реакциите, когато говори генерала.. някои и говори постоянно!

Моля, ви дайте гласност!

 

Ирина Репуц:

Леле, агонията продължава по БТВ! Пускам ТВ и гледам Цецка Цачева! Anton Hekimyan я пита с изненада: "Значи Вие се виждате като победител - така ли?" - "А Вие не ме ли виждате като победител" отговаря тя!!!! А, още не съм си изпила кафето! Не е за вярване! :):):) Почвам да се страхувам, че това ще продължи и след изборите, независимо от резултата.

 

Дончо Дудев, водач на протестите срещу ЕРП-ата:

 „Знаете ли, че ако Борисов се пусне в дебат ще изглежда по същия комичен начин. Лейките не са толкова кухи и изпразнени от съдържание.“

 

Петьо Цеков, журналист:

Искам да обърнете внимание на датата. Андрей Ковачев обяснява преди седмица, че дядото на ЦеЦа е убит през 52-а. Т.е., Ковачев разказва тази история ПРЕДИ Цачева да я разкрие за първи път по БНТ. Вижте и дописката от Дневник, тя е от 2011. Смело мога да предположа, че Ковачев и "Дневник" не са били на смъртния одър на таткото на ЦеЦа и, че ЦеЦа е знаела какво да прави с кърпичката, която предварително е поставена в левия й джоб.

 

Иван Михалев, журналист:

Най-голямата манипулация от всички в тази кампания. Позор!

 

Богомил Бонев:

Много долна лъжа. Но това, че беше уговорено и Чешмеджиева да се разреве, това минава всички граници.

 

Валери Запрянов:
Те ще ми вкарват голове, а аз ще им играя. Нема да им играя! Да си играят сами!
А тя снощи го размаза! Грима... Размаза го.

Аня Павлова:

Е, трябва да се чете по-внимателно Станиславски... колко пъти го казвам на политиците....

Ануш Тилкиян: 
Днес се обръщам към всички,които все още се колебаят коя личност да изберат на балотажа за Президент на България!!!!!!
Като Гл.секретар на СДС Пловдив, призовавам след този решителен дебат снощи и перфектното представяне на г-жа Цачева, без колебания да гласуваме за нея!
С нейния перфекционизъм в компетентността и по всички въпроси тя се представи блестящо!  Напълно споделя ценностите на Демокрацията и съм убедена,че като Президент ще успее да отстоява приемането на законите, чрез които да стъпим на най-здравата демократична основа!
С нейната юридическа компетентност няма да допусне в законодателството ни да се приемат закони,които спъват свободата,сигурността,солидарността и правото ни на защита!
Защото Демокрацията означава правова държава с пазарна икономика!
На добър час, г-жо Цачева!

Тина Писарова: 
Ерудирана, ясно ориентирана за външната политика на страната, чувствителна към семейството си, морална, просто е страхотна. Тя трябва да бъде президент на България!

Stanimir Hristov: 
Г-жа Цачева направо размаза "червената кукла" Румен Радев! Браво г-жо Цачева, вие сте нашия президент!!!

 

Иван Сотиров, бивш депутат от СДС:

 „Ако в неделя ни изберат льотчика Радев, ще се вдигнат акциите на вицовете за Щирлиц и ще си караме само на 17 Мигa“

 

Тома Биков, съветник на вицепремиера Румяна Бъчварова:

 Цачева свали целофана на Радев. Надявам се повече хора да са го видели отвътре.

 

Анна Заркова:

„Олеле! Разбрахте ли сега защо плаче по телевизора г-жа Цецка Цачева? Току що премиерът го каза. Ми комунистите не са убили само дядо й, както тя се оплака. Те убили роднините й - цялата й рода! 

Да, бе. Не гледахте ли Бойко в "Здравей, България"? 
"Как нема да плаче - вика - г-жа Цачева, като комунистите са убили роднините й, ще плаче. Ми те избиха - вика, целата ни рода!!" - демек, и на Бойко родата избили, и на Цeцка, и на Цецо, и на целия му персонал. Ужас! Ани Цолова за малко да припадне. Ами аз? Таман мислех да гласувам в неделя за тях, че да не ми спрат тока, както чух, че щели да правят, а то - какво сега? Ми те го закъсали много, бе. Целите в траур.

 

Бойко Пангелов:

Тиква, какво да очакваш от него

 

Андрей Ненов:

За мен много по-скандално е друга част от изказването й, която я определя точно като службогонец, винаги със силните /СИЛНАТА партия на деня - "Винаги - и като млад човек студент, и насам, моята кауза е била държавността. И винаги към ПАРТИЯТА, която е изповядвала тази кауза, съм имала отношение".

 

Иван Такев:

Може ли някой да ми обясни тази диалектика, как всички репресирани са получаили привилегиятана на Рабфак и членство в БКП за кариерно развитие?!? Горките николапетковисти, сигурно се въртят в гробовете!

 

Светла Драганова:

Изпитвам към тази жена ожесточено отвращение. Ще се примири ли и ще приеме ли тя,че този "обикновен" народ е по- образован от нея, а всъщност тя е по-хубава, отколкото е умна.И този народ си избра "обикновен" човек за президент. Дали разбира презрението ни и мисли ли,че това публично сепуко, което си направи снощи ще бъде забравено.

 

Stiliyan Ivanov
Положението си е "Майка плаче" и "Момчето си отива="

 

Богомил Бонев:

Този дебат е първият след онзи през 2001 г. Тогава Петър Стоянов извади предварително поръчано менте от Костов, с изпълнител Гном, и загуби изборите. Сега Цецка реши да се представи за внучка на дисидент.

Тя вече е загубила изборите, но пиарите не са си взели никаква поука. И сега, както и тогава, в сценката участваха водещите. Тогава агент Иво Инджев, сега супер некадърната журналистка Чешмеджиева. Която даже режисирано рева с Цачева. Клета БНТ.“

 

Владимир Дончев:

По слъзливата история с убития дядо си личи, че пиарите на Герб са неопитни и слабо информирани. Кого таргетираха с това? Червените това не ги трогва. Пребоядисаните седесари, професионални антикомунисти също. Наследниците на репресираните николапетковиски, горяни, бранници, легионери и пр. знаят, че са били дамгосани цял живот заради предците си - образование, работа, кариера, партийно членство, пътуване в чужбина! Как тези сълзи на жена, която е "скрила" неблагонадеждния си произход и е направила кариера - членство, рабфак-университет, работа в ОбНС Плевен ще ги трогне? Останалите не са скрили или не са могли да скрият неблагонадеждния си произход и са носили цял живот последствията. Цачева обаче е успяла успешно да скрие това при соца и да направи кариера! Кого и как трогва това?

 

Светла Дилова:

Ако приемем, че и двамата кандидати са образование и с добри познания за един държавник, то нека погледнем емоционалната интелигентност и поведение. Цачева показа неуравновесеност, липса на адекватност( постоянни гримаси ), невъздържаност, невъзпиртание, прекъсвайки опонента си, несигурност- клатушкайки раменете си почти през цялото време, а с жеста на ръцете си направо "утрепа рибата"... Сбъркана стратегия и малоумен PR, каквото и да си говорим. Не показа почти никакви качества, които мен като избирател биха ме провокирали да й се възхитя, напротив- срамувам се, че това може да е нивото на балотажа...

 

Иван Такев:

България е малка страна и както казваше "комнадира" всички сме братовчеди, ако не сме братовчеди то сме съученици или съседи! Та на въпроса за убития дядо на Ц.Цачева от комунистите и нейното кариерно развитие чрез Рабфак и членството в БКП!? По информация с източник от родното село на Цачева Драгана, Т.нар. "дядо" убит от комунистите, всъщност е втори мъж на баба и.

Наистина са го разстреляли за участие в заговор на Петковистите. Пропуска се малка подробност, че баща и се е отрекъл от пастрока си и така дъщерята безпрепятсвено прави кариера.

Това вече обяснява някои детайли от биографията и! Навремето когато се кандидатстваше в Университета се попълваше един подробен формуляр с биографични данни, не само за студента, а и за семейството му, цял чаршаф. Та в този формуляр имаше следния въпрос:

Имате ли близки засегнати от мероприятията на народната власт? Интересно как е отговорила Цачева на този въпрос, но едва ли си е позволила да затаи такъв важен факт!

Но ако, както казват нейни съселяни, това не и е роден дядо и баща и се е отказал от него, то тогава тя е имала чисто минало, което и е позволило да ползва привилегията на Рабфак и през 1980 година да бъде приета за член на БКП! По свидетелства на студенти от това време в ЮФ на СУ, през 1981 година, Цачева е била ЗКПЧ /Заместни командир по политическата част/ на студентската бригада село Капитановци, Видинско.

Това изглежда е станало, защото иначе, както отбелязват мнозина, с миало на засегнат от народната власт, цената на членството в БКП е обвързанст с едни други другари с пагони!

Снощият театрален етюд, придружен снасила пусната сълза не е новина. Стана ясно, че още през 2011 година Цачева споделя това с аудиторията на Г.Коритаров по ТВ плюс.

 


От категорията

Симеон II за багерите в Рила: Кощунство! Как е възможно подобно безхаберие!

-1552469129.jpg

Ако трябва да се намери работа за багерите - да ги пратят там, където е нужно, ...

3 юли 2020 | 15:44

Радев: Прокуратурата осигурява безнаказаност на корупцията във властта. Да се извадят всички чатове!

Снимка БГНЕС-1593768569.jpg

Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и ...

3 юли 2020 | 12:26

Става страшно! 182 нови случая на коронавирус за последното денонощие! Седем са починали

Става страшно! 182 нови случая на коронавирус за последното денонощие! Седем са починали-1593813928.jpg

Излекувани общо са 2892 души.Хоспитализирани са 450 човека, 29 са в интензивно ...

4 юли 2020 | 01:04

Емил Радев: Ако за 10 години кредиторът не е успял да събере дълга, той трябва да отпадне

-1570114889.png

Според него в момента задълженията към колекторите са милиарди

3 юли 2020 | 18:00