„Мързеливи” чушки бюрек

„Мързеливи” чушки бюрек

3903 | 25 септ. 2017 | 12:57


 

Необходими продукти

  • печени и обелени чушки
  • сирене
  • брашно

За заливката:

  • яйца
  • прясно мляко
  • заквасена сметана
  • сол

За отгоре:

  • настърган кашкавал

Начин на приготвяне

Чушките се разполовяват. Потапят се в брашно и се нареждат в намаслена тавичка. Отгоре се наръсва натрошено сирене, пак се слага пласт чушки, пак сирене и така до приключване на чушките. Върху последния слой отново се слага надробено сирене. Разбиват се яйцата със сол, прясно мляко и кофичка сметана. С тази смес се заливат чушките. Настъргва се кашкавал.

След това тавата се слага в предварително загрята фурна.


От категорията

Какво да сготвим на Еньовден - традиционни рецепти с полезни билки

-1435143946.jpg

22 юни 2018 | 16:38

Огретен със сезонни зеленчуци

Огретен със сезонни зеленчуци-1529334373.jpg

18 юни 2018 | 18:01

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта

Салата "Лютика" по традиционна българска рецепта-1528984935.jpg

14 юни 2018 | 16:59

Черешов фъч

Черешов фъч-1528713887.jpg

11 юни 2018 | 13:43

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.