ММА шампионът Владислав Генов

ММА шампионът Владислав Генов

Ако някой си позволи да нападне приятелката ми, ще му покажа, че не е трябвало да го прави

11510 | 13 авг. 2017 | 15:16

Понякога сериозността, постоянството и умората те лишават малко или много от социален живот

ММА шампионът Владислав Генов-1502564775.jpgММА шампионът Владислав Генов-1502564833.jpgММА шампионът Владислав Генов-1502564790.jpgММА шампионът Владислав Генов-1502564758.jpgММА шампионът Владислав Генов-1502564731.jpg

Десислава Пенева, специално за Епицентър.бг

 

Това е историята на добрия ММА боец  Владислав Генов и идеята му постигната чрез постоянството, което е част от реализацията на успешният живот.

 

Всичко започнало с приятел от детствотопреди 10 години, когато му пуснал видеоклип на един „луд“ руснак, който участва в свободни боеве. Това е било нещото, което го е накарало да се „срещне“ очи в очи със този вид спорт. Всичко, което прави в тази насока му доставя голямо удоволствие, а постигнатите му успехи го даряват с удовлетворението, което е много голямо. 

 

„Самата тръпка и всичко свързано със спорта ме накара да се занимавам с това.“

 

8 години практика на джудо и самбо, медалист в редица състезания. От 2014 година започва да се занимава с бразилско жиу-житцу, граплинг и ММА. До момента е печелил всички състезания по граплинг в България, а и на международно ниво, в които е взимал участие. Вицешампион по бойна борба на Световно първенство през 2016 година - Combat Wrestling. В ММА спорта взима участия в най-големите лиги за Европа- FFC и ACB  има 8 победи и две загуби.

 

През тази година печели състезанието по граплинг на Matrix Invitational в Германия.

 

В предстоящото състезание SFC6, което ще се проведе на 13 януари 2018 година, в зала Арена Армеец той ще бъде един от българите, които ще се състезават, а организатори на събитието ще са Combat Promotion.

 

„ Все още не е ясно кой ще ми бъде противник, но се надявам да е по- бърз, за да направим по- хубаво шоу.“

 

Според Генов, ако някой иска да успее в живота, то той трябва да даде много жертви.

 

„3 часа на ден тренировки, а преди състезание и 2 пъти на ден.“

 

Спортът изгражда характер като цяло. Той учи на трудолюбие, постоянство и увереност. Човек, ако не е постоянен в нещата, които иска да върши, то той не би имал успех в каквото и да било.

 

За спорта и реалните житейски ситуации…

 

Ако някой, някога си позволи да нападне приятелката ми (или които и да било близък) ще му покажа, че не е трябвало да го прави. Винаги ще се разбера с хората тръгнали да правят подобно нещо, но уви счупените части от моето тяло (нос, уши) „ говорят“ много понякога, и за радост не се случват такива моменти в живота ми.

 

Подходящ ли е този вид спорт за жени?

 

Да, разбира се. Стига да се тренира умерено, защото тренировките са много различни от самите битки. Имам доста колеги, които са жени.

 

За децата…

 

В живота ми най- „голямото предизвикателство е работата ми с деца. Най-важното нещо за мен, на което искам да ги науча е дисциплината, да вярват в това, което правят и да не спират да го преследват, ако наистина го искат.

 

За увереността…

 

Както всеки човек, дори и дисциплинираният Генов има понякога, някакви колебания. Но на мен,самият спорт ми дава тази огромна доза увереност, и с всеки изминал ден тя става все по- голяма.

 

За страховете…

 

Всеки ги има в живота. Но моят единствен страх или по-скоро фобия, която имам е към височини.

 

Какво липсва в живота на шампиона …

 

Като цяло времето, което прекарвам в залата, тази отдаденост, която давам. Понякога сериозността, постоянството и умората те лишават малко или много от социален живот. Ако искаш да си успешен, трябва да си отдаден, а това те ограничава до някаква степен.

 

За присъствието на спорта в живота на всеки…

 

Най-важното нещо, спорта дава здраве! Спорта е борбата срещу заседналият начин на живот. Най- големите ползи от него са в това, че дава увереност. Знания, които са необходими при самозащита. До този извод стигнах, благодарение на някои от хората, които идват в залата. Те идват неуверени в себе си, а излизат от залата с високо вдигната глава, а и сигурни, че ако им се наложи могат да се самозащитят.

 

С времето, всеки един човек се изгражда, като личност. Спорта дава на всекиго по нещо. Аз тренирам, както деца, така и 60 годишни. В залата има всякакви хора, които са дошли с най- различни цели. Има хора, които са дошли за позьорство и имидж, други да се раздвижат, и разбира се такива, които искат да се научат на нещо, а и най-вече – да се защитават.

 

За мечтата на Владислав Генов…

 

Да, мечтая! Тренирам и се боря се за титла зад океана.

 

И нека не забравяме: „Върховната цел на бойните изкуства е да не ти се налага никога да ги използваш.“ - МиамотоМусаши.


От категорията

1000 музиканти изпълниха Shine Astana за 20-годишнината на казахстанската столица
(Видео)

Кулата Байтерек-1531842294.jpg

В новия град операта е с площ 3000 кв.м., сградите са проектирани от световни ...

17 юли 2018 | 18:45

Четвъртък започва и завършва щастливо, избягвайте конфликти в неделя
(Видео)

Номерология-1531685288.jpg

Понеделникът е духовен, съботата - вълшебен ден

15 юли 2018 | 22:59

Десет златни съвета за мъжкия стил от маестро Алберто Веделаго
(Видео)

Работни моменти на дизайнера Алберто Веделаго.Ръчно изработеното сако има 186 задължителни стъпки, докато фабричното  се прави с техники на залепване само в 20 стъпки.
Фото: Личен архив на Маурицио Санджинето / „Академия“ (ACCADEMYA)
-1531673934.jpg

Maestro di eleganza е приел за своя мисия популяризирането на италианската ...

15 юли 2018 | 19:56

Принц Уилям за Лейди Даяна: Тя щеше да бъде неконтролируема баба
(Видео)

Сн. Инстаграм-1531837043.jpg

Внезапната смърт на принцесата преобърна живота на британското кралско ...

17 юли 2018 | 17:16

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.