Снимка: ВУЗФ

За първи път медийна група инвестира в училище

"Инвестор" купи 90% от Висшето училище по финанси

1609 | 11 септ. 2017 | 16:29

За президент на висшето училище е избран бившият председател на КФН Апостол Апостолов


Investor Media Group финализира сделката по придобиване на 90% от капитала на „Висше училище по застраховане и финанси“ АД (ВУЗФ). Това представлява най-мащабната инвестиция на българска медия в образователна институция, в която се изграждат качествени кадри за бизнеса, съобщи сайтът Инвестор.

 

Заедно с основателя доц. д-р Григорий Вазов Investor Media Group ще инвестира в надграждане на академичната програма и възможностите за участие на бизнеса във ВУЗФ, така че студентите да натрупат практически опит още преди да завършат университета.

За президент на висшето училище е избран Апостол Апостолов, финансов експертс богат опит и дългогодишен преподавател в дисциплината „Капиталови пазари“ във ВУЗФ. Той е и бивш председател на КФН. Академичната програма ще продължат да управляват ректорът доц. д-р Григорий Вазов и вицепрезидентът Детелина Смилкова.

 

Медийната група ще подкрепи учебните програми на ВУЗФ с допълнителни възможности за придобиване на практически знания, като един от бъдещите проекти е обучение на място в Bloomberg TV Bulgaria за студентите във финансовите и икономическите специалности.

Investor Media Group е единствената българска публична компания, която включва и телевизионни медии. Част от портфолиото на групата са Bulgaria ON AIR, бизнес и Bloomberg TV Bulgaria, сайтовете Bgonair.bg, Dnes.bg, Investor.bg, Тialoto.bg, Az-jenata.bg, Puls.bg и др.


От категорията

ДДС ще се плаща винаги в държавата на доставка, реши Еврокомисията

-1527253344.jpg

Предстои да бъдат въведени необходимите разпоредби за създаване на онлайн ...

25 май 2018 | 16:02

Половината плажове по морето - без спасители

-1503229252.jpg

От общо 109 плажни ивици по Южното Черноморие, до момента на концесия са ...

25 май 2018 | 14:30

Специални предложения от ЗОРА

Специални предложения от ЗОРА-1527286891.jpg

26 май 2018 | 01:21

Удар! 6 тона анфетамини са засечени на пристанище Варна-запад

6 тона анфетамини са засечени на пристанище Варна-запад-1527278508.jpg

Стоката в контейнера била декларирана като лимонена киселина. При полеви тест е ...

25 май 2018 | 22:58

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


todorov7


12 септ. 2017 | 10:19Лъч в тунела за нашето образование. Ако повече организации и фирми правят това, нещата може и да добият съвсем различен вид.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


2018