За първа година основаната от проф. Любомир Стойков Академия за мода ще присъди наградата „Изгряваща звезда“

Гала ревю-спектакъл ще се състои по повод годишните награди за млади дизайнери

Академията за мода за първи път присъжда наградата "Изгряваща звезда 2020" (Снимки)

1523 | 2 юли 2020 | 10:43

Българските студенти по моден дизайн и младите модни творци заслужават това признание, защото са креативни, непокорни, изобретателни и необременени, заяви проф. Любомир Стойков

За първа година основаната от проф. Любомир Стойков Академия за мода ще присъди наградата „Изгряваща звезда“ -1593683949.jpgСтатуетката „Изгряваща звезда“ - автор Анжело Красини.
Фото: Йоан Гълъбов-1593676059.pngМарина Кискинова.
Фото: Василена Василева-1593676039.jpgПредложение на Аксел Харди.
Фото: Антон Марков-1593676014.jpgПредложение на дизайнерката Таня Ян.
Фото: Dian If-1593675998.jpgПредложение на „Палома фешън“.
Фото: К. Кръстев - Коко-1593675982.jpgПредложение на дизайнерката Sara Sweidan (Сара Суйдан).
Фото: Ивомир Пешев-1593675963.jpgПроф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.
Фото: Виктория Сиракова-1593675932.png

Много блясък, стил и заслужено признание ще се изсипят на тазогдишния гала ревю-спектакъл по повод годишните награди за млади дизайнери, организиран от Академията за мода.

 

За първа година основаната от проф. Любомир Стойков Академия за мода ще присъди наградата „Изгряваща звезда“ (“Rising Star Award”) на най-добрите български млади дизайнери.

 

Студенти по мода и млади модни творци ще бъдат удостоени с приза по време на традиционното лятно събитие Summer Fashion на изискана церемония във „Витоша Парк Хотел“.

 

Красивата статуетка „Изгряваща звезда“, с която ще бъдат наградени победителите, е изработена от емблематичния наш бижутер Анжело Красини.


По този повод проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, заяви: „Българските студенти по моден дизайн и младите модни творци заслужават това признание, защото са креативни, непокорни, изобретателни и необременени. Но все още те не получават достатъчно стимул, публичност и подкрепа, за да продължават своята съзидателна дейност и да са мотивирани за реализация в родната си страна.

 

Бъдещето на модата като изкуство и перспективата на нашата модна индустрия зависят изключително много от тях. Ето защо Академията за мода реши да постави по-видим акцент върху най-новата дизайнерска генерация и на специална церемония да връчи новоучредените награди Rising Star Award 2020 / Изгряваща звезда 2020.”


Церемонията по награждаването ще бъде предхождана от бляскав гала ревю-спектакъл. По покана на Академията за мода своите най-нови колекции ще покажат вече утвърдени дизайнери, сред които и носители на приза „Златна игла“.

Сред тях са доц. Йорданка Чернаева, Мария Мичева, Жана Жекова, Евгения Живкова, Мариела Гемишева, Ина Асса, Теодора Спасова, Николай Божилов, Елена Златева, Диляна Матеева и др.


Ревю-спектакъла ще открият дизайнерите на сватбен бутик „Алегра“ – Радостина Илиева и Галя Долапчиева. Те ще представят колекция "Deluxe" – съчетание от женственост и иновативност с ръчни инкрустации, перли и кристали в почти всеки модел. Носителката на „Златна игла“ за модна иновация – Аксел Харди, ще покаже колекция, създадена с много фини плетива, подходящи за лятото. Облеклата са издържани в екологичната линия на бранда с характерните за него – многофункционалност, максимален комфорт и артистичен почерк.


За първи път в ревю-спектакъл на Академията за мода ще участва италианската модна марка “La Hainde Inside Us” с представител за България Искра Стефанова. Специално за наградите „Изгряваща звезда“ брандът е подготвил селекция от дамски и мъжки облекла. Дизайнерката Таня Ян ще представи колекция „Метаморфоза“ с комбинация от силуети, цветя и материи, вдъхновена от превъплащенията на жената и модата.


Дизайнерката Sara Sweidan (Сара Суйдан) ще покаже част от Cruise Summer Collection с вдъхновение за едно пътуване на борда на луксозна яхта, отправяйки се към нови дестинации, навяващи алюзии с морски бриз и впечатляващи със специалния акцент върху детайлите. Модна къща „Палома фешън“ с дизайнер Поля Кинова – носител на „Златна игла“ за булчинска мода ще презентира част от своите нови летни произведения - сватбени рокли със силуети, деликатно подчертаващи женската фигура.


Гала ревю-спектакълът и церемонията за награждаването ще бъдат показани в цял свят с помощта на водещи електронни платформи и социални мрежи чрез т.нар. “live streaming”, “watch party”, Българския моден портал Fashion.bg и Българската модна асоциация. Водеща ще бъде блестящата млада певица Марина Кискинова, която ще допринесе за доброто настроение на гостите с музикални изпълнения на свои песни, сред които и най-новия й хит „Добре, че беше ти“.


„Изгряваща звезда 2020“ се реализира с любезното съдействие на: „Лаваца“, „Банка ДСК“, „Витоша Парк Хотел“, M3 Communications, „Агресия“, „Балкантел“, клиники ТОРАКС, KWIAT, Selena ES, Balmain Hair Couture, Марина Младенова, „Неделя“, „Рай Кетъринг“, магазин за цветя „Талисман“.


От категорията

Тази нощ небето се отваря, намислете своите желания

-1515137633.jpg

Според българския народен календар на 6 август настъпва трайно преобразяване в ...

6 авг. 2020 | 12:21

Филм с Меган Фокс се снима в България

Сн. Инстаграм-1596701283.jpg

Някои от мерките включват задължително тестване за коронавирус на актьорите и ...

6 авг. 2020 | 11:06

Пласидо Доминго иска да измие петното от името си: Никого не съм насилвал през живота си

-1584898006.jpg

Тези неверни твърдения дестабилизираха семейството ми и мен самия. Те ми ...

6 авг. 2020 | 14:18

На 14 и 15 август

Мода и летни страсти на Марина Диневи
(Видео)

Summer Fashion Weekend 2020-1596345516.jpg

Организаторите от Code Fashion TV и Dinevi Group представят програмата за ...

2 авг. 2020 | 08:17