Агнешки сърмички

Агнешки сърмички

4402 | 8 май 2018 | 11:28


Необходими продукти:

500 г обезкостено агнешко месо или агнешка кайма

150 г ориз

1 връзка зелен лук

1 ч.л. сол

1/4 връзка джоджен

1/4 връзка девесил

50 г стафиди

индийско орехче

15 бр. широки листа от пресен лапад

40 мл течна готварска сметана

 

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се накълцва на ситно. Оризът се накисва във вода. Лукът се почиства и също се нарязва на ситно.

 

В тиган се наливат 3 с.л. мазнина. Добавят се сол, джоджен и девесил. Изсипва се нарязаният лук, оризът и накълцаното месо.

 

Зелените подправки се наръсват върху запържените продукти. Добавят се индийско орехче и стафиди. Разбърква се със шпатула и съдът се оттегля от котлона.

 

Листата от лапада се измиват. Върху всяко листо се слага по 1 с.л. от плънката. Завива се сарма и се подрежда на дъното на гювеч.

Налива се вода под нивото на сармите. Добавят се 3 с.л. олио. Ястието се похлупва.

 

Пече се на 200 С 50 минути.


От категорията

Агнешки руладини на скара

Агнешки руладини на скара -1550838725.jpg

22 февр. 2019 | 14:31

Традиционен раклет в гювече

Раклет-1550229343.jpg

15 февр. 2019 | 13:14

Рецепти за празничната трапеза на Трифон Зарезан и Св. Валентин

Сн. Инстаграм-1549885068.jpg

13 февр. 2019 | 10:31

Нашествие на световни рап звезди в ресторант Bulgar

Don Krez, Richie Wess, Jack Bruno и Smokepurpp от Gucci Gang са избрали София за първия град от европейското си турне We Trap-1550144770.jpg

Don Krez, Richie Wess, Jack Bruno и Smokepurpp от Gucci Gang са избрали София ...

14 февр. 2019 | 13:45

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.