Акад. Красимира Колдамова – патрон на Бала на жълтата роза и президентът на Зонта клуб София Магдалена Ралчева.

Балът на жълтата роза събра 53 хиляди лева за млади таланти в изкуството

3887 | 12 май 2019 | 17:30

Патрон на проявата на Зонта клуб София бе акад. Красимира Колдамова. Сумите от благотворителния търг и томболата отиват в полза на хореографското училище в София и на музикалните в Широка лъка и Котел

Акад. Красимира Колдамова – патрон на Бала на жълтата роза и президентът на Зонта клуб София Магдалена Ралчева.-1557675206.jpgДамите от Зонта клуб София-1557675168.jpgЦвети Радойчева (в средата) с дамите от Зонта клуб София-1557675142.jpgБалеринките от хореографското училище-1557675104.jpgКрасимира Колдамова със съпруга си Таньо Манчев и Светлана Тилкова-Алена с половинката си Андрей Тилков.-1557675068.jpg

По традиция Балът на жълтата роза, организиран от Зонта клуб София, събра с благородна цел представители на бизнеса и интелектуалния елит. Тази година каузата бе подпомагане на таланти от Националното училище за танцово изкуство, както и даровити ученици от музикалните училища в Котели  Широка лъка.  

 

Може би тъкмо заради това патрон на бляскавото събитие в хотел Маринела бе примабалерината акад. Красимира Колдамова. Изящната като статуетка дама благодари на Магдалена Ралчева – президент на Зонта клуб София за честта, а Светлана Тилкова-Алена бе щастлива да срещне отново своя педагог от балетното училище, което е напуснала в четвърти клас.

 

Колдамова, чиито прякор е Белият лебед, е сред създателите на балет Арабеск и се е превърнала в легенда с творческото си дълголетие.

 

В годината, когато международната дамска организация Зонта интернешънъл отбелязва своята 100-годишнина, дамите от клубСофия постигнаха своеобразен рекорд. Куверти за бала бяха закупили повече от 200 души, а сумата от 53 хиляди лева, събрана от благотворителния търг и томболата е почти два пъти по-голяма от миналогодишната.

 

Орлин Горанов, известен не само с певчески, ами и с артистични дарби, се прояви като отличен водещ на вечерта, а преподавателят в консерваторията Владо Димов се оказа сърцат помощник на Мая Косева в аукциона.

 

Младата певица Цвети Радойчева пък избра Бала на жълтата роза за светския дебют на новата си песен, посветена на насилието над жени – една от постоянните каузи на Зонта клуб София.

 

Шестокласничките от хореографското училище умилиха присъстващите с изящния си танц, а „каките и батковците“ от фолклорния отдел разлюляха земята с танци.

 

Поппевицата Кристина Димитрова, която традиционно подкрепя

инициативите на Зонта клуб София, се включи в събитието и соло, и с творческата си половинка Орлин Горанов, което бе знак да започнат танците.

 

В благотворителния търг яростно наддаваха адвокат Биляна Тончева и Мирела Ненчова от SSG в името на подкрепата на талантливите деца на България. Кметът на София Йорданка Фандъкова бе предоставила авторски нож за разрязване на писма от личната си колекция. Сред предметите за аукциона изпъкваха графика от Евгени Босяцки, пръстен с корали и диаманти и картина от Николай Панайотов.

Снимки Андрей ТилковИзпълнение на ученички от хореографското училище.

Патрон на проявата на Зонта клуб София бе акад. Красимира Колдамова. Сумите от благотворителния търг и томболата отиват в полза на хореографското училище в София и на музикалните в Широка лъка и Котел

От категорията

Световно признат остеопат ни учи как да се борим със сколиозата
(Видео)

-1566667886.jpg

Д-р Светлана Поченкова с Китайски дни в София в края на март

27 февр. 2020 | 19:54

Принцеса Мириам де Унгрия ще е специален гост на "Златна игла" 2020
(Видео)

Принцеса Мириам де Унгрия и проф. Любомир Стойков-1582631532.png

Благородничката е дизайнер, оценител и лидер на мнение в сферата на ...

25 февр. 2020 | 13:49

Глобиха Стивън Сегал за скрита реклама на криптовалута
(Видео)

-1510304347.jpg

Знаменитостите нямат право да използват своето влияние в социалните мрежи за ...

28 февр. 2020 | 10:16

Канада спира да плаща за охраната на принц Хари и семейството му
(Видео)

-1579017581.png

От ноември миналата година принцът, съпругата и детето им бяха под опеката на ...

28 февр. 2020 | 10:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.