Основният проблем на жените-домакини е пълното им посвещаване

15 начина за избягване на рутината на домашните задължения

6215 | 23 септ. 2017 | 12:50

Не е необходимо да готвите преди всяко ядене или да гладите в продължение на три часа. Така няма да ви остане никакво свободно време


Готвене, миене, грижи за децата, чистене, пазаруване – след една- две години такъв живот ти се иска да “завиеш като вълк”. Много жени виждат като единствен изход от ситуацията незабавното тръгване на работа (където и да е и колкото се може по-далече от дома). Но и това не винаги помага, защото много лесно и в трудовия колектив можеш са се превърнеш в истерична лелка.

 

Основният проблем на жените-домакини е пълното им посвещаване на интересите на децата и съпруга. В резултат на това те изпитват неудовлетвореност, недостиг от впечатления и липса на самостоятелна реализация. Ако денонощието ти се състои само от домакинска работа и време за сън, животът няма да бъде толкова интересен и радостен.

 

За да бъдете добра домакиня, майка и съпруга и същевременно да се радвате на живота, просто коригирайте начина си на живот.

 

1. Не се посвещавайте изцяло на децата си. Извоювайте си от своя съпруг т. нар. свободно време за себе си, за да се погрижите за своята красота и интереси. Дори семействата със средни доходи могат да си позволят да наемат помощница, която един ден в седмицата да се грижи за децата.

 

2. Всеки ден планирайте поне по една мероприятие извън дома. Стоенето у дома ще ви гарантира недостиг на впечатления и появата на нездравословен цвят на лицето и отпадналост. С какво ще се занимавате - всяка избира според своите интереси – кафе с приятелки, кино, някакъв курс, изложби и т.н. Дори разходките с кучето могат да направят живота ви по-интересен.

 

3. Занимавайте се с домакинската работа по разписание.

Не е необходимо да готвите преди всяко ядене или да гладите в продължение на три часа. Така няма да ви остане никакво свободно време.

 

4. Научете семейството си да уважава вашите ”свободни часове”… Т.е. времето за гледане на филми, разговор по телефон с приятелка, медитация..., така както вие уважавате риболова или футбола, по които е запален вашият съпруг.

 

5. Отделяйте внимание на своята външност и красота.

Вечер много трудно ще успеете да посетите фризьор или фитнес залата, затова си предвидете за това определено време през деня. Фитнес, плуване, аеробика, каране на кънки (това е удобно да се прави заедно с децата) – ако спортът не е натрапчив, той ще ви гарантира активна почивка и добра физическа форма.

 

6. Заемете се със самообразованието си.

Домакинята може спокойно да завърши аспирантура или да получа второ висше образование, да се занимава с танци (особено с нашумялата напоследък салса) или да посещава различни курсове. Така вие ще разширите своя кръг на общуване и интереси.

 

7. Извършете културна революция.

За разлика от жените, които след работа трябва да се занимават с домакинска работа, вие имате предостатъчно време за презентации, изложби, кино, четене и преосмисляне на класиката.

 

8. Научете се да казвате “искам”.

Тук не става въпрос за баналната фраза:”Скъпи искам ново палто!”. Реализирайте детските си мечти, правете това, за което преди не ви е стигало времето и което ще ви донесе най-голямо удоволствие.

 

9. Задължително си намерете хоби!

С времето то може да се превърне във вашия малък бизнес, който не изисква големи вложения. Например отглеждайте кактуси и продавайте редките екземпляри.

 

10. Намерете си надомна работа.

Така вие ще си имате своя работа и ще си изкарвате малко пари. Надомничките често си сътрудничат с магазините за аксесоари и модните ателиета и по този начин се постига единство на творчество и бизнес.

 

11. Заемете се с обществена дейност.

Тя ще ви помогне да постигнете авторитет в различни области. С часове сте във форума? Можете да станете модератор. Четете женски списания? Тогава създайте някакво тематично общество.

 

12. Посветете се на благотворителност и доброволническа дейност.

Това ще ви помогне да осъзнаете собствената си цена и желанието да направите нещо добро за другите. Общувайте децата-сираци, грижете се за животните в зоопарка, събирайте пари за човек инвалид или организирайте кампания по благоустройството на детската площадка. Добрите дела ще направят по-добри и вас, и заобикалящата ви среда.

 

13.Изберете си някаква далечна от вашите интереси област. И започнете да я изучавате. Усещането, че можете да се справите с това ще повиши вашата самооценка.

 

14. Представете си картината на идеалния живот...

И се постарайте да я въплътите в живота си. Не се поддавайте на чувството за безизходица и се замислете как със собствените си ръце да подобрите живота си.

 

15. Ако всички предходни съвети не са дали резултати и вие не сте открили плюсовете в тях, в края на краищата просто си намерете работа.

woman.hotnews.bg


От категорията

Мечтата на Кристо е изпълнена: Триумфалната арка е опакована (СНИМКИ)

Снимка: Туитър-1631798284.jpg

Проектът беше представен в четвъртък от неговия племенник Владимир Яваишев и ...

16 септ. 2021 | 16:17

Неиздаван запис на Джон Ленън отива на търг

Сн. Туитър-1631707993.png

Той представлява 33-минутен разговор с него в неофициална обстановка. Ленън ...

15 септ. 2021 | 15:12

Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си

Дъщерята на Зуека Девина няма да емигрира с баща си-1632071106.jpg

Родителите ми винаги са пътували много, а моето място беше в мазетата, където ...

19 септ. 2021 | 20:03

Нострадамус предсказва края на Путин

-1609152436.jpg

Стихът на Нострадамус гласи, че астероиден дъжд ще сполети планетата. Ако ...

19 септ. 2021 | 10:13