Агнешка печена супа

4683 | 8 апр. 2015 | 18:01

Ути Бъчваров: Искам да предам на всички удоволствието от бързото, лесно и вкусно готвене

-1428505561.jpgУти Бъчваров-1428505625.jpg

Автор:


Вече 20 години днешният ни гост влиза от малкия екран като приятел в домовете на всички българи и ги очарова с широката си усмивка и с чувството си за хумор. Пред публика Ути Бъчваров е като риба във вода не само защото е завършил НАТФИЗ, но и заради артистичната среда, в която е израснал - той е внук на големия български актьор Стоян Бъчваров, а майка му 30 години е директор на Телевизионния театър. Но Ути, както го наричат безбройните му почитатели, избира друг път. През 1996 г. той започва първото по рода си кулинарно предаване в телевизионния ефир на България - „Вкусно“, по-късно преименувано в „Бързо, лесно, вкусно“, а през 2005-а отново за първи път у нас създава своя уникален пътуващ кулинарен театър. Тази мобилна сцена за истински шоуспектакли постепенно се превръща в пътуваща кулинарна академия, с която Ути Бъчваров обикаля не само България, но и света, и разкрива пред хората удоволствието от бързото, лесно и вкусно готвене. През миналата година излезе и най-новата му готварска книга със заглавие „Животът е вкусен с Ути Бъчваров“. Една от рецептите в нея виртуозът с черпака и широката усмивка предлага на читателите на в. „Преса“.

 

Необходими продукти

 

1 агнешко бутче

3 с. л. доматено пюре

300 г картофи

300 г целина глава

1 глава лук

дафинов лист

зърна бахар

зърна черен пипер

сол

млян черен пипер

За добавката:

1 връзка левурда

мед

оцет

сол

 

Начин на приготвяне

 

1. Обезкостете агнешкото бутче и оставете месото настрана (с него може да сготвите каквото си пожелаете, за супата то няма да ви трябва).

2. Намажете кокалите с доматено пюре и ги печете върху хартия за печене 20 минути на силен горен реотан, докато покафенеят.

3. Сложете печените кости в тенджера под налягане заедно с картофите, целината, лука, дафиновия лист, зърна бахар и черен пипер. Залейте с вода. Затворете и варете 40 минути.

4. След като всичко се свари, отворете тенджерата, извадете костите, дафиновия лист и зърната бахар и пипер. Пасирайте супата. По желание може да добавите прясно мляко. Овкусете със сол и черен пипер.

5. Направете свежа добавка, като наситните дивия чесън (левурда) и го разбъркате с меда и оцета. Сложете добавката в отделна купичка.

6. Сервирайте супата, като във всяка порция сложите по една лъжица от зелената добавка.


Още по темата

Агнешки шишчета

-1427218433.jpg

Магдалена Йорданова: Любовта ми към готвенето е по наследство

24 март 2015 | 19:33

Кускус с агнешко и зеленчуци

-1418744436.jpg

10 дек. 2014 | 12:00

Казан мангал (кавказка рецепта за агнешко)

-1427903714.jpg

Катерина СТОЯНОВА: За мен истината в храненето е по- малко, с качествени ...

1 апр. 2015 | 18:54

Крем супа от картофи и тиква

-1426698295.jpg

Станка Стоянова : Здравето е в чинията ни

18 март 2015 | 19:03

Крем супа от карфиол

-1426004232.jpg

Христо Паскалев-Паскал: "Витаминозните супи и салати ме зареждат с ...

10 март 2015 | 18:16

Крем супа от земни ябълки

-1424106308.jpg

Шеф готвач Жоро Иванов: Продукти, технологии, професионализъм – това е гурме

16 февр. 2015 | 19:01

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.