Ангел Джамбазки

Това е в разрез с основния принцип на ЕС – споделената отговорност и суверенитета на страните членове

Ангел Джамбазки остро се противопостави на поредното пробутване на Истанбулската конвенция (ВИДЕО)

4375 | 19 февр. 2020 | 19:43

Евродепутатът от ВМРО заяви, че това настояване на ЕК е стъпка в посока федеративна Европа, което показва, че много поуки от Брекзит не са научени


Моята страна, България, е една от държавите, които отказа да ратифицира Истанбулската конвенция въз основа на националното си законодателство и на база проведен дебат. Има решение и на Конституционния ни съд. Нашата позиция е категорична. Няма как тази конвенция да бъде приета от нас и приложена в България. 


Това заяви българският евродепутат от ВМРО Ангел Джамбазки в свое изказване в ЕП във връзка с настояването отново на Европейската комисия да се налагат санкции на страните членки на ЕС, които не са ратифицирали спорния документ, съобщиха от ВМРО.

Това е в разрез с основния принцип, по който работи ЕС – споделената отговорност и суверенитета на страните членове, каза Джамбазки и е категоричен, че идеята за наказания на държавите членки е неприемлива.

Той заяви, че това настояване на ЕК е стъпка в посока федеративна Европа, което показва, че много поуки от Брекзит не са научени.

Джамбазки сподели и наблюдението си, че натискът за ратифициране на Истанбулската конвенция се проявява във всеки един документ на Европейския парламент. Каквито и титанични документи да се обсъждат като например риболова в Северно море или съдържанието на соса за дюнер, рано или късно се появява Истанбулската конвенция, даде пример евродепутатът.

Той се обърна и към ЕК с думите:

"Впечатлен съм от Вашето упорство, колеги, но мога да Ви уверя, че последователната позиция на България ще продължи да бъде против ратификацията на Истанбулската конвенция. Този документ противоречи на наши национални разбирания, традиции и на законодателството ни."

Българският европейски представител е категоричен, че настояванията на брюкселските чиновници е политически натиск върху националните правителства – законно избрани от своите граждани.

Джамбазки припомни, че Европейският съюз е повече от международна организация, но по-малко от федерална държава и трябва да остане такъв. И призова в работата си депутатите в ЕП да се съсредоточат върху решаването на важните въпроси – тези, които засягат правата и законните интереси на гражданите на държавите от Европейския съюз. Той посочи, че това са миграционната криза и икономическите и социални предизвикателства.Ангел Джамбазки остро се противопостави на поредното пробутване на Истанбулската конвенция

Евродепутатът от ВМРО заяви, че това настояване на ЕК е стъпка в посока федеративна Европа, което показва, че много поуки от Брекзит не са научени

От категорията

Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вота, подкрепете ни в деня на дебатите пред НС!

Корнелия Нинова: ГЕРБ счупиха държавата. В сряда внасяме вота, подкрепете ни пред парламента!-1594538054.jpg

Истинските причини са погубното и корумпрано управление на ГЕРБ.Призовавам ...

12 юли 2020 | 10:08

COVID-19: 211 са новите случаи у нас, няма починали

COVID-19: 211 са новите случаи у нас, няма починали-1594531778.jpg

Най-много са новозаразените в София - 94, следвани от Пловдив - с 23 и ...

12 юли 2020 | 08:27

Корнелия Нинова покрусена се прощава с учителя-символ Гергина Тончева

Корнелия Нинова покрусена се прощава с учителя-символ Гергина Тончева -1594580834.jpg

Основателката през 1977 г. и първи директор на Националната гимназия за древни ...

12 юли 2020 | 22:05

Почина филантропът-милионер Игнат Канев

Почина големият бизнесмен Игнат Канев-1594578987.jpg

През 90-те години на 20 век Игнат Канев изпраща огромно количество ...

12 юли 2020 | 21:05