Поли Генова и Йоана Буковска-Давидова

Неаполитанската напитка с официална премиера в България

Акад. Светлин Русев, Йоана Буковска-Давидова и Поли Генова пият кафе "Кимбо"

2033 | 30 ноем. 2017 | 22:56

Наско Сираков и Петър Попангелов признаха пред проф. Любомир Стойков пристрастието си към ароматния еликсир

Поли Генова и Йоана Буковска-Давидова-1512075968.jpgАкад. Светлин Русев, Петър Попангелов  и Наско Сираков споделиха впечатленията си като почитател на KIMBO-1512075924.jpgВсички участници в пресконференцията, посланици и последователи на KIMBO-1512075833.jpg

Прочутото неаполитанско кафе „КИМБО" (KIMBO) беше официално представено в България с пресконференция, презентация и дегустация  в „София Хотел Балкан“.

 

Специално за събитието от Италия пристигнаха г-н Алесандро Сфорца – търговски директор на KIMBO за Централна, Източна Европа и Близкия изток и г-н Фабрицио Нуцифора – глобален маркетинг директор на KIMBO. В пресконференцията участва и г-н Мирослав Печев – собственик на „Софсток ЛДТ“ ООД, официален представител на кафе KIMBO за България.

 

Водещ на събитието беше проф. Любомир Стойков, който представи и част от първите последователи и почитатели на кафе Кимбо в България: Йоана Буковска-Давидова, Поли Генова, акад. Светлин Русев, Наско Сираков, Петър Попангелов и арх. Цветан Петров.  Всички те споделиха своите лични впечатления за KIMBO.

 

„KIMBO е сред лидерите на италианския пазар и неслучайно е символ на неаполитанската традиция и страст към кафето по света. Самият Неапол е световна столица на еспресото. Освен с впечатляващата продуктова гама на KIMBO, разполагаме и с тяхното уникално неаполитанско ноу-хау. Затова вярвам, че от бизнес гледна точка ни предстои едно успешно партньорство.“,каза г-н Мирослав Печев по време на пресконференцията.

 

Г-н Алесандро Сфорца презентира най-важните и интересни факти, свързани с кафе KIMBO, което се гордее с над 100 различни бленда. Те са получени в резултат на подбора на най-висококачественото зелено кафе с произход от 50 страни по света. Неаполитанското ноу-хау на KIMBO се гради на уникалната комбинация от селектиране, смесване и изпичане на кафето.

 

За да придаде характерния стил на неаполитанската традиция, KIMBO смесва и изпича кафето в своята фабрика в Неапол. Основна характеристика на всички разновидности е богатият и наситен вкус на кафето, а едно от най-силните визуални послания за удоволствието от чаша кафе KIMBO се свързва с формата на вулкана Везувий – символа на Неапол.

 

В световен мащаб KIMBO се асоциира с най-популярния спорт по света - футболът, водеща страст на всеки италианец. Любопитен факт е, че сред феновете на кафе KIMBO са световни футболни имена от италианското калчо – футболисти от „Милан“, „Наполи“, „Интер“ и много други.

Ето какво споделиха и първите последователи и посланици наKIMBOв България:

 

Йоана Буковска-Давидова:„За мен кафето е основна част от моята работа. Ако не изпия кафе, не мога да започна да работя. KIMBO е кафе, което познавам не от днес – то се продава в пекарната под моята къща, така че аз много често започвам деня си точно с това кафе. Сега обаче разбрах, че KIMBO има изключително много вариации и вкусове.

 

Освен, че носи цялата тази атмосфера на Неапол, като вдъхновение, послание, чувство за свобода и красота, качеството на това кафе определя и качеството на моята работа. Когато трябва да започнеш да снимаш филм в 7 часа сутринта трябва да си изпил едно много добро кафе, за да доставиш качеството на работа, което после остава и на екран. Изключително поласкана съм да бъда един от първите посланици на това кафе, защото съм се убедила лично в неговите качества. Мисля, че всеки който го опита и намери своя вкус, ще стане негов фен завинаги.“

 

Поли Генова: „KIMBOе прекрасно, много ми харесва. Тази година изгоряха моите билети за Неапол, но Неапол дойде при мен с поканата да бъда един от посланиците на това прекрасно кафе. KIMBO, според мен, е прекрасен посланик на страната си и на този град, защото Италия е невероятна, всички знаем... Нямам търпение да опитам и органичното кафе, защото съм ценител на здравословното хранене...

 

Наслаждавайте се, кафето е основният мотор, движеща сила за всички, които имат динамичен начин на живот. От гледна точка на един музикант мога да кажа, че то много помага, особено, когато сме зациклили в поредната студийна сесия, каквато след малко ми предстои. Човек трябва да намери време за малко почивка и да изпие едно кафе.“

 

Акад. Светлин Русев:„Новата ми любов е KIMBO – плътно, ароматно и силно кафе. Аз се събуждам с кафе и лягам с кафе. За разлика от тези, които не пият кафе вечер аз го пия и сутрин, и обед, и вечер... Не съм от „Наполи“, друг италиански отбор ми е симпатичен, но може би вече ще стана от „Наполи“.“

 

Наско Сираков:„Как започва денят ми. Не пия кафе и ходя заспал по улиците. Пия кафе – проглеждам и ходя. Пия KIMBOи виждам като орел.“

 

Арх. Цветан Петров:„За дизайнерските офиси кафето е религия, KIMBO стана нашата религия от няколко месеца насам. Вдига ни работоспособността доста. При нас кафето е нон-стоп, употребяваме го постоянно и винаги имаме най-хубавото кафе.”

 

Петър Попангелов:„Искам първо да поздравя „Софсток“ за добрия избор на кафе KIMBO. Знаете кой е Алберто Томба, много пъти съм си говорил с него, че като пие кафе KIMBO ще спечили сезона. Аз съм един от големите фенове на кафето и имам големи приятелски отношения с фирма „Софсток“ и най-вече им желая успех за вбъдеще.“

 

Сред гостите, които уважиха официалното представяне на кафе KIMBO в България бяха също: Ники Кънчев, Габриела Колева, Капка Амзина, Росица Стойчева, Стела Йорданова, Мая Косева, Мая Цанкова, Рая Белева и други.

 

KIMBO EXTRA CREAM - перфектен баланс между сладост и киселинност, плътно тяло и пикантни нотки за продължителен послевкус.

 

KIMBO UNIQUE - нежен бленд от Арабика и Робуста с деликатен аромат,

сладост и мекота на вкуса за истински еспресо ценители.

 

KIMBO TOP FLAVOUR - бленд от 100% Арабика, прецизно селектирана директно от плантациите. Перфектна комбинация от сладост и лека киселинност.

 


От категорията

Коледни джинджифилови бисквити от Швеция

Коледни джинджифилови бисквити от Швеция-1513072692.jpg

12 дек. 2017 | 11:55

Панфорте с шоколад

Панфорте с шоколад-1512993865.jpg

11 дек. 2017 | 14:03

Пълнен шаран с орехи и ориз

Пълнен шаран -1512557981.jpg

6 дек. 2017 | 12:57

Какво да сготвим на Никулден – вкусни рецепти

-1480947865.jpg

5 дек. 2017 | 10:38

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.