Агнешки шишчета

11302 | 24 март 2015 | 19:33

Магдалена Йорданова: Любовта ми към готвенето е по наследство

-1427218433.jpgМагдалена Йорданова-1427218465.jpg

Автор:


Магдалена Йорданова, или както всички й казват Маги, е родена и живее в старопрестолния град Велико Търново. И двете й баби, и майка й са великолепни готвачки, и навремето, докато се е въртяло около тях и е помагало, момичето е започнало да овладява и да обича кухненските тайнства. Големите не я ограничавали и Маги имала възможността да даде простор на фантазията си и свободно да твори. Идеята за създаването на собствен блог се ражда доста по-късно, през 2008 г., но младата жена започва да се занимава сериозно с него, докато се грижи за двете си деца. В този период тя свещенодейства в кухнята за радост на семейството и страстта й към кулинарията се развихря с пълна сила. Измислила си е сама много от рецептите на приготвяните ястия, а снимките им показват, че резултатът е достоен за победа в кулинарен конкурс. Не една и две нейни рецепти са публикувани в различни вестници и списания. Сега Маги е вече работеща жена с малко свободно време, затова се старае да съчинява рецепти, които не я ангажират много, но същевременно са вкусни. Една от тях тя предлага и на читателите на рубриката „Гурме“.

 

Агнешки шишчета

 

Необходими продукти

300 г агнешко месо

1 с.л. балсамов оцет

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. млян чер пипер

1 с.л. олио

клонка девесил

1 глава кромид лук

1 зелена чушка

 

Начин на приготвяне

 

1. Измитото месо се нарязва на малки парчета и се поставя в купа. Към него се добавят всички подправки и накъсаните листа девесил. Обърква се, за да се овкуси добре месото.

2. Оставя се да се маринова покрито за 2-3 часа в хладилника.

3. В друг съд се нарязват на едро лукът и чушката, поръсват се със сол и 1 ч.л. олио и се разбъркват.

4. Късчетата месо се нанизват на шишчетата, като се редуват с парче лук и чушка.

5. Пекат се от всички страни на загрят грил тиган или на скара.

6. Сервират се с печени картофки и със зелена салата.


Още по темата

Кускус с агнешко и зеленчуци

-1418744436.jpg

10 дек. 2014 | 12:00

Месо фламбе

-1427127402.jpg

Гуна Иванова: Обичам песни, които стоплят душите на хората

23 март 2015 | 18:14

Телешки кюфтенца със сметанов сос

-1424708413.jpg

Милена Поптолева: Обичам импровизациите в готвенето

23 февр. 2015 | 18:19

Пилешко филе с моцарела

-1424882104.jpg

Нели САВОЛИДУ, главен готвач на ресторант „Елеа“: За добрата кухня най-важни са ...

25 февр. 2015 | 18:21

Свинско филе с грейди сос, гарнирано с картофено пюре

-1424882142.jpg

25 февр. 2015 | 18:34

Телешко с манатарки и боровинков сос

-1424793343.jpg

Румяна ПОПОВА: Музиката е моя страст, пея и докато готвя

26 февр. 2015 | 06:53

Лимонено пиле

-1421774714.jpg

Йовко ВРИЧЕВ: Привърженик съм на по-традиционния вкус в кулинарията

20 ян. 2015 | 19:24