Сн. БГНЕС

Беше по-емоционално от олимпийските игри, споделиха грациите от ансамбъла след бенефиса

“Златните момичета“ плакаха с 8000 в “Арена Армеец“ (Снимки)

6320 | 17 дек. 2021 | 12:35

В прощалното шоу се включиха също двете ни най-изявени индивидуални грации през последното десетилетие - Невяна Владинова и Катрин Тасева

Сн. БГНЕС-1639737824.pngСн. БГНЕС-1639737856.pngСн. БГНЕС-1639737847.pngСн. БГНЕС-1639737838.pngСн. БГНЕС-1639737830.pngСн. БГНЕС-1639737816.pngСн. БГНЕС-1639737809.pngСн. БГНЕС-1639737802.png

С грандиозен спектакъл в София националният ансамбъл по художествена гимнастика си взе сбогом с българската публика и сложи край на състезателната си кариера. Бенефисът на олимпийските шампионки от Токио 2020, озаглавен "Сън", се превърна в емоционално събитие както за Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова, така и за над 8000 зрители, които поплакаха заедно с тях в зала "Арена Армеец".

 

В прощалното шоу се включиха също двете ни най-изявени индивидуални грации през последното десетилетие - Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и двете момичета, които в отделни моменти бяха част от ансамбъла и спомогнаха за изкачването на олимпийския връх - Елена Бинева и Теодора Александрова.

 

Заради огромния интерес към събитието то се забави и вместо в 19:30 ч. започна малко след 20:00. Началото беше поставено с впечатляващо видео и светлинно шоу, а музикалното оформление беше българска музика, изпълнена на живо. Последваха изпълнения на народни песни, изпълнени от варненката Петя Панева.

 

Първа на килима излезе Невяна Владинова, която се оттегли от спорта още през миналата година, а след нея своето специално съчетание показа и Катрин Тасева. Последваха чудесни соло изпълнения на всяка една от ансамбъла, с изключение на Елена Бинева, която се включи с онлайн обръщение.

 

Кулминацията на "Сън" беше групово съчетание на "златните момичета", предизвикало сълзи в собствените им очи и в тези на хилядите по трибуните. Шоуто приключи със символично предаване на щафетата на състезателките от новия ансамбъл.

 

"За пореден път изпращам едни фантастични гимнастички, които дадоха много и получиха много емоции, любов... Целият този екип също даде много любов, за да спечелим този олимпийски златен медал, който наистина приляга на българската художествена гимнастика. Тези момичета са моите воини и спечелиха този златен медал по безапелационен начин. Благодаря и на Вас, публиката, за подкрепата. Благодаря и на Вас, момичета! Прекрасни сте, ще ми липсвате много!", каза през сълзи президентът на федерацията Илиана Раева.

 

"Изпитвам огромно вълнение в момента. Аз имам няколко любими думи в българския език и "Благодаря" е една от тях. Благодаря на всички, на моите момичета, на Илиана Раева, на целия невероятен екип професионалисти. Благодаря на тези деца за всички емоции и щастие, които преживяхме. Втората е "Любов". Няма как да правиш нещо с любов и то да не се получи. Обичам Ви момичета! Вярвам, че сега ще разперите криле, ще полетите с гордо вдигната глава, както винаги сте стъпвали на килима", добави пък треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

 

"Това беше перфектният завършек на нашата кариера. Много мечтахме за този момент, точно за този спектакъл и се надявам да се е получило добре и да се е харесало на всички в залата. Винаги сме вярвали по един или друг начин, дори и да е изглеждало много невъзможно, дори да сме се проваляли, винаги сме вярвали и може би тази вяра ни помогна да стигнем до най-високото стъпало. И разбира се, този колектив, който изградихме", сподели капитанът Симона Дянкова.

 

"Тепърва ще осъзнаваме това, което постигнахме, но вече сме осъзнали, че сме олимпийски шампионки. Това, което направихме тази вечер, беше нашият последен танц, нашето последно излизане на килима. Беше доста по-емоционално от олимпийските игри и се разплакахме. Искаме да благодарим на всички хора, които работеха с нас, тези емоции вече ще ни липсват", допълни Мадлен Радуканова.

 

"Наистина емоциите са невероятни. За тези пет години ние изградихме нещо наистина вълшебно и тези емоции нямаше как да не ни залеят в този ден. Емоцията беше уникална и толкова много благодаря на всички тези хора, които дойдоха да ни подкрепят отново в последния ни танц. Всяка една от нас ще тръгне по своя път, всяка е решила нещо различно, не всичко всъщност са готови с това решение", добави Лаура Траатс.

 

"Това шоу ще остане дълбоко в сърцата ни и може би точно тази емоция не знам дали ще може да се повтори, защото ние преди всяко изиграване настръхвахме и когато виждахме всички тези хора да ни стават на крака. Все пак това ни липсваше на олимпийските игри, а в момента го изпитахме. Бих казала, че емоциите се доближават до тези от спечелването на олимпийския медал", увери Ерика Зафирова.

 

"Много благодаря на тези момичета до мен, защото без тях нямаше да бъда това, което съм. Искаме да кажем едно "Обичам те!" на Ели Бинева, защото тя наистина нямаше как да присъства тази вечер, но вярвам, че духом беше с нас", завърши Стефани Кирякова.


Намери своята история

От категорията

Джокович: Разочарован съм от решението на съда, но няма да обжалвам

Джокович: Разочарован съм от решението на съда, но няма да обжалвам-1642325330.jpg

Не ми е приятно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и ...

16 ян. 2022 | 11:08

Окончателно: Джокович загуби делото съда в Мелбърн и трябва да напусне Австралия незабавно

Окончателно: Джокович загуби делото съда в Мелбърн и трябва да напусне Австралия незабавно-1642317669.jpg

Неговата виза бе отнета заради нарушаване на правилата за влизане в страната ...

16 ян. 2022 | 09:20

Радостин Василев: Тепърва ще бъдат обявени безобразията в спорта

Радостин Василев: Тепърва ще бъдат обявени безобразията в спорта-1642325047.jpg

15 млн. лв. са изплатени за спортни проекти, нито един ...

16 ян. 2022 | 11:20

Каратанчева: Джокович има огромно влияние и отношението към него в момента е абсолютна репресия

Каратанчева: Джокович има огромно влияние и отношението към него в момента е абсолютна репресия.-1642240019.jpg

Джокович има огромно влияние и в момента това е абсолютна и чиста форма на ...

15 ян. 2022 | 11:44