Факсимиле: "NY Post"

Тогава ще можем да кажем, че дългият кошмар на нацията ни е свършил

"NY Post": Тръмп бе оневинен, сега да разследват Клинтън и Обама!

4696 | 25 март 2019 | 00:26

Реабилитирането му е опустошително изобличение на демократите и техните медийни слуги, които се опитаха да унищожат президента чрез разследване и инсинуации, а това само увеличи позора им


Приключилото 22-месечно разследване на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаем сговор между президентския кандидат Доналд Тръмп и Русия за накланяне на везните в негова полза завърши без нови обвинения, но това съвсем не е краят.

Смятам, че последните 2 години, колкото и травмиращи да са били, ще се окажат по-леката част от кошмара, защото Мълър търсеше само дали кампанията на Доналд Тръмп е получила помощ от Русия за изборите. Според това, което знаем до момента, и особено, че не се задават още обвинения, изглежда отговорът на Мълър е "не“ - няма сговор или възпрепятстване на правосъдието.

Ако е така, това е огромно реабилитиране на Тръмп, който настояваше през цялото това време, че не е извършил нищо нередно. Разбираемо бе празничното настроение на привържениците му, някои от които написаха в Туитър, че изживяването било както през онази победна изборна нощ от 2016 г.

Но реабилитирането на Тръмп е опустошително изобличение на демократите и техните медийни слуги, които гарантираха, че неговата вина е гарантирана. В крайна сметка това разби доверието към тях, а непрекъснатите им опити да го унищожат чрез разследване и инсинуации само увеличиха позора им. И за тях петъчната нощ бе като повторение на изборната победа на Тръмп.

И тъй като има толкова много въпроси около Хилъри Клинтън и около подбуждането към разследване на Тръмп, най-доброто и единствено справедливо решение е (главният прокурор) Бар да назначи нов специален прокурор.

Но за разлика от разследването на Мълър, което се разпростря твърде нашироко и отне твърде много време, това разследване трябва да бъде фокусирано върху достоверни обвинения срещу Клинтън и високопоставени служители от администрацията на Обама.

И то трябва да бъде приключено преди изборите през 2020, за да може избирателите да узнаят цялата история за това, което се случи през 2016 г. и в първите дни на президентството на Тръмп, преди да гласуват отново.

И чак тогава ще можем да кажем, че дългият кошмар на нацията ни е свършил.

(Канал 3 по материали от NY Post)

 


От категорията

Мая Манолова „разтваря ветрилото" в София

Мая Манолова „разтваря ветрилото" в София-1566389417.jpg

Омбудсманът има сериозен шанс да обере гласовете на тези, които смятат модела ...

21 авг. 2019 | 15:05

Д-р Калоян Методиев – консерваторът-бунтар, който се гмурна в реалната политика

-1566212206.jpg

Политологът пое щафетата от Иво Христов и ще бяга бързо. Категорична е ...

19 авг. 2019 | 20:23

Джордж Фридман: 1989-1992 – глобален поврат

-1454251001.jpg

Русия вече не беше това, което беше. Нито пък Европа беше, пише анализаторът в ...

22 авг. 2019 | 13:04

"Дойче веле": Как се преодоляват 45 години комунизъм?

-1509638635.jpg

Журналистът Райнхолд Фетер търси отговор на въпроса какво остана от надеждите ...

22 авг. 2019 | 12:23

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.