Антон Кутев и Цвета Караянчева в словесна схватка за майките от "Системата ни убива"

След което Караянчева прекъсна връзката и отказа да отговаря на повече въпроси.

Антон Кутев и Цвета Караянчева в словесна схватка за майките от "Системата ни убива"

4683 | 18 септ. 2020 | 08:13

Има правилник , в който се казва, че 30 мин. след като посетител завърши срещата си в НС, трябва да напусне сградата, обясни още тя и подчерта, че от ситуацията са се възползвали " г-жа Манолова, БСП, каза председателят на парламента


Антон Кутев и Цвета Караянчева в словесна схватка за майките от "Системата ни убива"

 

Кой определя правилата в Народното събрание и кой отговаря за реда в него? Това се оказа крайъгълен камък в спора за това имало ли е насилие и неглижиране на майките от "Системата ни убива" в бившия Партиен дом.

 

Искаме оставката на председателя на Народното събрание заради казуса, обясни депутатът от БСП Антон Кутев в ефира на BTV.

БСП поиска оставката на Караянчева заради отношението към протестиращите.  Aз се борих да вкараме тези 10 майки до деловодството, не в парламента, в деловодството, което е до входа на Народното събрание.

 

"Обяснението на Караянчева да не ги пуснат беше: "министърът нареди заради COVID кризата и НСО". Ако ти като председател на НС не осъзнаваш, че ти управляваш процеса, а не министърът или НСО, значи нямаш място там", заяви Кутев.

 

По думите му майките на деца с увреждания "Системата ни убива" нямат политически цели. "Според мен те в този случай имат съвсем самостоятелни цели. Те нямат политически искания. Сега дали Мая Манолова има свои цели не мога да коментирам.", каза той.

 

"Познавам майките отдавна, те просто са благодарни на всички, които им помагат и реагират чисто човешки. Казват Мая манолова ни помага и ние ще й помогнем. Така реагираха и към Слави Трифонов. Аз съм им помагал не по политически причини, а защото каузата им е справедлива.", обясни още Кутев.

 

В този момент по телефон се включи и председателят на парламента Цвета Караянчева, която обясни: "Включих се за да опровергая лъжите на Кутев. Жените бяха допуснати до деловодство. В 10 ч. те внесоха декларация към всички народи представители, които искат да се срещнат с тях между 16 до 18 септември. НСО си изпълнявта задълженията в Народното събрание. Министърът на здравеопазването има заповед от февруари месец. На нейна база всички учреждения са изадали свои за пропускателния режим. Такава имаше и в старата сграда, и тя продължава и до момента. Намираме се в епидемична криза и затова тя още действа. Но лъжата, че жените не са допускани - нищо подобно, вижда се и на кадри, че те бяха вътре.", заяви Караянчева.

 

Има правилник , в който се казва, че 30 мин. след като посетител завърши срещата си в НС, трябва да напусне сградата, обясни още тя и подчерта, че от ситуацията са се възползвали " г-жа Манолова, БСП, всички политически сили, които се изказаха, се възползваха от ситуацията."

 

След което Караянчева прекъсна връзката и отказа да отговаря на повече въпроси. 

След това парламентарният шеф каза "благодаря", а водещият Антон Хекимян й каза, че има още въпроси. Той попита дали пропускателният ремим в НС ще бъде облекчен за външни посетители, но от другата страна на слушалката се чу сигнал свободно.

"Затвори ни г-жа Караянчева, много интересно. Не пожела да отговори на въпросите ни, а искахме да я питаме и за поисканата й оставка от БСП и ДПС", каза водещият от бТВ.

 

Коментарът на Кутев беше кратък: "Аз бях там, нея я нямаше и от 10 души, те пуснаха 4. Аз трябваше да се намеся, за да може под натиск на депутати, НСО да ги пусне...Повече спокойствие и повече добро държание помага в тежки ситуации", коментира Кутев затварянето на телефона от Караянчева.


От категорията

Шефът на столичната РЗИ подаде оставка, министърът на здравеопазването я прие

-1587192090.png

В проведен днес разговор между министъра на здравеопазването и директора на ...

26 окт. 2020 | 12:01

Проф. Балтов: Борисов е в стабилно състояниие, Радев трябва да влезе в 10-дневна карантина

Проф. Асен Балтов: Борисов е в стабилно състояниие, Радев трябва да влезе в 10-дневна карантина-1603694438.jpg

Около 60 човека от персонала на "Пирогов" в момента са активно болни. ...

26 окт. 2020 | 08:38

Собственици на затворени барове искат държавни компенсации. Плашат с протест

Собственици на затворени барове искат държавни компенсации. Плашат с протест -1603712773.jpg

“Няма никакви медицински доказателства, че нощните заведения са развъдници на ...

26 окт. 2020 | 13:45

Кирил Добрев положителен за COVID-19: Нека по-малко философстваме и повече да спазваме мерките!

-1592922349.jpg

Надявам се всички, имали контакт с мен, да са отрицателни в тестовете и ...

26 окт. 2020 | 13:31