Пострадалата е в кома

17- годишен келеш с мотор прегази жена в Асеновград и избяга

965 | 23 май 2020 | 12:36

Прокуратурата повдига обвинения на водача и собственика на мотора, с който е извършена катастрофата


40- годишна жена от Асеновград е в кома, след като е била прегазена от 17-годишен моторист без книжка. Тежкото произшествие е станало вчера в квартал Долни Воден. В късния следобед е подаден сигнал за жена, която лежи в безпомощно състояние на пътя, съобщава "Канал 3".

При разследването полицията установява, че малко преди това 17- годишно лице е поискало 250 кубиков мотор от свой познат да се повози. Въпреки, че нямал книжка 42-годишният мъж му дал мощната машина. Младежът и негов приятел се качили на мотора и потеглили с голяма скорост.

За нещастие жената от квартала се оказала на пътя им и те я блъснали с мотоциклета. Водачът изобщо не спрял, а продължил като ударил спрял автомобил и избягал от местопроизшествието. Жената е откарана в болница с линейка, като състоянието й е изключително тежко. Тя е в кома и с опасност за живота.

Междувременно спътника на моториста поискал да слезе от машината, но водачът отказал да спре. Тогава приятелят му скочил в движение. 17-годишният скрил мотора, а след това се върнал да търси собственика му. Не го открил и оставил в дома му две банкноти по 50 лева , с които да покрие щетите нанесени на машината. По-късно е задържан от органите на реда.

При проверката се оказва, че въпрески , че е непълнолетен, 17-годишният любител на адреналина, има вече 2 присъди и 4 акта за нарушения на пътя. Всички те са са за управление на МПС без книжка.

Първото нарушение е регистрирано през 2018 година, когато е осъден на обществено порицание. Година по- късно са регистрирани още две такива нарушения и той е осъден на пробация , за да се стигне до вчера, когато е блъснал жената и е избягал, коментира Окръжният прокурор Румен Попов.

"Ще бъде повдигнати обвинения както на него, така и на човека предоставил мотора. Ще му поискаме постоянна мярка за неотклонение. Това , което се случва е недопустимо. Това е престъпно и безотговорно поведение както от страна на водача, така и от страна на по-възрастния мъж, който е предоставил машината, с ясното съзнание, че непълнолетния няма документ за управление," заяви прокурорът.

 


От категорията

Прокуратурата нареди проверка на антични предмети, стопанисвани от Фондация „Братя Бобокови"

-1590678908.jpg

Проверката е свързана с изясняване на множество обстоятелства, свързани с ...

3 юни 2020 | 16:37

Христо Монов: Освобождавайки Полфрийман, съставът на САС извърши престъпление срещу държавността

Христо Монов-1446967892.jpg

Лозан Панов подмолно разрушава доверието в съдебната власт и колкото по-бързо ...

3 юни 2020 | 11:24

По предложение на Гешев прокурорската колегия на ВСС отстрани временно следовател Куюмджиева

-1585922685.jpg

Тя следовател в Следствения отдел на Софийска градска прокуратура

3 юни 2020 | 16:55

Още един обвиняем по кокаиновата афера в "Студентски град", спипали го по пръстови отпечатъци

Първоначално в качеството на обвиняем по делото е бил привлечен Н.П. (На снимката)-1590584891.jpg

Продължава разследването по заловените преди дни 327 килограма кокаин, открити ...

3 юни 2020 | 16:52