Агне с боб

3227 | 8 апр. 2015 | 17:20

Автор:


Необходими продукти

1 цяло агне с дреболиите

1 кг зрял боб

3 връзки пресен лук

1 ч.ч. олио

1 с.л. червен пипер

2 връзки магданоз

100 г масло

2-3 клонки дивисил

черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер, а на сутринта го сложете с нова вода да се свари, отцедете го и го посолете. Агнето, добре почистено, натъркайте отвътре и отвън със сол и малко черен пипер. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани на ситно дреболии, боба, черен пипер, сол и накълцания магданоз.

 

Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета дивисил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загрята фурна.


Още по темата

Казан мангал (кавказка рецепта за агнешко)

-1427903714.jpg

Катерина СТОЯНОВА: За мен истината в храненето е по- малко, с качествени ...

1 апр. 2015 | 18:54

Агнешки шишчета

-1427218433.jpg

Магдалена Йорданова: Любовта ми към готвенето е по наследство

24 март 2015 | 19:33

Кускус с агнешко и зеленчуци

-1418744436.jpg

10 дек. 2014 | 12:00

Свинско филе с грейди сос, гарнирано с картофено пюре

-1424882142.jpg

25 февр. 2015 | 18:34

Скалопине с бяло вино

-1423071777.jpg

Джузепе ЛОМУШО: В кулинарията няма рецепти, има точното съчетаване на продуктите

5 февр. 2015 | 07:40

Свинско вретено с дижонска горчица, спанак и гъби

-1422895011.jpg

Анислава ДИМОВА: Експериментирам в кулинарията, като съчетавам техники и ...

3 февр. 2015 | 07:30

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.