Снимка: Фейсбук

Соренто в Италия е най-скъпата дестинация

"Златни пясъци" е най-евтиният европейски курорт за британците

1656 | 6 апр. 2019 | 13:20

Цените в курорта на брега на Черно море са с една трета по-ниски от втория претендент в класацията – "Алгарве“ в Португалия


"Златни пясъци" в България е най-евтиният европейски курорт за британците показва проучване сред 20 морски дестинации, направено от сайта "Пост офис травъл мъни“, цитирано от Би Би Си и Канал 3.

Цените в курорта на брега на Черно море са с една трета по-ниски от втория претендент в класацията – "Алгарве“ в Португалия. При подредбата са взети под внимание цените на девет основни туристически изисквания - включително обяд и вечеря, алкохол, слънцезащитен крем и спрей срещу комари.

След португалския "Алгарве“ на трето място се нарежда курорта Мармарис в Турция. Соренто в Италия е най-скъпата дестинация, като там цените са три пъти по-високи спрямо "Златни пясъци“.

В българския морски курорт, където цените паднаха с 10,7 на сто през последната година, почиващите могат да получат обяд от две блюда за двама души за 8,42 паунда, да платят едва 1,17 паунда за чаша вино в бар и 2,34 паунда за шишенце от известна марка слънцезащитен крем.

От сайта "Пост офис травъл мъни“ посочват, че паундът е по-скъп от еврото спрямо предходната година, което означава, че цените в ресторантите, баровете и магазините са паднали с над две трети в дестинациите от класацията.

"Спадът на цените може да означава, че бизнесът в европейските курорти има желание да привлича британски туристи и е склонен да поддържа цените ниски, за да дойдат повече хора“, заявява управителят на сайта Ник Бодън.

"Има значителна разлика между цените в курортите тази година, така че наистина е от полза, ако преди да се тръгне на почивка се направи щателно проучване, за да се избегне надхвърляне на бюджета“, категоричен е той.

Виктория Бейкън от Асоциацията за бизнес и туристически пътувания Abta заяви, че фирмите, членуващи в организацията, отчитат засилен интерес към пътувания в България и Турция.

 


От категорията

"Фолксваген" отново отлага решението си за завода в Турция, ако се откаже, няма да строи нов

-1571172384.jpg

Първоначално решението трябваше да се вземе през есента, но военната операция ...

13 дек. 2019 | 15:17

Живодар Терзиев: Разбивката на касовата бележка няма да намали цените на горивата (ВИДЕО)

Живодар Терзиев Снимка: бТВ-1576233115.jpg

Председателят на БПГА добави, че пазарът на горивата е стабилен и няма ...

13 дек. 2019 | 12:29

Обсъдиха напредъка по интерконектора с Гърция, Петкова призова за максимална мобилизация

Снимка: Министерство на енергетиката-1576266912.jpg

Изпълнителите на строителните дейности от AVAX S.A. увериха, че изграждането на ...

13 дек. 2019 | 21:54

Все повече хора ползват помощи за отопление

Снимка БГНЕС-1576247292.jpg

Отпуснатите целеви помощи за отопление ще се изплащат по банковите сметки или ...

13 дек. 2019 | 16:26

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Томахавката


7 апр. 2019 | 21:35За пияниците да но за нормалните хора не


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.