Петър Колев

Граждански демократичен съюз бе създаден в края на миналата година

”Македонски българин” оглави на българска партия в Македония

7358 | 18 март 2018 | 16:31

Петър Колев е бивш член на българската ВМРО-БНД и председател на Сдружението за македонско-българско приятелство


С македонския химн и Ода на радостта започна представянето на първата българска партия в Македония - Граждански демократичен съюз (ГДУ).

 

Процесът на формиране на тази партия продължи дълго време. Начело на партията ще бъде Петър Колев, бивш член на българската ВМРО-БНД и председател на Сдружението за македонско-българско приятелство, който сам се определя като "македонски българин", съобщава  електронното издание на в. "Вечер", цитирано от БТА.


В изпълнителния комитет ще бъдат включени и бившият лидер на ВМРО-Народна партия Георги Трендафилов и изтъкнати българофили, които живеят в Македония, посочва "Вечер".


Инициативата за формиране на ГДУ бе оповестена на 6 декември миналата година, когато бяха обяснени принципите на политиката на бъдещата партия.


На днешното представяне Петър Колев благодари на всички, които са помогнали за събиране на необходимия брой подписи за регистриране на партията, и съобщи, че първото нещо, с което ще се захване ГДУ, ако получи доверието на гражданите, е въвеждането на ред и справедливост в Република Македония.


Петър Колев е пробългарски активист от Република Македония. Един от неформалните лидери на българите в Западната ни съседка. Роден е през 1986 г. в Ново село, община Щип. Завършва право в Софийския университет “Свети Климент Охридски”. Цялото му семейство има българско гражданство. Брат му е завършил медицина у нас и работи в столична болница. Колев е женен за българка от Добрич и имат дъщеря.


От категорията

Борисов за апартаментгейт: Всеки ще си понесе отговорността! Ние ще си понесем нашето петно! (ВИДЕО)

Борисов за скандала с ВИП-апартаментите: Всеки ще си понесе отговорността!-1553245705.jpg

Аз съм създал тази партия, за да се бори с корупцията на комунистите. Те ...

22 март 2019 | 11:08

Нинова за апартаментгейт: ГЕРБ се самозабравиха! Да се махнат от властта, за да изтрезнеят!

-1551263918.png

Моделът "ГЕРБ" е корупция в закони, политически рекет над бизнеса и в ...

22 март 2019 | 17:06

Протестиращи медицински сестри разпънаха палатка пред министерството на здравеопазването

-1553180189.jpg

Протести ще има и в други градове на страната, подготвя се и щафетна ефективна ...

22 март 2019 | 17:39

Валери Симеонов: Коалиция с ВМРО за евроизборите е неосъществима, а с "Атака"- невъзможна

-1550161455.jpg

Заявката на БСП за предсрочни парламентарни избори след евровота е опит за ...

22 март 2019 | 16:11

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


18 март 2018 | 18:26БЮРМ е политически изрод и вместо да се гнявим със Заев, трябва да проведем сериозен разговор с албанските партии за подялбата на територията. Но без компромиси. Заради педерастията на БЮРМ политиците, албанците завладяха демографски голяма част от българските градове. Дори Охрид и Струга. На тази агресия трябва да се сложи край и кой откъдето е.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.