Длъжни сме да осигурим достъп на столичани до Витоша. Това е богатство, което не се използва, заяви тя

Ангелкова: На Витоша ще се подменят само лифтове, друго строителство няма да има

1206 | 9 ноем. 2018 | 09:30

Важно е да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората с увреждания, в сектор "Туризъм" работим за осигуряване на достъпност до плажовете


На Витоша ще се подменят само лифтове, друго строителство няма да има. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

 

Относно предстоящия зимен сезон и строителството на Витоша, министър Ангелкова коментира: „Работната група, която трябва да промени в Плана за управление на „Витоша”, цели да подобри достъпа до планината за софиянци“. Тя беше категорична, че няма да се допусне безконтролно строителство в планината.

 

„Планът за управление на „Витоша” трябва да бъде променен, за да могат да се подменят лифтовете и съоръженията. Там друго строителство категорично няма да има. Предвиден е изключително строг контрол и се гарантира, че ние ще следим за това. Ние сме длъжни обаче да осигурим достъп на столичани до Витоша. Това е едно огромно богатство, което не се използва”, заяви Николина Ангелкова.

 

Във връзка с отминалия летен туристически сезон, Ангелкова коментира: „Над 5,5 млн. чуждестранни туристи са посетили България през летния сезон. „3,1% е ръстът на фона на това, че 3 поредни години бележим ръст. Откакто е създадено Министерство на туризма бележим 31% ръст на чуждестранните туристи от 2015 г. до сега. Това ни поставя на едно от първите места като дестинация за устойчив туризъм“.

 

Важно е да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората с увреждания, например в сектор "Туризъм" работим за осигуряване на максимална достъпност до морските плажове, каза още министърът на туризма.

 

Попитана дали управлението и кабинетът са стабилни, министър Ангелкова отговори, че са стабилни. „Това, което е важно за нас, е, че постигаме приоритетите, които сме си начертали в управленската програма, и това, което е заложено в Бюджет 2019 г. – икономически ръст от 3,7%, една от най-ниските безработици в ЕС, повече пари за здравеопазване, за образование, за социална политика, за обществото. Всичко е в повече и това е в полза за обществото, така че максимално да се постигат всички приоритети, да се решават наболелите проблеми“, каза още тя.

 

Попитана как ще коментира изказването на вицепремиера Валери Симеонов по повод изказването му за майките на деца с увреждания, Ангелкова посочи, че такива изказвания са недопустими. „И то особено по отношение на майките на деца с увреждания, които са истински героини, защото е изключително трудно да гледаш такова дете и най-малкото, което очакваш, е да има разбиране. Това, което ние правим по отношение на социалната политика, е свързано с голяма отговорност“, каза още тя и припомни, че повече от 150 млн. лв. са отделени за това допълнително.

 

На въпрос дали трябва Валери Симеонов да подаде оставка, Ангелкова отговори, че това е личен акт. „Това, което за мен е важно, е да продължим да изпълняваме поетите ангажименти към хората. По отношение на хората с увреждания и в частност сектор „Туризъм“ работим така, че да осигурим максимална достъпност до плажовете. И всяка една нова процедура за концесия, която стартирахме тази година, е свързана с изискването кандидатът да гарантира достъпността до морския плаж и гарантира изграждане на специални пътеки за достъп“, коментира министърът на туризма. 


От категорията

Велики четвъртък е денят на Тайната вечеря! Боядисват се яйцата и се замесват козунаците за Пасха

-1491970452.jpg

На вечерята Христос явил на учениците Си, че ще бъде предаден. След това Божият ...

25 апр. 2019 | 00:01

Цвета Караянчева на концерта на Васко Кръпката: Винаги бдете, деца!

-1553879044.jpg

Концертът в зала "Универсиада"бе по повод 30-годишнината от ...

25 апр. 2019 | 07:49

"Маркет Линкс": Месец преди изборите резултатът се обръща - БСП води с 31,3%, ГЕРБ има 30,9%

-1556172007.png

Доверието към политическата класа е изключително ниско. Към момента ...

25 апр. 2019 | 08:53

Деница Златева: И един глас над ГЕРБ, е победа за нас

-1548655794.jpg

Няма значение дали си на втора или седма позиция, но със същия хъс ще работим ...

25 апр. 2019 | 08:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Йордан Велев


9 ноем. 2018 | 19:09Че лифтовете на Витоша трябва да се сменят е ясно от години, дано най накрая бъдат създадени условия това да стане.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.