Снимка: Evening Standard

Айрис Анабел Голдсмит не оцеля при фатален инцидент през лятната ваканция

15-годишна наследничка на огромно богатство от могъщи династии загина в катастрофа с АТВ

27678 | 11 юли 2019 | 22:08

Айрис Анабел е голямата дъщеря на финансовия магнат Бен Голдсмит и бившата му съпруга Кейт Ротшилд - издънка на издигналата се от края на XVIII век банкерска династия Ротшилд


Две от най-могъщите финансови семейства в Европа - фамилиите Голдсмит и Ротшилд, загубиха своята наследничка. 15-годишната Айрис Анабел Голдсмит загина в понеделник в трагичен инцидент, докато управлявала ATV в семейното имение в графство Съмърсет в Обединеното кралство. Родителите й Бен и Кейт са "съкрушени", отбеляза в. "Дейли Мейл", цитиран от Канал 3.

Въпреки че на мястото на катастрофата веднага са се озовали екипи за спешна помощ, един хеликоптер и линейка, вече било късно да спасят живота на тийнейджърката. Според британската преса всъдеходът се обърнал по неизвестни причини и затиснал отдолу момичето.

С Айрис била и нейна приятелка, за чиято съдба няма информация. Според полицията "смъртта на момичето не се счита за подозрителна", като разследването й ще се съсредоточи върху причините за обръщането на машината.

Айрис Анабел е голямата дъщеря на финансовия магнат Бен Голдсмит и бившата му съпруга Кейт Ротшилд - издънка на издигналата се от края на XVIII век банкерска династия Ротшилд. Според британските медии богатството на нейното семейство възлиза на 350 милиона евро.

Момичето учело с престижния девически колеж "Уикъмб Аби", който всяка година бие всички останали с академичните резултати на своите възпитанички.

Джеймс Хук, директорът на предишното й училище в Лондон - "Хародиън", сподели за Айрис: "Беше учтива и обичана ученичка, която обожаваше училището си и своите приятелки, и се държеше безупречно. Истинска трагедия е, че ни бе отнето едно толкова жизнено и талантливо момиче".

Айрис е най-голямото от трите деца на бившите съпрузи, другите две са Франк (13 г.) и Айзък (11 г.). Братята й също били в бащиното имение за лятната си ваканция.

 


От категорията

Доскоро Сърбия контролираше пандемията. Сега пандемията контролира Сърбия

Доскоро Сърбия контролираше пандемията. Сега пандемията контролира Сърбия -1594103670.jpg

Междувременно с положителни проби за коронавирус са председателката на ...

7 юли 2020 | 09:33

Проучване в Гърция: Управляващата „Нова Демокрация“ с преднина от 15,9% пред опозиционната СИРИЗА

-1551291950.jpg

Безработицата се нарежда като най-големият проблем, с който страната се ...

7 юли 2020 | 08:35

„Дейли Мирър“ и “Дейли Експрес“ съкращават 550 служители

Снимка БГНЕС-1594113103.jpg

Структурните промени в медийния сектор се ускориха по време на пандемията, ...

7 юли 2020 | 12:09

Кметове от Северна Гърция: Отворете граничните пунктове с България!

-1593944509.jpg

„Не виждаме логика в решението да оставите отворен само граничния пункт „Кулата ...

7 юли 2020 | 12:06