Първан Симеонов и Антоанета Христова

"Тайното" учредяване на партията на шоумена е трик за привличане на внимание

Анализатори: Кой и защо би подкрепил партия на Слави Трифонов?

5013 | 8 окт. 2019 | 21:14

Трифонов трябва да задържи вниманието на избирателите за определен период от време, а този период трябва да е наситен със скандали и доста сериозен популизъм, за да може на типа хора, които биха гласували за партията му, да им се поддържа вниманието


Медийното затъмнение около учредяването на партията на Слави Трифонов е пиар ход, коментира в предаването "Здравей, България" на Нова тв политическият анализатор проф. Антоанета Христова.

Според нея този ход се е наложил, тъй като екипът доста е закъснял с учредяването на фона на направените обещания.

Трифонов трябва да задържи вниманието на избирателите за определен период от време, а този период трябва да е наситен със скандали и доста сериозен популизъм, за да може на типа хора, които биха гласували за партията му, да им се поддържа вниманието, смята тя. Може да се направи аналогия с Волен Сидеров, добави Христова.

Според нея също предстоят "драми" около признаването и значението на името на формацията.

Социолога Първан Симеонов коментира, че избиратели на Трифонов биха били хора, които са склонни да гласуват протестно, наказателно. "Това са типът избиратели, които казват "Оставете това ляво и дясно. Има народ и елит. Народът е добър, елитът е лош, следователно сменяме елита", обясни той. Според него това е позната формула и в България вече двайсетина години така се влиза в политиката.

Симеонов също смята, че "тайното" учредяване на партията на шоумена е трик за привличане на внимание. Друга причина според него е, че Слави Трифонов иска да контролира посланието на проекта и още не допуска, че от името на тази партия може да говорят и други хора.

Според Антоанета Христова много вероятно е Трифонов да влезе в парламента. "Определено има хора, които търсят промяна и влизат в този сегмент. Търсят нещо ново, нещо различно. Това са хора, които не помнят историята. Които не знаят кой кой е и какво е правил. Не се и интересуват от това. Не мислят политиката през призмата на това можеш ли, какви са твоите качества. Такива има много. Това обикновено са по-млади хора. Освен това типа хора, които ходят на концертите му", описа профила на избирателите му политоложката.

 

Първан Симеонов също смята, че към "Няма такава държава" биха се насочили избиратели без ясни политически пристрастия. Той отхвърли коментари, че Дългия би привлякъл електорат от БСП. "Бесепарят е лоялен избирател. По-скоро там ще отидат хора, които търсят центристки, популистки проект. Хората, които сега ще гласуват за Слави, са хора, които при други обстоятелства биха гласували за проекти като ГЕРБ например", добави социологът.

Ще подкрепи ли кандидат в местните избори?

Проф. Христова не е сигурна, че Трифонов ще заяви подкрепа за определен кандидат в местния вот. "На него в момента подкрепата за когото и да е няма да му припише позитив. Така, както тръгна кампанията, както се очакваше да подкрепи Мая Манолова например, вече не е напълно сигурен, че тук победата ще бъде толкова категорична, че да може да извлече и той енергия от такъв резултат. Прогнозирам, че няма да подкрепи никой, а ще започне систематично да си готви структурите", заяви тя.

С какви хора ще работи?

"Това ще му е най-големият проблем", прогнозира Първан Симеонов. Според него в момента, в който Трифонов обяви какво ще прави, "ще му се накачат местни търсачи на слава, защото няма вече много други хора по места, за съжаление, като става дума за политика. Към интересното лице на партията ще се залепи един неприятен гръб".

Според социолога подкрепата за Трифонов е висока, в рамките на 5-8 на сто още преди обявяването на проекта. Но шоуменът партиец трябва да си дава сметка, че това са предимно млади хора, които са отдалечени от политиката и не се знае дали ще отидат да гласуват, подчерта той.

Най-основният въпрос е кой би подкрепил Трифонов утре в парламента, обобщи проф. Антоанета Христова.


От категорията

Здравка Евтимова с разтърсваща реч за обесването на Левски: Някой помни ли името на предателя?

Здравка Евтимова с вкаменяваща реч за обесването на Васил Левски -1582184257.jpg

Аз си мисля за корумпираните, онези, които късат плът от плътта на България, ...

20 февр. 2020 | 09:36

Симеон Николов: Разбирам гневните коментари на управляващите при такава мощна подкрепа за президента

-1472586819.jpg

Коктейлът от гняв и лъжи, с който реагираха представители на управляващите на ...

20 февр. 2020 | 09:54

Александър Маринов: Не беше постъпено коректно с президента на шествието и пред паметника на Левски

-1572881157.jpg

Когато се съберат много хора на едно място, винаги може някой да даде воля на ...

21 февр. 2020 | 13:56

Мирела Костадинова: Писателят Тодор Влайков търси Гео Милев след ареста по молба на съпругата му

Тодор Влайков-1582279335.png

Той написва първите издържани читанки за второ, трето и четвърто отделение. ...

21 февр. 2020 | 10:45

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Димитър Степанов


9 окт. 2019 | 17:04ГЕРБ и Слави Трифонов са скачени съдове. Единият като качва другият сваля. Тук П.Симеонов е прав, че Слави ще черпи от ГЕРБ, защото Слави е десен, а градската десница не е с него. Тогава остава селската десница.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Шефа


8 окт. 2019 | 23:57КОНСКАТА ПИЧКА НА УСТАТА и МАЙМУНСКИ ГЪЗ първан недоебания който си е обръснал мустаците за за може да лиже БАЙ ХУЙ по гъза без да го гъделичка и онази другата непоръбената ПУТКА която е на всяка ГЕРБАДЖИЙСКА ЧОРБА мерудия. Аман от очилата и еблебливи ПРОСТИ ПУТКИ ПРОСТИТУТКИ .. 18 бягайте да се снимате в порно филми в ПОРНОХАРЕМА на КРАЛЯ НА ПОРНОТО в БЪЛГАРИЯ БОКО СИФРЕДИ ЧУТУРАТА СИК и ПИК РЕДИ ДЪНДИ КРОКОДИЛА АВТОМОБИЛОСТРОИТЕЛЯ си потроши УЙЯ това лято по магистралите СИРЕЧ ПОРНОМАГИСТРАЛИТЕ ...


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Anton Minassian


9 окт. 2019 | 06:27Еоб твою мать, так еоб твою мать, а если не ебанний в рот, так пиздец всему