Андрей Делчев, БПГА: Напуснахме КРИБ, защото внесе предложение в МС, което уврежда петролния бизнес

Предлаганите законодателни промени за засилване на контрола в петролния бизнес многократно са били оспорвани

Андрей Делчев, БПГА: Напуснахме КРИБ, защото внесе предложение в МС, което уврежда петролния бизнес

1352 | 11 ян. 2019 | 19:40

Когато се въвежда закон, който ще изсветли бизнеса, една група, която реализира гигантски печалби от сивия сектор, е засегната и тя ще реагира, посочи изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация.


"Напуснахме КРИБ, защото без да сме уведомени конфедерацията е внесла предложение в Националния икономически съвет, станало решение на Министерски съвет, което сериозно уврежда петролния бизнес в страната с отлагането на ключов за този бранш закон".

 

Това заяви в студиото на "Още от деня" Андрей Делчев, изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация.

По думите му "всеки закон, който е първи за сектора си и внася сериозни промени" в него, задължително засяга определен кръг хора.
"Когато този кръг е свързан със сив сектор или налага нови правила, е естествено да има ответна реакция. Така че няма нищо смущаващо, че някой реагира, особено ако тези реакции да обосновани и почиват на обективни проблеми. Когато се приемаше закона, а и сега не мисля, че е така", каза Делчев.


Според него предлаганите законодателни промени за засилване на контрола в петролния бизнес многократно са били оспорвани.

"Когато се въвежда закон, който ще изсветли бизнеса, една група, която реализира гигантски печалби от сивия сектор, е засегната и тя ще реагира. Това е тази група, която държавата идентифицира като търговци, които не внасят акциз и ДДС, които правят контрабанда, не спазват техническите изисквания, продават некачествени горива", обясни той и добави, че не може да ги назове по име.

 

Очаквайте подробности


От категорията

Станишев: Защо трябва да имитираме конкурс за изтребителите? (ВИДЕО)

Кадър: бТВ-1547579000.jpg

"Казваме: Стратегическият ни партньор в НАТО – САЩ, те са произвели ...

15 ян. 2019 | 21:01

Борисов обсъди с либийския премиер казуса със задържания в България кораб "Бадр"

-1544607109.jpg

Премиерът Сарадж бе категоричен, че положителното решаване на казуса с кораба ...

15 ян. 2019 | 20:07

ДПС иска задължително машинно гласуване

ДПС иска задължително машинно гласуване-1547581648.jpg

ДПС настоява още за европейския вот през май машинното гласуване да е въведено ...

15 ян. 2019 | 21:37

Нови правила за прием в детските градини в София (ВИДЕО)

Кадър: Нова тв-1547580992.jpg

По-малко деца с хронични болести и предимство за работещи родители и студенти

15 ян. 2019 | 21:34

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.