Саймир Страти фотография

Това произведение ще бъде поставено в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк

Албански художник за 11-и път в Книгата на Гинес с мозайка на Ататюрк

629 | 2 септ. 2019 | 16:51

Сред другите негови зрелищни творби са мозайката на доларова банкнота, изработена от болтове и гайки, на която образа на Джордж Вашингтон е заменен с образа на Омир, след това гигантската мозайка с краля на поп музиката на Майкъл Джексън


54-годишният годишният албански художник е изработил мозайка, представяща образа на бащата на съвременна Турция Мустафа Кемал Ататюрк, направена от 250 000 винтчета с различна големина и цвят, с тегло 140 кг.

 

Образът на Ататюрк е изобразен на площ от 15 квадратни метра, а мозайката на Страти е направена за 40 дни. Рекордът е регистриран на 8 август, информира МИА.

 

Обявено е, че това произведение ще бъде поставено в мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк а авторът ще присъства на церемонията.

За първи път в Книгата на рекордите на Гинес Страти е записан през 2006 г. с портрет на Леонардо да Винчи, изработен от пирони.

 

Сред другите негови зрелищни творби са мозайката на доларова банкнота, изработена от болтове и гайки, на която образа на Джордж Вашингтон е заменен с образа на Омир, след това гигантската мозайка с краля на поп музиката на Майкъл Джексън, изработена от художнически четки, както и мозайка от кафе зърна с групов портрет на африкански и японски барабанисти, бразилски танцьор, европеец, свирещ на хармоника и американски кънтри певец.

 

Източник: Канал 3


От категорията

Безплатни читателски карти от Столична библиотека за Деня на София

Безплатни читателски карти от Столична библиотека за Деня на София-1568628509.jpg

Учебната година започна с инициативата „Зареди карта – стани читател“, която ...

16 септ. 2019 | 13:07

Приятелите на Кеворкян: Кеворк ни взима болката да я пречисти!

-1568358341.jpg

Масата на Кеворк е изпитание – не за чашите, или блюдата – а за ...

12 септ. 2019 | 23:42

Марионетният театър на Резо Габриазе се представя за първи път пред българска публика

Марионетният театър на Резо Габриазе се представя за първи път пред българска публика -1568637487.jpg

Трупата на Резо Габриадзе пристига в България заедно със сина му Лео Габриадзе, ...

16 септ. 2019 | 15:37

Единствен по рода си духовен пътеводител ни помага да преборим стреса

Единствен по рода си духовен пътеводител ни помага да преборим стреса-1568630277.jpg

Авторката ни превежда през процес, чрез който всеки ще може да определи своя ...

16 септ. 2019 | 13:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


FuckEU


3 септ. 2019 | 17:59Направи мозайка и на мутрьо пръстовете , така половин България ще получи грамадна ерекция и ще помогнеш за демограФската криза.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.