Авторката на "Лара" Ния Йотова

„Лара“ - една книга узряла като лятото на жената, която обича

4950 | 8 авг. 2018 | 21:15

Жената, която иска всичко - пояснява в подзаглавието авторката Ния Йотова, за която това е дебютен роман, колкото и да не е за вярване

Авторката на "Лара" Ния Йотова-1533752933.pngКорицата на "Лара"-1533752826.jpg

 Соня Момчилова

 

„Лара“ е книгата, която трябва непременно да вземете в куфара с летните необходимости, които завършват самочувствието Ви на удовлетворен от себе си летовник. Може и в раницата да я притиснете до спалния чувал, където на изгрев или до появата на първите звезди в планината ще ви прави компания.

 

Защото „Лара“ не е просто книга. Лара /кавичките отсъстват предубедено/ е едно мъжко момиче, което ще вземе Мусала преди изпедепцаните катерачи а в същото време съвсем свойски може да припича безкрайни бедра на шезлонга, по-прелъстителна от модел достоен за плажовете на френската Ривиера.

 

Лара е авторката, безпощадно искрена, като скалпел на хладнокръвен хирург, който прави дисекция на хлъзгавото и едновремено с това челично, женско себе. Това е роман –риалити, както сполучливо вече го определиха някои критици. Житиепис , която ще ви разходи из панелната социалистическа действителност на момичешкото детство чак до плажовете на Австралия и космично урбанизираните и булеварди по които ще префучават автобуси от които ще ви хипнотизира зеления поглед на това храбро, крехко, тъжно, еуфорично, обичано, отхвърляно, но неизтощимо в поиска си за среща със себе си момиче-жена.

 

Жената, която иска всичко, както пояснява в подзаглавието авторката Ния Йотова, за която това е дебютен роман, колкото и да не е за вярване.

 

За пореден път, тази не просто женска книга, а откровен разговор със себе си, който звучи като непретенциозно споделяне с приятелка на чаша хубаво вино доказва, че когато има какво да се разкаже, когато е ферментирало във времето и процесите на истинския личностен растеж, повествованието обещава вълнение сравнимо единствено с любовно изживяване – от най-качествените при това!

 

На моменти неправдоподобни, на моменти брутално реални, епизодите от живота на красивата, несломима, е, и поплакваща си Лара, така обживяват личните ти спомени, за това през което си минала ти момиче, че дълго няма да можеш да се откъснеш от новата си приятелка, сестра по съдба и …съперница на пистата на дългия маратон, който елегантно преодоляваме на тънките си токчета, развели рокли на цветя и лъскави къдрици.

 

И така…вземи със себе си тази книга, за да впечатлиш лятото! Тя ще ти отговори с взаимност.


От категорията

Деница Сачева в Лятната занималня на Столична библиотека

-1528735388.jpg

На 23 юли от 10:00 ч. поради големия интерес създателят на „Кало Змея“ Милен ...

22 юли 2019 | 10:55

Музикалният ансамбъл „Чоор” пресъздава древните традиции на монголската култура

Музикалният ансамбъл „Чоор” пресъздава древните традиции на монголската култура-1563722749.jpg

Стилът „хоомей” е способността на един певец да извлича звуци по три различни ...

21 юли 2019 | 18:25

Столична библиотека представя документална изложба по повод 140 години Държавен вестник

Столична библиотека представя документална изложба по повод 140 години Държавен вестник -1563548170.png

Във витрините са подредени книги от фонда Книжовно наследство, свързани със ...

19 юли 2019 | 17:54

Младежкият хор на ТЮРКСОЙ - част от Пловдив, Културна столица на Европа

Младежкият хор на ТЮРКСОЙ - част от Пловдив, Културна столица на Европа-1563384487.jpg

С над 35 млади артисти от Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Турция и ...

17 юли 2019 | 20:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Минувач


10 авг. 2018 | 16:57Буфон!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.