"ОЗК-Застраховане" АД подкрепи 37-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония 2021"

Тазгодишното издание се състоя между 30 август и 6 септември в Созопол

"ОЗК-Застраховане" АД подкрепи 37-ото издание на Празниците на изкуствата "Аполония 2021"

1849 | 8 септ. 2021 | 10:14

"Аполония 2021" отново зарадва публиката с богата и разнообразна програма от културни събития. Участие в един от най-големите и популярни фестивали у нас взеха известни и обичани български музиканти, актьори, писатели, художници и още много арти


ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД подкрепи Празниците на изкуствата "Аполония 2021", които се проведоха за 37-ма поредна година, съобщиха от компанията.


"Аполония" е най-големият, дългогодишен и мащабен арт фестивал в България. Негов организатор е фондация "Аполония". Тазгодишното издание се състоя между 30 август и 6 септември в Созопол. "Аполония 2021" отново зарадва публиката с богата и разнообразна програма от културни събития. Участие в един от най-големите и популярни фестивали у нас взеха известни и обичани български музиканти, актьори, писатели, художници и още много артисти.


Фестивалът бе открит с концерт на камерния ансамбъл "Софийски солисти". В програмата на "Аполония" се включиха още група "Фондацията", Поли Генова, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени". Сред музикалните събития бе и концерт на P.I.F. в памет на основателя и вокалист на групата Димо Стоянов.


По време на "Аполония 2021" любителите на българското кино имаха възможността да гледат продукции като "Уроци по немски" на Павел Веснаков, "Февруари" с режисьор Камен Калев, "Късата клечка" на Димитър Петков и още много други. За почитателите на театъра фестивалът предложи няколко представления - моноспектакъла на Николай Урумов "Мъжка задушница" на Русенския театър, "Караконджул" с участието на Валери Йорданов на Народния театър "Иван Вазов" и "Всичко на масата" на Театрална работилница "Сфумато" и Васил Дуев, а началото бе със "Свободно падащи истории" с Мария Касимова-Моасе.


Тазгодишното издание на "Аполония" изненада и с майсторски класове по творческо писане и по джаз импровизации. За първи път майсторски класове имаха големият български писател Георги Господинов и певецът Васил Петров. В допълнение Александрина Пендачанска отново имаше майсторски клас по оперно пеене. По време на Празниците на изкуствата "Аполония 2021" посетителите се насладиха и на десетки нови книги, сред които "Absolvo te" на получилия тази година Европейска награда за литература Георги Бърдаров, "Опашката" на Захари Карабашлиев, "Чудна лятна нощ" на Яна Борисова и др.
Вече 24 години ЗАД "ОЗК-Застраховане" АД подкрепя събития, съхраняващи българските културни традиции и се стреми да бъде социално отговорна компания с активна позиция към бъдещето на обществото, в което живеем. През годините Компанията подкрепя множество инициативи, които имат положителен ефект върху културата. ЗАД „ОЗК-Застраховане“ АД вярва, че подобни събития са един от основните начини за развитие и популяризиране на културата в България.


Повече информация за "Аполония 2021" може да намерите на https://apollonia.bg/


ОЗК

От категорията

Петър Ганев: Новото правителство да спре помощта за бизнеса

-1605513054.jpg

Приоритет на новото правителство трябва да бъде постигането на по-висок процент ...

27 ноем. 2021 | 09:09

Инж. Христин Илиев: Новите технологии ще ускорят енергийната трансформация

-1573034805.png

Поетапно да бъдат премахнати въглищата и да започне преминаването на природен ...

26 ноем. 2021 | 11:36

Акциите падат и петролът поевтинява

-1452165268.jpg

Най-рязко се обезцениха дяловете на авиокомпаниите и други свързани с пътуване ...

27 ноем. 2021 | 12:56

Природният газ може да поскъпне през декември с повече от предвидените 3 на сто

Николай Павлов, изпълнителен директор на "Булгаргаз"-1591852463.png

Важно е КЕВР и отговорните институции да не допуснат търговците да изнесат ...

25 ноем. 2021 | 13:33