Агнешки сърмички

Агнешки сърмички

3913 | 8 май 2018 | 11:28


Необходими продукти:

500 г обезкостено агнешко месо или агнешка кайма

150 г ориз

1 връзка зелен лук

1 ч.л. сол

1/4 връзка джоджен

1/4 връзка девесил

50 г стафиди

индийско орехче

15 бр. широки листа от пресен лапад

40 мл течна готварска сметана

 

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се накълцва на ситно. Оризът се накисва във вода. Лукът се почиства и също се нарязва на ситно.

 

В тиган се наливат 3 с.л. мазнина. Добавят се сол, джоджен и девесил. Изсипва се нарязаният лук, оризът и накълцаното месо.

 

Зелените подправки се наръсват върху запържените продукти. Добавят се индийско орехче и стафиди. Разбърква се със шпатула и съдът се оттегля от котлона.

 

Листата от лапада се измиват. Върху всяко листо се слага по 1 с.л. от плънката. Завива се сарма и се подрежда на дъното на гювеч.

Налива се вода под нивото на сармите. Добавят се 3 с.л. олио. Ястието се похлупва.

 

Пече се на 200 С 50 минути.


От категорията

Менемен от летни зеленчуци

Менемен от летни зеленчуци -1531839106.jpg

17 юли 2018 | 17:50

Печени чушки с доматен сос

-1507216102.jpg

9 юли 2018 | 13:50

Вкусни рецепти за Петровден

Вкусни рецепти за Петровден-1530181306.jpg

28 юни 2018 | 13:23

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen изкушава със суши в Spaghetti Kitchen&Bar

Силвия Чавдарова от Hell`s Kitchen  и Стилян Краев -1531766176.jpg

Съчетава го с най-мистериозната напитка на българския пазар Moutai

16 юли 2018 | 21:33

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.