Петър Колев

Граждански демократичен съюз бе създаден в края на миналата година

”Македонски българин” оглави на българска партия в Македония

7030 | 18 март 2018 | 16:31

Петър Колев е бивш член на българската ВМРО-БНД и председател на Сдружението за македонско-българско приятелство


С македонския химн и Ода на радостта започна представянето на първата българска партия в Македония - Граждански демократичен съюз (ГДУ).

 

Процесът на формиране на тази партия продължи дълго време. Начело на партията ще бъде Петър Колев, бивш член на българската ВМРО-БНД и председател на Сдружението за македонско-българско приятелство, който сам се определя като "македонски българин", съобщава  електронното издание на в. "Вечер", цитирано от БТА.


В изпълнителния комитет ще бъдат включени и бившият лидер на ВМРО-Народна партия Георги Трендафилов и изтъкнати българофили, които живеят в Македония, посочва "Вечер".


Инициативата за формиране на ГДУ бе оповестена на 6 декември миналата година, когато бяха обяснени принципите на политиката на бъдещата партия.


На днешното представяне Петър Колев благодари на всички, които са помогнали за събиране на необходимия брой подписи за регистриране на партията, и съобщи, че първото нещо, с което ще се захване ГДУ, ако получи доверието на гражданите, е въвеждането на ред и справедливост в Република Македония.


Петър Колев е пробългарски активист от Република Македония. Един от неформалните лидери на българите в Западната ни съседка. Роден е през 1986 г. в Ново село, община Щип. Завършва право в Софийския университет “Свети Климент Охридски”. Цялото му семейство има българско гражданство. Брат му е завършил медицина у нас и работи в столична болница. Колев е женен за българка от Добрич и имат дъщеря.


От категорията

Станишев: Защо трябва да имитираме конкурс за изтребителите? (ВИДЕО)

Кадър: бТВ-1547579000.jpg

"Казваме: Стратегическият ни партньор в НАТО – САЩ, те са произвели ...

15 ян. 2019 | 21:01

Борисов обсъди с либийския премиер казуса със задържания в България кораб "Бадр"

-1544607109.jpg

Премиерът Сарадж бе категоричен, че положителното решаване на казуса с кораба ...

15 ян. 2019 | 20:07

ДПС иска задължително машинно гласуване

ДПС иска задължително машинно гласуване-1547581648.jpg

ДПС настоява още за европейския вот през май машинното гласуване да е въведено ...

15 ян. 2019 | 21:37

Нови правила за прием в детските градини в София (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1547580992.jpg

По-малко деца с хронични болести и предимство за работещи родители и студенти

15 ян. 2019 | 21:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Васил Здравков


18 март 2018 | 18:26БЮРМ е политически изрод и вместо да се гнявим със Заев, трябва да проведем сериозен разговор с албанските партии за подялбата на територията. Но без компромиси. Заради педерастията на БЮРМ политиците, албанците завладяха демографски голяма част от българските градове. Дори Охрид и Струга. На тази агресия трябва да се сложи край и кой откъдето е.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.