Агнешки сърмички

Агнешки сърмички

8998 | 8 май 2018 | 11:28


Необходими продукти:

500 г обезкостено агнешко месо или агнешка кайма

150 г ориз

1 връзка зелен лук

1 ч.л. сол

1/4 връзка джоджен

1/4 връзка девесил

50 г стафиди

индийско орехче

15 бр. широки листа от пресен лапад

40 мл течна готварска сметана

 

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се накълцва на ситно. Оризът се накисва във вода. Лукът се почиства и също се нарязва на ситно.

 

В тиган се наливат 3 с.л. мазнина. Добавят се сол, джоджен и девесил. Изсипва се нарязаният лук, оризът и накълцаното месо.

 

Зелените подправки се наръсват върху запържените продукти. Добавят се индийско орехче и стафиди. Разбърква се със шпатула и съдът се оттегля от котлона.

 

Листата от лапада се измиват. Върху всяко листо се слага по 1 с.л. от плънката. Завива се сарма и се подрежда на дъното на гювеч.

Налива се вода под нивото на сармите. Добавят се 3 с.л. олио. Ястието се похлупва.

 

Пече се на 200 С 50 минути.


От категорията

Печен патладжан със сирене по гръцки

Печен патладжан със сирене по гръцки-1596117176.jpg

30 юли 2020 | 16:52

Изба „Вила Мелник“ е в Топ 50 на най-добрите винарни в света
(Видео)

Изба „Вила Мелник“  е в Топ 50 на най-добрите винарни в света-1595360597.jpg

Българските производители са на 39-то място в компанията на световноизвестни ...

21 юли 2020 | 22:39

Лятна манджа с тиквички и маслини
(Видео)

Лятна манджа с тиквички и маслини-1594030315.jpg

6 юли 2020 | 13:11

Сладкиш с череши
(Видео)

Сладкиш с череши-1592903078.jpg

23 юни 2020 | 12:04