Николай Дренчев е офицер от запаса, пилот на изтребител – МИГ-23

На местните избори партията ще има свои кандидати в 71 общини в страната

"Възраждане" влиза в изборната надпревара в София със свой кандидат за кмет и общинска листа

894 | 9 септ. 2019 | 16:18

Претендент за градоначалник е 50-годишният организационен секретар на политическата сила Николай Дренчев. Той е един от учредителите на "Възраждане", успешен предприемач и общественик и баща на 6 деца


На пресконференция в БТА днес, партия "Възраждане" обяви своето включване в изборната надпревара за Столична община. Кандидатът на партията, оглавявана от Костадин Костадинов, за кмет на столицата е 50-годишният организационен секретар на политическата сила Николай Дренчев. Същият е един от учредителите на "Възраждане", успешен предприемач и общественик.

Особено популярен е със защитата на каузите си в областта на образованието и детското законодателство. Баща на 6 деца. Един от първите у нас, който се обяви срещу приемането на т.нар. „Истанбулска конвенция“, когато в България с този въпрос бяха запознати едва няколко десетки души.

Николай Дренчев е и един от най-разпознаваемите противници на „Стратегията за детето“, организатор на едни от най-големите протести срещу нея, както и с основна заслуга за официалната й отмяна.

Кандидатът на "Възраждане" е с висше военно образование, офицер от запаса, пилот на изтребител – МИГ-23. Гражданската му специалност е инженерна, говори три езика.

Акцентите, които той открои в своето изказване, са свързани със сигурността на София, екологията и транспорта. Според Николай Дренчев, основните проблеми на града са замърсения въздух, ограничените паркоместа, ремонтите на ремонта и неефективния контрол. Пълната липса на професионализъм и всевластващата корупция в столичната община, пък са главната критика на кандидат-кмета на "Възраждане" към управлението на Фандъкова.

Дренчев ще се бори за повече места в детските градини, сигурност и по-добро планиране на пътния трафик, както и понижаване на цената на билетите за градски транспорт. Той ще настоява за екологичен анализ, както и за мерки по отношение на прекомерното застрояване.

Остро изказване по време на пресконференцията направи и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който заяви, че моделът „Фандъкова“ е всъщност моделът „Борисов“ - еднакво престъпен, еднакво циничен, еднакво безпардонен и демонтирането му ще даде началото на демонтирането на модела на управление на ГЕРБ в цялата страна.

От "Възраждане" уточниха още, че ще участват на тези местни избори със свои кандидати в 71 общини в страната, с тенденцията този брой да се увеличава. Също така, обясниха, че са дали свобода на местните си структури да влизат във всякаква форма на сътрудничество с всички опозиционни на сегашното управление на ГЕРБ и ОП партии, с изключение на етническите.

 


От категорията

Борисов в Брюксел: Питайте английските журналисти колко расистки прояви имаше в тяхната страна

-1571317167.png

Ако продължим с този тон, че едва ли не ние топим "Фолксваген", ще ...

17 окт. 2019 | 15:57

Корнелия Нинова в Девин: За отдалечени и планински райони да има статут на защитени болници!

Снимки Пресцентър на БСП-1571319910.png

Преди няколко дни имах спор с министъра на здравеопазването заради лъжата, че ...

17 окт. 2019 | 16:42

Повече от 700 командоси приветстват министър Каракачанов

Повече от 700 командоси приветстват министър Каракачанов-1571349629.jpg

В знак на уважение към утрешния им празник, Деня на военния парашутист и ...

18 окт. 2019 | 00:59

Борисов скастри Плевнелиев: Да спре да притиска Фолксваген, това вече не работи!

Борисов пред журналисти в Брюксел -1571347429.jpg

Думите на Борисов бяха насочени и към евродепутатите, които се присъединиха към ...

18 окт. 2019 | 00:07

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


10 септ. 2019 | 02:41Пълни глупости. Ако искахте да сваляте шайката герб, щяхте да подкрепите бсп. Сега само ще се поличи разлив на гласове и мутрите ще продължават да ислямизират с терор България.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.