Кадър: Нова.тв

Никола Иванов събирал пари, за да си купи нов телефон, но осъзнал, че не вещите правят света такъв, какъвто той иска да го вижда

7-годишен дари всичките си спестявания на болницата във Враца

1024 | 20 апр. 2020 | 11:40

Една вечер влезе при нас и каза, че е решил да дари всичките пари. Ние приветствахме тази негова идея. Тя е много благородна и смятам, че е пример за обществото в тази ситуация. Смятам, че всеки трябва да помага на ближния, коментира майката на първокласн


7-годишният Никола Иванов, популярен сред близките и приятелите си като Коки, дари всичките си спестявания на болницата във Враца, съобщи Нова телевизия. Събирал пари, за да си купи нов телефон, но осъзнал, че не вещите правят света такъв, какъвто той иска да го вижда. И съвсем спонтанно взел решение да зарадва медиците.

„Една вечер влезе при нас и каза, че е решил да дари всичките пари. Ние приветствахме тази негова идея. Тя е много благородна и смятам, че е пример за обществото в тази ситуация. Смятам, че всеки трябва да помага на ближния“, коментира майката на първокласника Соня Каменова.


Момиченце на 8 години, което мечтае да стане лекар, дари пари на болница


Родителите на ученика дори удвоили сумата, която Коки искал да дари. А неговото голямо желание е вирусът да си отиде, за да играе навън. Да има шумни междучасия, а между тях да учи математика и химия.

„Това дете ни трогна, защото си е събирало пари и ги е дарило. Писмото му завършва с „Поздрави от мен за болница „Христо Ботев“ като неговото желание е да преборим този вирус“, каза управителят на лечебното заведение д-р Петър Керемедчиев.


От категорията

Радев: Геройството на Ботев доказва, че нищо не е обречено, когато има хора с кураж и достойнство

-1584871080.jpg

Благодарение на Ботев неродената още България, дързостта и истината дори тогава ...

2 юни 2020 | 12:04

Проф. Иво Христов: Протестите в САЩ са добре организирани (ВИДЕО)

Проф. Иво Христов Кадър: бТВ-1591112315.jpg

Според социолога него ситуацията с коронавируса може да доведе до сериозен ...

2 юни 2020 | 18:37

Боян Чуков: COVID-19 изостри обстановката в САЩ, демократи и републиканци са в смъртна схватка

Боян Чуков-1578822608.jpg

Според анализатора случващото се в САЩ не е само социален конфликт. Той сравни ...

2 юни 2020 | 20:50

Каракачанов потвърди, че е кум на Пламен Бобоков и кръстник на трите му деца: Те са почтени хора

Кадър: бТВ-1591092255.jpg

По думите му взаимоотношенията им са свеждали до срещи по семейни мероприятия

2 юни 2020 | 12:52

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.