ТЕЦ Перник

Дружеството инвестира в нови съоръжения и подобряване на топлопреносната си мрежа

"Топлофикация Перник" АД се насочва към екопроекти

941 | 11 ноем. 2019 | 14:12

Относно самия проект, директорът на дружеството инж. Любомир Спасов отбеляза, че той е комплексен и за реализирането му е необходимо да бъдат изградени нови съоръжения, в които ще се извършва смилането на биомасата


"Топлофикация Перник" АД инвестира в нови съоръжения и подобряване на топлопреносната си мрежа. Дружеството насочва сериозни инвестиции в новото си начинание, а именно при работа на горивна инсталацията за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия да се добави допълнително гориво – биомаса. Този проект е нов за града и се очаква да доведе до подобряване на екологията и опазването на околната среда.


Относно самия проект, директорът на дружеството инж. Любомир Спасов отбеляза, че той е комплексен и за реализирането му е необходимо да бъдат изградени нови съоръжения, в които ще се извършва смилането на биомасата.


"За съвместното изгаряне на въглища и биомаса ще бъдат частично преустроени парогенераторите 4 и 5", уточнява инж. Спасов.
Покрай създалото се общественото напрежение преди месеци в град Перник, Ръководството на Топлофикацията прецени, че е по-добре да се откаже за момента от намерението си да оползотворява РДФ и процедурата по разглеждане на инвестиционното намерение бе прекратена.


През тази година предприятието извърши редица подобрения по своите съоръжения и топлопреносната мрежа с цел да осигури по-спокоен отоплителен сезон. "Работим в посока да минимизираме авариите, за да не създаваме неудобство на нашите абонати", категоричен бе инж. Спасов.

 

За да отговорят адекватно на изискванията на ЕС, от ръководството залагат на нови модели на работа, чрез които ще се подобри екологията и финансовото състояние на предприятието
"Благодарение на програмата за "Лоялни клиенти" и редицата подобрения, които направихме не само нашите абонати плащат редовно сметките си, но и отчитаме значителен брой нови клиенти, присъединили се към нашите услуи каза още директорът на "Топлофикация Перник" АД.


От категорията

Над 2,4 млн. българи ще почиват у нас тази зима (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1576347630.jpg

57% от анкетираните смятат, че туризмът в зимните ни курорти се подобрява

14 дек. 2019 | 20:17

"Фолксваген" отново отлага решението си за завода в Турция, ако се откаже, няма да строи нов

-1571172384.jpg

Първоначално решението трябваше да се вземе през есента, но военната операция ...

13 дек. 2019 | 15:17

Живодар Терзиев: Разбивката на касовата бележка няма да намали цените на горивата (ВИДЕО)

Живодар Терзиев Снимка: бТВ-1576233115.jpg

Председателят на БПГА добави, че пазарът на горивата е стабилен и няма ...

13 дек. 2019 | 12:29

Обсъдиха напредъка по интерконектора с Гърция, Петкова призова за максимална мобилизация

Снимка: Министерство на енергетиката-1576266912.jpg

Изпълнителите на строителните дейности от AVAX S.A. увериха, че изграждането на ...

13 дек. 2019 | 21:54

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.