Премиерът е дал отрицателен PCR тест и карантината му е прекратена, затова срещата се е състояла

Премиерът е дал отрицателен PCR тест и карантината му е прекратена, затова срещата се е състояла

„Възраждане“ след среща с Петков: Отпадането на зеления сертификат ни беше отказано

5943 | 14 ян. 2022 | 17:28

Ако исканията не бъдат уважени, Ганев посочи, че протестът ще придобие по-големи мащаби. И добави, че са били подложени на репресии години наред от различни структури в държавата, сред тях и тази, която се ръководи от Цацаров

Премиерът е дал отрицателен PCR тест и карантината му е прекратена, затова срещата се е състояла-1642181373.jpg„Възраждане“ след среща с Петков: Отпадането на зеления сертификат ни беше отказано -1642174238.png

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на партия „Възраждане“. Веднага след като излезе негативният резултат от PCR теста на премиера и наложената изолация отпадна, Петков спази ангажимента си и прие представители на партията, организирала протеста срещу ковид ограниченията.

На срещата беше решено да се създаде работна група с участието на медици и статистици, които да обсъдят и евентуално да променят част от мерките в Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Работната група ще функционира поне 2 седмици, след което ще бъде изготвен доклад до премиера Петков, съобщиха от правителствената пресслужба тази вечер..

 

"Не се чува гласът на хората и трябва да се стига до протести. Властта достигна до извода, че е време да започне да води диалог с хората, които имат друго виждане за случващото се в последните две години" Това заяви  зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев след среща при премиера Кирил Петков.


Срещата беше конструктивна. Ние поискахме отпадане на зеления сертификат, което на този етап беше отказано. Но сме сигурни, че работната група, която ще се сформира, ще доведе до отпадането му и ние ще сме трезвия разум в Европа, посочи Ганев.

Работната група, която ще се сформира, ще бъде с учени, които защитават тезата, че трябва тези мерки да продължават и учени като доц. Мангъров, които са на съвсем друга позиция и смятат, че на това нещо трябва да се сложи край. Към тази работна група ще има представители на "Възраждане", един от тях ще е Деян Николов, каза още Ганев.

 

Днес поискахме от министър-председателя да отпадне безумието децата ни да се тестват в училище, както и да отпадне безумието хиляди деца да не бъдат допускани до учищище, защото отказват да носят маски и да се тестват, премиерът отказа, разказа още  зам.-председателят на "Възраждане".

Ако исканията на "Възраждане" не бъдат уважени, Ганев посочи, че протестът им ще придобие по-големи мащаби.

Премиерът Кирил Петков разговаря с представители на партия "Възраждане" сред тях са заместник-председателите на партията - Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и доц. Атанас Мангъров, в качеството му на здравен експерт на формацията.

Срещата стана възможна след отрицателен PCR тест на Петков, който беше в изолация заради положителен резултат за коронавирус на председателя на Народното събрание Никола Минчев, даден след провелия се в понеделник Консултативен съвет за национална сигурност при президента.

Според Ганев от "Възраждане" са били подложени на репресии години наред от различни структури в държавата, сред тях и тази, която се ръководи от Сотир Цацаров. Оставката на Цацаров е изключително закъсняла. Надявам се да има последствия за него, да има разследвания, отбеляза Ганев.„Възраждане“ след среща с Петков: Отпадането на зеления сертификат ни беше отказано

Ако исканията не бъдат уважени, Ганев посочи, че протестът ще придобие по-големи мащаби. И добави, че са били подложени на репресии години наред от различни структури в държавата, сред тях и тази, която се ръководи от Цацаров

От категорията

Кирил Петков: Инициираме самолетна линия София-Скопие още следващия месец (ВИДЕО)
(Видео)

Кирил Петков: Инициираме самолетна линия София-Скопие още следващия месец-1642320997.jpg

Никога не съм водил разговор с представители на американското посолство за ...

16 ян. 2022 | 10:11

Захариева: Посещението на премиера в Скопие е прибързано, новина от там няма да дойде
(Видео)

Захариева: Посещението на премиера в Скопие е прибързано, новина от там няма да дойде-1613576996.png

Според бившата външна министърка премиерът трябвало да изчака поне да бъде ...

16 ян. 2022 | 09:27

Масови проверки за недеклариран труд, ще инспектират и работещите вкъщи
(Видео)

В специална кампания ще се проверят и работодателите, чиито служители работят от домовете си заради пандемията-1631002385.jpg

Статистиката отчита лек ръст в последните месеци на жалбите и запитванията от ...

16 ян. 2022 | 10:07

Проф. Огнян Кунчев: Ще стигнем 70 000 новозаразени с коронавирус на ден през февруари
(Видео)

Проф. Огнян Кунчев Кадър: Нова тв-1642319744.jpg

„Мерките, които се налагаха досега, жертваха образователната система. Мисля, че ...

16 ян. 2022 | 09:54