Снимка: РИА Новости

По-рано Генералният щаб поиска оставките на премиера и на правителството

Арменската опозиция излезе на улиците на Ереван в подкрепа на армията срещу Пашинян

1693 | 25 февр. 2021 | 14:21

В същото време в центъра на столицата продължава шествието на привържениците на премиера Никол Пашинян, който също събира митинг на площада на Републиката


Опозиционното „Движение за спасение на родината“ събра в четвъртък своите поддръжници на площада на Свободата в центъра на Ереван, за да поиска оставката на арменския премиер Никол Пашинян и да изрази подкрепа за армията, която по-рано призова правителството да подаде оставка, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

„Дойде часът, в който Пашинян и неговият екип трябва да си тръгнат. Подкрепяме изявлението на висшия команден състав на въоръжените сили, настояваме нашите граждани да дойдат на митинга и да разрешат въпроса днес“, заяви Ишхан Сагателян, представител на партия „Дашнакцутюн“, пред събралото се множество.

В същото време в центъра на Ереван продължава шествието на привържениците на премиера Никол Пашинян, който също събира митинг на площада на Републиката.

Въпреки трудната ситуация, обстановката в арменската столица остава като цяло спокойна, като полицията патрулира по улиците. Военните не се виждат.

По-рано в четвъртък Генералният щаб на арменските въоръжени сили излезе с изявление, в което се казва, че във връзка с настоящата ситуация военните настояват за оставката на министър-председателя и правителството. Генералният щаб заяви, че „министър-председателят и правителството не са в състояние да вземат адекватни решения в кризисната ситуация“.

Изявлението е подписано от началника на Генералния щаб на въоръжените сили Оник Гаспарян, неговите заместници, началници на отдели и корпуси.

Впоследствие Пашинян заяви, че е уволнил Гаспарян, но все още няма издаден официален документ за това, съобщават местните медии.

 


Намери своята история

Още по темата

Арменската армия поиска оставката на премиера Пашинян. Той: Това е военен преврат!

Никол Пашинян-1601909108.jpg

В изявлението на военните се посочва, че „премиерът и правителството на Армения ...

25 февр. 2021 | 12:10