ТЕЦ Перник

Дружеството инвестира в нови съоръжения и подобряване на топлопреносната си мрежа

"Топлофикация Перник" АД се насочва към екопроекти

2171 | 11 ноем. 2019 | 14:12

Относно самия проект, директорът на дружеството инж. Любомир Спасов отбеляза, че той е комплексен и за реализирането му е необходимо да бъдат изградени нови съоръжения, в които ще се извършва смилането на биомасата


"Топлофикация Перник" АД инвестира в нови съоръжения и подобряване на топлопреносната си мрежа. Дружеството насочва сериозни инвестиции в новото си начинание, а именно при работа на горивна инсталацията за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия да се добави допълнително гориво – биомаса. Този проект е нов за града и се очаква да доведе до подобряване на екологията и опазването на околната среда.


Относно самия проект, директорът на дружеството инж. Любомир Спасов отбеляза, че той е комплексен и за реализирането му е необходимо да бъдат изградени нови съоръжения, в които ще се извършва смилането на биомасата.


"За съвместното изгаряне на въглища и биомаса ще бъдат частично преустроени парогенераторите 4 и 5", уточнява инж. Спасов.
Покрай създалото се общественото напрежение преди месеци в град Перник, Ръководството на Топлофикацията прецени, че е по-добре да се откаже за момента от намерението си да оползотворява РДФ и процедурата по разглеждане на инвестиционното намерение бе прекратена.


През тази година предприятието извърши редица подобрения по своите съоръжения и топлопреносната мрежа с цел да осигури по-спокоен отоплителен сезон. "Работим в посока да минимизираме авариите, за да не създаваме неудобство на нашите абонати", категоричен бе инж. Спасов.

 

За да отговорят адекватно на изискванията на ЕС, от ръководството залагат на нови модели на работа, чрез които ще се подобри екологията и финансовото състояние на предприятието
"Благодарение на програмата за "Лоялни клиенти" и редицата подобрения, които направихме не само нашите абонати плащат редовно сметките си, но и отчитаме значителен брой нови клиенти, присъединили се към нашите услуи каза още директорът на "Топлофикация Перник" АД.


От категорията

Официално! България вече е в чакалнята на еврозоната

-1420625800.jpg

Предварителният етап за приемането на еврото като национална валута продължава ...

10 юли 2020 | 19:31

Рекордна цена на златото на борсата - 1821 долара за тройунция

-1588003708.jpg

По време на вчерашната търговия тя дори достигна нива от 1829,65 долара, което ...

9 юли 2020 | 10:46

Мариана Кукушева: Всички изказвания сега за цената на хляба са провокация

-1428600501.jpg

Хлебопроизводителите ще започнат да работят със зърно от новата реколта чак ...

10 юли 2020 | 13:14

Инж.Спасов: Трябва да запазим и развием и занапред потенциала на въглищните региони в България

-1530875443.jpg

Не можем и не трябва да се отказваме от своите въглищни централи и смятам, че ...

10 юли 2020 | 12:30