"Островът на сините птици" - първият детски сериал на БНТ

Режисьорите са Кристина Грозева и Петър Вълчанов (придобили слава с филма "Урок")

"Островът на сините птици" - първият детски сериал на БНТ след десетилетия затишие

2223 | 16 май 2019 | 21:59

Свежен Младенов и Маргита Гошева признаха, че са участвали във филма заедно с децата си

"Островът на сините птици" - първият детски сериал на БНТ -1558033297.jpg"Островът на сините птици" - първият детски сериал на БНТ -1558033277.jpg"Островът на сините птици" - първият детски сериал на БНТ -1558033260.jpg

Текст и снимки Тина Прокопова

 

Остаряващите вече малчугани, свикнали с детските продукции на БНТ от близкото минало, със сигурност високо ще оценят новия сериал за малчугани "Островът на сините птици".

 

Неговата предпремиера държавната медия организира  в кино "Култура", а водещ на събитието беше любимката на порасналите деца Боряна Пунчева, спечелила слава в ролята на тринадесетата годеница на принца.

 

Осем серии ще зарадват и малки, и големи. В основата на сценария е романът "Островът" на Александър Секулов, а сценаристите са Павлина Божкова, Дечо Таралежков,  Симон Еди Шварц, Пламен Велковски, Сабина Иванова и Емил Стефанов.

 

Режисьорите са Кристина Грозева и Петър Вълчанов (придобили слава с филма "Урок"), а сред актьорските имена изпъкват Иван Бърнев, Свежен Младенов, Маргита Гошева, Ива Огнянова, Венцислав Константинов, Михаил Мутафов, Мариана Крумова, Николай Тодоров, Милко Лазаров.

 

Никой от "възрастните" актьори не пропусна да отбележи забележителните дарби и таланти на малките им колеги, справили се като истински звезди с дадените им роли. Свежен Младенов и Маргита Гошева признаха, че са участвали във филма заедно с децата си - моменти, които със сигурност и двата лагера няма да забравят.

 

Сериалът разказва за морска лятна ваканция, посветена на търсенето на легендарно пиратско съкровище от деца, останали заради родителско наказание без достъп до интернет. Паралелно с издирването на приоритет №1 се зараждат нови приятелства, омраза към врага и любов. Ще останат ли за цял живот? Ще разберем в последната серия.

 


От категорията

С потомката на Йовков - Йова Станкова до Ангола и Южна Африка
(Галерия)

Йова Станкова обича да пътува и да открива нови земи-1566056965.jpg

Проф. Ева Соколова за Мароко, Египет и Германия. Анелия Талиб за Ливан

18 авг. 2019 | 14:13

Почина звездата от „Волен ездач” Питър Фонда
(Галерия)

Сн. БГНЕС-1566025183.jpg

Актьорът починал тихо вчера сутринта в дома си в Лос Анджелис, заобиколен от ...

17 авг. 2019 | 09:59

Индийската посланичка е приятно изненадана от наш евродепутат
(Галерия)

Н.Пр. Пуджа Капур и Цветелина Пенкова.-1566061746.jpg

Н.Пр. Пуджа Капур връчи на Диана Дафова сертификат за за принос към ...

17 авг. 2019 | 20:12

Августовското пълнолуние – точното време за вашите действия
(Галерия)

Сн. БГНЕС-1565864681.jpg

Бъдете готови да танцувате така, сякаш никой не ви гледа – това е моментът да ...

15 авг. 2019 | 13:24

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.