"Отровното трио" се гласи да прави партия от протестите с лидер адв. Николай Хаджигенов

Протестът, който в началото събра цялата палитра на критиците на Борисов, вече е фрагментиран

"Отровното трио" прави партия от протеста с лидер Николай Хаджигенов

21910 | 29 юли 2020 | 17:26

"Алчност и егоцентризъм обсебиха протеста", казва един от студентите, който е от първия ден по площадите и улиците на София и вече е разбрал как на гърба на недоволните граждани организаторите започват да градят политическата си кариера.


Нито една партия не се е отзавала на поканата на "Отровното трио" да участва в тазвечерната проява пред МС , обявен от тях като общонационален протест срещу ''управляващата мафия'', а всъщност се е пърформанс под надслова "Веселото село".


Срещу тримата, обявили се за координатори на протеста - пиара Арман Бабикян, адв. Николай Хаджигенов, проф. Велислав Минеков, има нарастващо недоволство от действията им, които радикализират протестните прояви - блокиране на кръстовища, гражданско неподчинение.
Призивът на Хаджигенов за "тотално блокиране на всички дейности в НС, Съдебните палати в цялата страна, магистрали, пътища, кръстовища, гари, летища, мостове и всяка публична сграда и или дейност", не се споделя от интелигентните недоволни от управлението на страната.
Едно е да се блокира държавата през 1997-а, друго е през 2020-а, казват политически анализатори. Сега е "смърт"да спре държавата да работи в уловията на икономическа криза и пандемия, обясняват икономисти.

От признанията на "Отровното трио" става ясно, че целта им ще е решаване на въпросите не по демократичен път. Ескалацията трябва да доведе до бързи оставки, служебен кабинет и избори още през есента.

Между тримата обаче вече има разнобой. Велислав Минеков е изолиран, а Хаджигенов и Бабикян са фокусирали действията си към това как протестът да прерастне в политическа партия. За тези намерения съобщи още на 06.07 2020 дубайският беглец Васил Божков, който даже даде предложение за името на новата формация - "Българското лято", обявявайки я за "спасение на родината".
На и по името има разнобой - някои са на мнение, че новата
партия трябва да носи наименованието "Национален протест "Съпротива".

За нейн лидер се гласи адвокат Николай Жаджигенов, а Арман Бабикян се е заел с организационните въпроси. Двмата вече се виждат като бъдещи депутати и дори не на шега вече раздавали постове.

"Алчност и егоцентризъм обсебиха протеста", казва един от студентите, който е от първия ден по площадите и улиците на София и вече е разбрал как на гърба на недоволните граждани организаторите започват да градят политическата си кариера.

Източници от протеста твърдят, че мощната озвучителната техника, качена на един камион, с която се огласят проповедите на "Отровното трио", струва 5 000 лева на ден и те идват от "далечен благодетел".

Протестът, който в началото събра цялата палитра на критиците на Борисов, вече е фрагментиран.

Една част се обособява около Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петков, които са амбицирани да привлекат лявоцентристките опоненти на ГЕРБ и Борисов.
Друга част е дружинката на Христо Иванов и "Да, България", около която правят опити да се присламчат членове на ДСБ, начело с Атанас Атанасов.

 

Според Димитър Ганев, самият Васил Божков е заинтересован на успеха на протеста - той има влияние върху малки групи, които в първите дни са търсели провокации.

Не случайно днес след обяд, няколко часа преди обявения начален час на "националния протест" Васил Божков направи призив от Дубай "протест до край", до свалянето на властта.

 

"Правителството ще падне", каза тази вечер адв. Хаджигенов и обяви, че блокадите на кръстовищата в столицата ще продължат цяла нощ и през следващите дни. А опънатите пред Министерски съвет палатки няма да бъдат прибирани, докато не се изпълнят основните искания на протестиращите - оставка на правителството и на главния прокурор.


От категорията

58 нови случая на Ковид-19, седем пациенти са починали

-1601009563.jpg

Направени са 1103 PCR теста за последното денонощие= Броят на активните случаи ...

28 септ. 2020 | 08:11

Доц. Михаил Околийски: Темата за затягане на мерките срещу Ковид-19 се политизира

-1587625159.jpg

Всички трябва да имат равен достъп до ваксина срещу коронавируса, каквато е и ...

28 септ. 2020 | 08:21

Харизанов: Аз не бих говорил като Караянчева в Лом. Стилът ѝ е агресивен, но за ГЕРБ върши работа

Харизанов: Аз не бих говорил като Караянчева в Лом. Стилът ѝ е агресивен, но за ГЕРБ върши работа-1601274166.jpg

Когато си втори човек в една партия, и в последствие се окаже, че в нея е имало ...

28 септ. 2020 | 09:21

Румен Христов: Не 300, а десет от СДС са отишли в партията на Цветанов. Буря в чаша вода!

-1597650625.jpg

Не участваме в протестите, защото те биха върнали БСП на власт, подчерта ...

28 септ. 2020 | 08:51