"Магията та пътешествията"

Издателство "Софтпрес" публикува книга от майсторите на пътеписа

"Магията на пътешествията" завладява и читателите

1063 | 3 ноем. 2018 | 21:10

Тридесет и трима известни български журналисти разказват за приключенията си по света


 "Магията на пътешествията" е един специален, красив и вълнуващ проект, който ще ни отведе до далечни дестинации.

 

Отдайте се на страстта си за пътешествия и предизвикайте откривателския си дух. Разлистете страниците на тази книга и пътувайте до уникални световни дестинации, където ще се срещнете с нови хора и ще опознаете чудни места, на които никога не сте били.

 

Тук са събрани впечатленията на трийсет и трима от членовете на ABUJET (Българска асоциация на журналистите и писателите по туризма - Abujet) от различни кътчета на планетата, поднесени завладяващо и умело, както най-добрите разказвачи умеят. 

 

В книгата ще намерите пътеписи от:

 

Анна Драганова  Антоанета Титянова Биляна Траянова Бойка Асиова Валери Белчински Веселина Филипова Георги Кожухаров Даниела Балабанова Даниела Денева-Казанджиева Елеонора Гаджева  Елица Лукова  Живко Джаков Ирина Асиова  Исак Гозес  Искра Койнова  Лилия Попова  Любослав Илиев Магдалена Гигова  Максим Минчев  Мария Мира Христова Мария Пепелджийска Мария Петкова  Милена Димитрова Мира Баджева  Надежда Петрова  Оля Ал-Ахмед  Оля Стоянова  Павлина Михайлова  Пепа Витанова  Пламен Старев  Сава Чапанов  Славяна Манолова Соледад Мора  Соня Алексиева  Татяна Димитрова  Теодор Троев  Юлия Вълкова

 

- АBUJET е абревиатурата на Асоциацията на българските журналисти и писатели по туризма според изписването ѝ на френски език.

 

 В нея членуват повече от 50 журналисти и писатели. 
Част от членовете на АBUJET са и членове на FIJET.

 

- FIJET е Международната федерация на журналистите и писателите по туризма. Създадена е в Париж в края на 1954 година от журналисти от Белгия, Франция и Италия. Първият конгрес на новата организация се провежда през 1956 година в Ница. Същата година в България група журналисти, пишещи на туристически теми, учредяват към Съюза на българските журналисти АBUJET, българската секция към FIJET.

 

 „Бащи“ на АBUJET са някои от най-големите имена в българската журналистика и публицистика: Валери Петров, Богомил Райнов, Богомил Нонев, Николай Тодоров, Ивайла Вълкова, Ясен Антов и др.


От категорията

Награждават изключителни българи в Световния ден на добротата

Владимир Пенев и Николай Младжов-1542042084.jpg

Галерията на Ники Младжов – домакин на церемонията

12 ноем. 2018 | 19:00

Елвис Пресли ще получи американския Президентски медал на свободата

-1485256883.jpg

На церемонията на 16 ноември ще бъдат отличени още седем души, сред които ...

12 ноем. 2018 | 10:18

Президентът Румен Радев изпрати червени азалии до Лили Иванова

Сн. Епицентър-1541777687.png

Вероятно от администрацията на държавния глава обаче не са отчели факта, че ...

9 ноем. 2018 | 17:10

Валерия Велева: Васко Василев и 300-годишната "Амати" - едно влудяващо преживяване

Васко Василев-1542042141.jpg

В неговите ръце цигулката плаче; смее се; избухва във величествени акорди, ...

12 ноем. 2018 | 21:25

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.