Антон Тодоров: Ще съдя всеки, които се обяви против кандидатурата ми за шеф на Комисията по досиета

Ще им кажа съвсем ясно и директно - сбъркали сте човека, посочва депутатът от ГЕРБ

Антон Тодоров: Ще съдя всеки, които се обяви против кандидатурата ми за шеф на Комисията по досиета

75937 | 30 септ. 2017 | 17:50

Моята непоколебимост, автентична дясна порода от самото начало, както и твърдото ми нежелание да направя компромис с антикомунистическата си принципност, стоят зад тези гнисни до чудовищност кампании, които се вихрят срещу мен, написа Тодоров във Фейсбук

Антон Тодоров: Ще съдя всеки, които се обяви против кандидатурата ми за шеф на Комисията по досиета-1506783707.jpgАнтон Тодоров: Ще съдя всеки, които се обяви против кандидатурата ми за шеф на Комисията по досиета-1506783630.jpg

Тази седмица стана ясно, че ГЕРБ застава твърдо зад кандидатурата на депутата Антон Тодоров за шеф на Комисията по досиета. Това породи вълна от недоволство в общественото пространство, а БСП заявиха, че искат Комисията да бъде премахната.

Против тази кандидатура се изказаха както членове на настоящата Комисия, така и много анализатори, журналисти, експерти, които подчертаха, че Тодоров е възможно най-лошият избор за председател на тази комисия.

Днес той отговори на критиците си във Фейсбук.

В познатия му стил - със закани. 

 

Ето какво написа Тодоров във Фейсбук, без редакторска намеса: 

 

"Внимателно следете и анализирайте откъде идват най-гнусните и клеветнически опити за оплюване и обругаване на кандидатурата ми за председател на Комисията по досиетата и ще си направите на секундата извод на кого пречи моята кандидатура.

 

Щатни и нещатни сътрудници на ДС и РУМНО, техни информатори, доверени лица, явочници.

Сред усърдните клеветници и съучастници в това позорно дело съзирам имената и лицата на няколко дузини комунистическа номенклатура от най-низш вид.

В тази колекция от счупени грънци са бивши преподаватели по диалектически материализъм и научен комунизъм, бивши членове и кандидат-членове на компартията, дребни доносници по партийна линия на ниво Районен и Градски комитет на БКП, безсрамниици, обучавани в съветски идеологически школи, хрантутници на комунистическия режим и откровено "паднали" типове от породата на "кебапчийските котараци".

 

Както и няколко медийни метреси, готови да точат баници на всеки нов плащач, на когото те стават слуги и съучастват в престъплението.

 

Всеки от тях, за когото адвокатите ми преценят, че е извършил съставомерна клевета или обида, ще бъде призован в съда, за да докаже твърденията си. Ако не успее, ще бъде осъждан и ще плаща за лъжите, клеветите и обидите.

 

Мисля, че моята непоколебимост, автентична дясна порода от самото начало, както и твърдото ми нежелание да направя компромис с принципите си и антикомунистическата си принципност, стоят зад тези гнисни до чудовищност кампании, които се вихрят от няколко дни срещу мен.

 

Ще им кажа съвсем ясно и директно - сбъркали сте човека.

 

И от действията и решенията ми ще разберете, че пред Вас не стои поредната кукла на задкулисието и олигархията, а човек, който няма НИТО ЕДНА причина да се чувства недостоен за изключителното доверие, с което го задължава издигането на кандидатурата му за председател на българската Комисия по досиетата.

 

Казано иначе - няма да им се получи сглобката на всички онези, които ни се представяха през последния четвърт век като сини, като антикомунисти, като противници на БКП и БСП и които ни залъгваха преди всеки избор, че аха като дойдат на власт и с ченгетата и комунистите е свършено.

 

Това са хората, който счупиха възможността за нормализация на отечеството ни. Това са хора, които десетилетия наред живяха от подаянията на големите крадци на прехода.

 

И днес всички те до един имат по няколко апартамента /взети или чрез заменки или директно подарени на непазарни цени от фондовете на министерства и институции, докато са обслужвали поредния властник/, имат по шестцифрени и седемцифрени банкови влогове, карат коли за шестцифрени суми и се опитват да запазят възможността да увеличат всичко това. 

 

НЕКА НЕ ИМ СЪУЧАСТВАМЕ В ПОРЕДНОТО ЧЕНГЕДЖИЙСКО МЕРОПРИЯТИЕ.

 

Аз нямам кола /ползвам изключително градски транспорт/, нямам апартамент /имам една малка наследствена къща, в която живее майка ми/, имам 50 дка ниви, подарени ми от родителите ми, един лев не съм взел от приватизация, един лев не съм взел от нечия фондация, един лев не съм получил по черен или сив начин, мога да издържа данъчна проверка 10, 15 или 20 години назад.

 

Не съм бил кредитен милионер, не съм купувал за жълти стотинки външнотърговски фирми по време ан бандитската приватизация на Костов и сие, не съм пренасял сакове с марки и долари през българо-сръбската граница, не съм получавал комисионни, с които да си построя МОЛ в Благоевград /или на други места/, не съм и помислял, че мога да натрупам мръсни пари от облагодетелстване във властта, а после да изпера награбеното през фирмите на роднини, докато си купувам спа хотели /в Кюстендил или на други места/.

 

Никой не може да покаже какъвто и да било сериозен компромат за мен, свързан с моята личност. 

 

Достойнството и моралът се пазят от младини, съветва Александър Пушкин. Опитвал съм се да спазвам съвета му през цялото време, откакто прочетох тази негова мисъл. 

 

Благодаря на репресираните, които застанаха като стена не зад мен, а ДО МЕН!"

-----

 

(Б.Р. МАЛКА СВОДКА ЗА МОРАЛА

Ето какво пише на задната корица на книгата „Шайка...“, 2013 г. с  автор Антон Тодоров, днес депутат от ГЕРБ и кандидат за шеф на Комисията по досиетата 

 

„Бойко, Росен, Цецо, Лиляна, Цветелина, Аню…Четири години те управляваха България и я повлякоха към дъното. Говореха за морал, а самите тънеха в пороци и корупция. Работеха и живееха като „шайка” – персони, обединени от престъпна цел.

 
В тази книга политологът Антон Тодоров вади мръсните им тайни. От първо лице. С документи и факти. Обективно, без да пести нищо. Връзките им с върхушката на БКП и Държавна сигурност, с банковия картел, с международни гангстери, с онази сенчеста част от обществото, която наричаме задкулисие.
Рекет, доноси, контрабанда, трансфери на милиарди, източване на държавния резерв, показни арести, сливане на изпълнителна и съдебна власт… „Шайката ГЕРБ” е най-мрачната част от голямата измама, известна като „български преход”…"
 
И ето част от началото на книгата "Шайка...":
"Според мен обаче ГЕРБ са си шайка – неподправена, с българо-руски традиции, лишена от усет за минимално самовъзпиране в злодействата и тефлонизирана да не носи отговорност за действията си чрез политическата култура на българите...
 
Шайката не е непременно глупава, нека се разберем. Мисля че доста елементарно се опитаха да ни убедят, че Бойко Борисов и ГЕРБ са някакви безпросветни хора, прочели по една книга през живота си?! ...

Парадоксално е, че същите хора от БКП/БСП и тоталитарните служби на комунистическия режим, които „откриха“ Бойко Борисов, същите, които прецениха, че може да им влезе в работа в нужния момент, същите, които интитуционално и ресурсно го отгледаха и развиха в публичната власт, сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали”...
 
Ето какво казва Антон Тодоров преди четири години за бащата на зам.председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов (01.12.2013, Нова телевизия)
 
"Бащата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е бил много повече от шофьор в Държавна сигурност...ГЕРБ е наблъскан с ченгета. Бащата на Цветан Цветанов - Генчо, е бил на ключова длъжност в Държавна сигурност".
Тодоров изрази възмущение от опитите на Бойко Борисов да възхвалява Тодор Живков и намекна, че това показва непрекъснатостта на веригата, по която представителите на тоталитарната власт продължават да дърпат и днес конците в България.
 
Ето какво кава Антон Тодоров за семейството и на Лиляна Павлова, министър на ГЕРБ в интервю за БЛИЦ , 15.03.2013г.
"Някои казват: “Абе, Лиляна Павлова, защо го пипате момичето, много е работливо...” Прекрасно, нека си работи, но тя произхожда от един от най-кървавочервените родове, в които няма нито един, който да не е бил в ЦК на БКП. Нейният дядо е най-дългогодишният член на ЦК на БКП – цели 32 години! 

---
Без коментар!


От категорията

Брюксел: Българското вето за РС Македония остана, няма надежда за преговори тази година!

-1605769257.jpg

Що се отнася до Албания, ситуацията с нея остава неясна. Според някои от ...

30 ноем. 2020 | 16:34

#нямадъно #ОСТАВКА

Зарков за Марешки: Арогантна и агресивна неграмотност, настанила се на най-високи държавни позиции

-1605718582.jpg

А какво е Веселин Марешки пише в мотивите към 4-годишната му присъда, ...

30 ноем. 2020 | 15:20

Инж. Хасан Азис: ДПС е модерна партия. Карадайъ ще бъде преизбран

Инж. Хасан Азис: ДПС е модерна партия. Карадайъ ще бъде преизбран -1606768641.jpg

В криза ДПС прави онлайн национална конференция - и в най-новата политическа ...

30 ноем. 2020 | 22:35

Инж. Хасан Азис: Държавата е длъжник на местната власт по отношение на водоснабдяването

Инж. Хасан Азис Кадър: БНТ-1606760780.jpg

ДПС поиска оставката на екоминистъра или оставка на цялото правителство, защото ...

30 ноем. 2020 | 20:23