3000 светлинки в памет на Виктория Маринова

Духът на доброто властваше в зала „Арена Монбат“ в Русе на благотворителния концерт за убитата журналистка

3000 светлинки в памет на Виктория Маринова

2642 | 3 дек. 2018 | 20:16

Руслан Мъйнов и Боряна Баташова споделиха с публиката, изцяло извън сценария, идеята: Крайбрежната алея на река Дунав в Русе, последният изминат път в живота на Вики, да носи нейното име – името на победата

3000 светлинки в памет на Виктория Маринова-1543861036.jpgВсички участници в концерта-1543861232.jpgГеорги Христов-1543861208.jpgСилвия и Теди Кацарови-1543861185.jpgСвилен Максимов-1543861155.jpgХилда Казасян-1543861070.jpg

Духът на доброто властваше в зала „Арена Монбат“ в Русе по време на благотворителния концерт в памет на Виктория Маринова, който се проведе в неделя.

 

Близо 4 часа над 3 хиляди русенци, заедно с част от най-добрите естрадни изпълнители на България, станаха съпричастни на каузата на фондация „Направи добро за непознат“.

 

Заедно с Георги Христов, Пресияна и Мирела, малката Емануела, Сунай Чалъков, Хилда Казасян, Орлин Павлов, DEEP ZONE Project, Теди и Силвия Кацарови, Дивна, Дичо, Крисия, Руслан Мъйнов, Боряна Баташова всички в залата приеха като свое вътрешно убеждение, че доброто винаги побеждава, че „да вършиш добри дела е и трябва да бъде заразно“. И че с малки и големи парченца надежда може да се сглоби целия пъзел на доброто и да се затвори веригата на съпричастието.

 

Че това е така, показаха стотиците светлини от телефоните на зрителите, които осветиха залата по време на последната песен – „Звезда“, в изпълнение на Крисия.

 

„Доброто е птица, полет на душата“, каза Пресияна.  „Доброто  е състояние, мъдрост, еманация на духа“. „Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек“, допълниха Орлин Павлов и Хилда Казасян.

 

Съпричастието на всички артисти доведе и до една спонтанна тяхна идея зад кулисите, която Руслан Мъйнов и Боряна Баташова споделиха директно с публиката, изцяло извън сценария: Крайбрежната алея на река Дунав в Русе, последният изминат път в живота на Вики, да носи нейното име – името на победата. Победа над злото, над безразличието и над страха.

 

Самата алея вече е напълно достъпна и по-безопасна в късните часове на деня, от 50—те осветителни стълба с 24-часово видео-наблюдение, които фондация «Направи добро за непознат» вече монтира, а записите от камерите се излъчват директно в агенция «КОРС» на община Русе.

 

„Доброто не започва и не свършва единствено с действията. То започва от сърцето, минава през самото действие и завършва с удовлетворението, което всички ние ще получим, когато видим, че нашите левове са направили някой непознат щастлив“, каза в края на концерта председателят на фондацията Свилен Максимов.

 

Той обяви, че благодарение на регистъра на даренията, който фондацията създава, чрез кода на сертификата за дарение всеки ще може да види точно за каква кауза е била изразходвана дарената от него сума.

 

Събраните средства от продадените сертификати за дарение, които бяха създадени специално за концерта, до момента възлизат на близо 22 000 лв., като точната цифра ще бъде обявена до седмица, след като се обработят всички данни от всички населени места, в които хората можеха да закупуват сертификатите.

 

Информация за това ще бъде изнесена във Фейсбук страницата на фондацията – www.facebook.com/NapraviDobro и по телевизия TVN, в която Виктория работеше като журналист и автор на предаването “Детектор“.

 

ВИДЕО ОТ КОНЦЕРТА МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ ТУК:

https://www.facebook.com/DobroZaNepoznat/videos/339333343285301/

 

ЗА ФОНДАЦИЯТА

 

Фондация "Направи добро за непознат" е създадена през месец октомври, 2018 г. в памет на Виктория Маринова, за да продължи мисията и целите, в които вярваше тя - а именно да зарази колкото се може повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ.

 

Главната цел на Фондация "Направи добро за непознат" е да подтиква всички хора да правят добро на други, непознати за тях лица, с което на свой ред да ги подтикнат към добро за трети, четвърти (и така нататък) лица до постигане трайни навици сред хората за правене на добро без очакване за отплата.

 

Мероприятията и проектите, осъществявани и финансирани от Фондацията имат за цел да помогнат винаги на групи от хора, а не на определени индивиди.

 

Дейностите на Фондация "Направи добро за непознат" и нейните ресурси не могат да бъдат използвани за политически цели, да я ангажират в политическа предизборна кампания или водене на пропаганда в полза на политически партии, движения и формации.

 

За контакти:  Свилен Максимов, Председател на фондацията – тел. 0885009200;

Вилиана Друмева, PR координатор – тел. 0885450340.


От категорията

Посланикът на Грузия: Чакаме ви със страхотни морски и ски курорти, природа, храна и вино
(Видео)

Батуми се гордее не само с красивата си природа, ами и с модерната архитектура.-1558122693.jpg

Откъде идва името Пампорово, еко къщи от кирпич за милионери на Мъртво море, ...

18 май 2019 | 20:52

"Островът на сините птици" - първият детски сериал на БНТ след десетилетия затишие
(Видео)

"Островът на сините птици" - първият детски сериал на БНТ -1558033297.jpg

Свежен Младенов и Маргита Гошева признаха, че са участвали във филма заедно с ...

16 май 2019 | 21:59

Принц Уилям: Смъртта на майка ми ми причини несравнима с нищо друго болка
(Видео)

-1531837043.jpg

Това преживяване също така те сближава с другите хора, които са го изживели. ...

20 май 2019 | 17:23

Епичен финал на "Игра на тронове" и нова порция гафове
(Видео)

Сн. НВО-1558351172.jpg

Последната серия не мина без гафове! След като в един от последните излъчени ...

20 май 2019 | 14:19

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Йордан Бояджиев


3 дек. 2018 | 20:54вместо възмездие светлинки!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.