Николай Дренчев е офицер от запаса, пилот на изтребител – МИГ-23

На местните избори партията ще има свои кандидати в 71 общини в страната

"Възраждане" влиза в изборната надпревара в София със свой кандидат за кмет и общинска листа

1056 | 9 септ. 2019 | 16:18

Претендент за градоначалник е 50-годишният организационен секретар на политическата сила Николай Дренчев. Той е един от учредителите на "Възраждане", успешен предприемач и общественик и баща на 6 деца


На пресконференция в БТА днес, партия "Възраждане" обяви своето включване в изборната надпревара за Столична община. Кандидатът на партията, оглавявана от Костадин Костадинов, за кмет на столицата е 50-годишният организационен секретар на политическата сила Николай Дренчев. Същият е един от учредителите на "Възраждане", успешен предприемач и общественик.

Особено популярен е със защитата на каузите си в областта на образованието и детското законодателство. Баща на 6 деца. Един от първите у нас, който се обяви срещу приемането на т.нар. „Истанбулска конвенция“, когато в България с този въпрос бяха запознати едва няколко десетки души.

Николай Дренчев е и един от най-разпознаваемите противници на „Стратегията за детето“, организатор на едни от най-големите протести срещу нея, както и с основна заслуга за официалната й отмяна.

Кандидатът на "Възраждане" е с висше военно образование, офицер от запаса, пилот на изтребител – МИГ-23. Гражданската му специалност е инженерна, говори три езика.

Акцентите, които той открои в своето изказване, са свързани със сигурността на София, екологията и транспорта. Според Николай Дренчев, основните проблеми на града са замърсения въздух, ограничените паркоместа, ремонтите на ремонта и неефективния контрол. Пълната липса на професионализъм и всевластващата корупция в столичната община, пък са главната критика на кандидат-кмета на "Възраждане" към управлението на Фандъкова.

Дренчев ще се бори за повече места в детските градини, сигурност и по-добро планиране на пътния трафик, както и понижаване на цената на билетите за градски транспорт. Той ще настоява за екологичен анализ, както и за мерки по отношение на прекомерното застрояване.

Остро изказване по време на пресконференцията направи и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който заяви, че моделът „Фандъкова“ е всъщност моделът „Борисов“ - еднакво престъпен, еднакво циничен, еднакво безпардонен и демонтирането му ще даде началото на демонтирането на модела на управление на ГЕРБ в цялата страна.

От "Възраждане" уточниха още, че ще участват на тези местни избори със свои кандидати в 71 общини в страната, с тенденцията този брой да се увеличава. Също така, обясниха, че са дали свобода на местните си структури да влизат във всякаква форма на сътрудничество с всички опозиционни на сегашното управление на ГЕРБ и ОП партии, с изключение на етническите.

 


От категорията

Нинова: Докато аз съм председател, решенията за БСП ще се вземат от БСП, а не от външни сили

Кадър: бТВ-1590943506.jpg

Политическите ни опоненти, т.нар. вътрешна опозиция и публични говорители ...

31 май 2020 | 19:22

Борисов: В понеделник сменяме Красимир Живков, няма милост за никого! (ВИДЕО)

Кадър: Фейсбук-1590911972.jpg

Премиерът инспектира строителни обекти по Черноморието. С него са министърът на ...

31 май 2020 | 10:10

Красимир Стойчев за списъка: Предполагам, че е холдинг за защита на българските интереси в ЕС

Красимир Стойчев Снимка: бТВ-1590949309.jpg

През далечната 2004 г. при него отишъл Младен Мутафчийски, който развил тезата, ...

31 май 2020 | 21:20

Валери Симеонов: Божков ще бъде върнат с белезници

-1588681565.jpg

Той определи решението за създаване на държавни бензиностанции и го определи ...

31 май 2020 | 21:05

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


10 септ. 2019 | 02:41Пълни глупости. Ако искахте да сваляте шайката герб, щяхте да подкрепите бсп. Сега само ще се поличи разлив на гласове и мутрите ще продължават да ислямизират с терор България.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.