Кадър: "One America News Network"

Екипът успял да посети и болницата, от която "Белите каски" показаха видео на "пострадалите"

Американски журналист: "Химическата атака" в Дума е постановка на бунтовниците (Видео)

9274 | 17 апр. 2018 | 12:00

"Ние се видяхме с абсолютни различни хора, случайни минувачи, обикновени жители на сирийския град. И нито един не потвърди истинността на "химическата атака"", отбелязва Пиърсън Шарп от тв канала "One America News Network"


Американският журналист Пиърсън Шарп посети сирийския град Дума, където, според Запада, сирийското правителство е използвало "химическо оръжие". Според журналиста той не е открил "никакви доказателства за химическо нападение".

"Докараха ни на мястото на предполагаемата "химическа атака", съпроводени от представител на сирийското правителство. Показаха ни районите, където според западната коалиция е било използвано "химическо оръжие". Успяхме да посетим и болницата, от която "Белите каски" показаха видео на пострадалите", обясни журналистът от американския тв канал "One America News Network".

"Когато влязох в града, не знаех какво да очаквам. Заведоха ни в един от кварталите до мястото на предполагаемото "химическо нападение". Успях да интервюирам местни жители, които заявиха, че не са видели нито чули нищо подобно на това, в което на Запад обвиняват сирийското правителство", заяви журналистът.

Пиърсън Шарп разказва, че след това е успял да разговаря и разпита 30-40 жители на града.

"Много хора смятат, че репортерите имат възможност да разговарят само с военни или представители на правителството или военното министерство, които могат да разкрият само частично истината за случилото се. Ние обаче се видяхме с абсолютни различни хора, случайни минувачи, обикновени жители на сирийския град. И нито един от тези 30-40 души не потвърди истинността на "химическата атака"", отбелязва журналистът.

"Отговаряйки на въпроса кой би могъл да стои зад тази провокация, хората сочеха бунтовниците, които са владели града. Те са уверени, че (съобщенията за химическа атака) са лъжи и измислици", отбелязва Шарп.

Припомняме, че рано сутринта на 14 април САЩ, Великобритания и Франция нанесоха ракетни удари по обекти на сирийска територия. Бяха изстреляни 103 ракети, като сирийците твърдят, че са прехванали успешно 71 от тях. САЩ твърдят, че всички са поразили целите си.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 Американски журналист: "Химическата атака" в Дума е постановка на бунтовниците

"Ние се видяхме с абсолютни различни хора, случайни минувачи, обикновени жители на сирийския град. И нито един не потвърди истинността на "химическата атака"", отбелязва Пиърсън Шарп от тв канала "One America News Network"

От категорията

На 61-годишна възраст

Почина президентът на Виетнам

Чан Дай Куанг-1537514568.jpg

Чан Дай Куанг се бореше с тежко заболяване, съобщиха от Централното управление ...

21 септ. 2018 | 10:22

Пирова победа или отлагане на войната в Идлиб е договорката в Сочи?

-1537513561.jpg

Путин и Ердоган се срещнаха на 17 септември в Сочи и постигнаха споразумение, ...

21 септ. 2018 | 10:04

Скандал! Ангела Меркел отказала да се ръкува с британския премиер

-1537434572.jpg

Министър-председателят е изправена пред нов бунт в своята Консервативна партия

21 септ. 2018 | 12:39

Рейтингът на управляващите продължава да пада, „Алтернатива за Германия“ е втора политическа сила

-1535466898.jpg

ХДС/ХСС събира 28%, социалдемократите могат да разчитат на 17% от избирателите, ...

21 септ. 2018 | 10:30

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.