Тиквеник

Ароматен тиквеник

12590 | 18 дек. 2014 | 11:11

Автор:


Необходими продукти


1 кг тиква
500 г кори за баница
200-250 г захар
150 г орехи
½ пакетче канела
30 г галета
50 г пудра захар
100 мл олио

 

Начин на приготвяне

 

1. Тиквата се настъргва на едро ренде. Слага се в тенджера и се задушава с малко мазнина (масло или олио) на умерена температура, докато течността се изпари.
2. В купа се смесва задушената тиква с предварително смлените орехи, канелата, галетата и захарта.
3. Корите се разстилат внимателно и върху всяка от тях се разпределя по малко от плънката с тиква. Накрая се поръсва с малко олио.
4. Всяка кора се навива на руло, които се подреждат в тава за печене.
5. Тиквеникът се пече във фурна на 180 градуса до получаване на апетитна златиста коричка. По желание може да се поднесе с пудра захар.


Още по темата

Торта „Таралеж“

Торта Таралеж-1419866225.jpg

18 дек. 2014 | 13:03

Френска селска торта

-1418663406.jpg

2 дек. 2014 | 12:07

Голямата тема в събота

Смъртта на шоколада

-1421319529.jpg

Идва ли смърт­та на шоколада и всичко за какаовото изкушение

4 ян. 2014 | 15:10