Статистиката показва, че за последните 4 г. стокообменът на САЩ с Русия се е увеличил 4 пъти, мотивира се той

Антон Кутев: БСП внесе проекторешение в Народното събрание за отмяна на санкциите срещу Русия

1443 | 31 юли 2019 | 10:48

Социалистите искат страната ни да предложи на вниманието на Европейския съвет и на европейските институции българската позиция, че санкциите вредят не само на икономическите, но и на политическите, културните и всестранните отношения


ПГ на "БСП за България" внесе проекторешение в Народното събрание за отмяна на санкциите срещу Русия. Това съобщи народният представител ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

От БСП искат страната ни да предложи на вниманието на Европейския съвет и на европейските институции българската позиция, че санкциите срещу Русия вредят не само на икономическите, но и на политическите, културните и всестранните отношения.

Антон Кутев обърна внимание, че доводите и мотивите, които са записали от парламентарната група, са чисто икономически.

„Както за България, така и за цяла Европа санкциите дават изключително лош икономически резултат“, посочи още Кутев. „Решението, което предлагаме на Народното събрание, e да се обяви срещу санкциите“, каза още Кутев.

„За нас най-важният довод за отмяна на санкциите си остава икономическият интерес. България има поне няколко сектори на икономиката, които губят от тези санкции. Това е българският интерес, това е икономическият интерес, това са работни места и пари. Между другото част от статистиката показва, че за последните четири години стокообменът между Русия и САЩ се е увеличил 4 пъти“, допълни още той.

Кутев отчете, че логично и отговорно за нашата държава е да се отменят санкциите.

 

Партията ни е била крайно последователна в позицията за отмяна на санкциите срещу Русия, каза народният представител ПГ на „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов.

„Предлагали сме да се вземат такива решения неведнъж“, подчерта Манол Генов. Народният представител от БСП обърна внимание на двойния стандарт на санкциите, които се упражняват към Русия.

„Защо такива големи корпорации като „Сименс“, Фолксваген“ спокойно си инвестират в Русия, печелят си своите парички, а България остава един „забравен остров“ в Европа по отношение на развитие на търговията в това общо европейско пространство“, изтъкна още Генов.

 


От категорията

Гешев: Има безпрецедентен политически натиск върху ВСС да бъде провалена процедурата

-1571920510.png

Политическият натиск е видим. Спокойно може да кандидатстваме за рекорд на ...

14 ноем. 2019 | 15:49

Борисов в Солун: За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор

Сн. Пресцентър-1573757746.jpg

Реализацията на съвместните транспортни и енергийни проекти и разширяването на ...

14 ноем. 2019 | 20:51

Искра Михайлова зададе въпрос към кандидата за комисар на Франция

Сн. Пресцентър-1573758306.jpg

Българският евродепутат подчерта, че в портфолиото на г-н Бретон попада както ...

14 ноем. 2019 | 21:04

Кирилов: Добросъвестно ще е президентът да подпише указа за назначаване на Гешев до 7 дни

-1561791325.jpg

Дебатът протече свободно. Можеше да бъде освободен от лични нападки, но това е ...

14 ноем. 2019 | 15:40

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.