Асим Адемов: Навсякъде чувам похвали за управлението на страната ни

Партия ГЕРБ винаги е сред хора, убедена и единна в идеите, които проповядва, казва кандидатът за евродепутат

Асим Адемов: Навсякъде чувам похвали за управлението на страната ни (ВИДЕО)

7803 | 15 май 2019 | 07:37

На европейско ниво работим за повече перспектива за младите, повече работни места, повече инвестиции в инфраструктура и програми за обмен. Не обещания, а действия.


0_eu2019

Асим Адемов е пети в листата на ГЕРБ за Европейски парламент.
Роден е на 3 декември 1968 в село Дъбница, община Гърмен.

Получава бакалавърска степен по „Българска филология“ от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и магистърска степен по „Публична администрация“ от Югозападен университет „Неофит Рилски“.

След дипломирането си работи като учител по български език и литература в Основно училище „Христо Ботев“, с. Долно Дряново, където след 20 години трудов стаж става директор на училището.

През периода 2011 – 2015 г. е общински съветник от квотата на ГЕРБ в Общински съвет Гърмен.  От декември 2014 г. до февруари 2017 г. е заместник областен управител на Благоевград 
От 14 септември 2017 г. е член на Европейския парламент от ЕНП/ГЕРБ, замествайки Мария Габриел, която е избрана за Еврокомисар по цифровизацията в Комисията Юнкер.  

 

- Г-н Адемов, кампанията на ГЕРБ и СДС тече динамично и всеки ден имате срещи със стотици граждани. Какви са проблемите, които ги тревожат - национални или общоевропейски? От какво се оплакват българите, в какво вярват? 

- Моите срещи с гражданите не започват по случай предизборната кампания. За последните две години, в които съм евродепутат, се постарах за посетя възможно най-много малки и големи населени места и да изслушам жителите и техните впечатления и притеснения. На първо място разбира се, проблемите на хората са свързани с ежедневния им живот, което обикновено касае местната управа. Как местната управа, в лицето на кмета, разпределя средставата, отпуснати от държавата за подобряване на инфраструктурата, културния и духовния живот. Как и дали кмета изслушва и изпълнява желанията на жителите. Най-често жителите на малките населени места от смесените региони, където управляват политическите ни опоненти, са поставени пред ултиматуми и страх, че ако не гласуват „правилно“ подобрение няма да има. Не съм сигурен обаче, че можем да разделим проблемите на национални и общоевропейски. Защото всеки национален проблем има отзвук в европейското семейство. Работим за подобряване на стандарта от най-малкото село до най-големия град в България.

- Посещавате десетки селища и региони в цялата страна. Забелязвате ли разлика между темите, които интересуват вашите избиратели? Предполагам, че гражданите от големите градове имат различни приоритети от тези, които живеят в малки и бедни региони.
- Не бих казал, че притесненията на хората са различни. Те се коренят в инфраструктурата, образованието и работните места. Няма разлика в темите, които интересуват гражданите. Проблемите са едни и същи за всички български граждани, както и решенията – инвестиции в образованието, привличане на повече международни инвестиции, безспирна работа по подобряване на инфраструктурата. И нека не забравяме, че всичко това отнема време, но резултатите са вече видими и трайни.

- Имате ли Топ 5 обещания, които поемате пред българските граждани?
- Ние нямаме обещания, а стратегия. Тя не се е зародила по случай евроизборите, а е факт от началото на управлението на текущото правителство. Стратегия за подобряване на условията в образователние институции, развитие и квалификации на учителите, увеличаване на учителските заплати. На европейско ниво работим за повече перспектива за младите, повече работни места, повече инвестиции в инфраструктура и програми за обмен. Не обещания, а действия.

- В западната преса България продължава да бъде представяна като „най-бедната страна на Европейския съюз“. Чувствате ли се предизвикани от този етикет? Какво трябва да се направи в следващите години, така че да дръпнем напред и да не се чувстваме „европейци секънд хенд“?
- Неведнъж съм казвал, че за нас е важно да класираме страната си не спрямо европейските си съседи, а спрямо европейското си развитие. Безспорен е фактът, че за последните 12 години България е в пъти по-добре от преди. И продължава да се развива в тази посока. Нека погледнем пред себе си преди да гледаме на запад – какво правим за благосъстоянието си, за околната среда, как възпитаваме децата си. Това чувство за „секънд хенд“ европейци идва от самите нас. Работата тръгва от народопсихологията. За последните две години от мандата си като евродепутат винаги съм бил изключително добре приет от всякакви националности. Навсякъде чувам похвали за управлението на страната ни, за опазването на външните граници на съюза, за справянето с мигрантската криза, за първото председателство на Съвета на ЕС – което се цитира и до ден днешен като пример.

- Европейската народна партия, където членува ГЕРБ, защитава отворените граници, либералните ценности, отворения свят. Върху България това има и негативният ефект от емиграцията, особено на младите българи. Как да овладеем този процес? Какво според вас би привлякло образованите българи обратно в родината им?
- Не съм убеден, че „изтичането на мозъци“ се корени в интерпретацията или „липсата“ на либерални ценности в България. Тези ценности, тази отвореност към света, както и незабавното ни приемане в Шенген са идеи, споделяни от всички българи. Младите са привлечени от запада заради по-добрите условия на живот, което значи по-добра инфраструктура, социално осигуряване, по-високи заплати. Съответно за да ги привлечем обратно у дома трябва да се фокусираме в подобряването на условията за живот в България. За тази цел трябва да се работи в посока на привличане на повече международни инвестиции, трайно подобряване и изграждане на пътищата и инфраструктура, по-лесно достъпни социални услуги. По-добри условия за децата ни. Добрата новина е, че според последните статистически данни процента на върнали се в страната е по-голям от тези, които я напускат.

- Кой е основният опонент на ЕНП на европейско ниво – националистическите формации, които набират скорост или левицата? И къде е ГЕРБ на национално ниво в тази политическа битка?
- На европейско, както и на национално ниво опонентите на ГЕРБ и ЕНП са социалистите. Но приликата е само привидна – на европейско ниво опоненти са ни европейските социалисти. А на национално ниво опонентите ни са много далеч от традиционните социалисти – това са хора, членуващи в партия столетница, която на всеки няколко години сменя лицето си и се опитва да убеди хората, че е алтернативата, от която имат нужда. Неведнъж ни показаха идеите си на практика фалирайки държавата. Партия, която често се отклонява от линията на политическото си семейство. Партия, чиито членове в Европейския парламент нямат единна позиция по нито един въпрос. Как да очакваме разединените ни социалисти да защитават интересите на страната, като дори не успяват имат единна позиция по листата си за Европейските избори? Дали хората вече са забравили денонощните протести пред Народното събрание от 2013г? А къде седи ГЕРБ? Там където винаги е била – сред хората. Здраво стъпила на земята и убедена и единна в идеите, които проповядва. Пълноправен и горд член в семейството на Европейската народна партия.Асим Адемов: Навсякъде чувам похвали за управлението на страната ни

На европейско ниво работим за повече перспектива за младите, повече работни места, повече инвестиции в инфраструктура и програми за обмен. Не обещания, а действия.

От категорията

Валерия Велева: БСП била в разцепление! А ГЕРБ?

-1495463781.jpg

Други пък си казват – Нинова трябва да е толкова силна, че за да я смажат, ...

25 май 2020 | 15:04

Кеворк Кеворкян: Велика чест

-1460633929.jpg

През годините на Прехода са затворени хиляди училища – само през последните 15 ...

25 май 2020 | 10:01

The New York Times: Сред големите жертви на коронавируса е и военната независимост на Европа

-1518009495.jpg

„Пандемията се превърна в пореден пирон в ковчега на европейското доверие в ...

26 май 2020 | 12:08

Велизар Енчев: На 24 май Скопие отново присвои езика и историята ни

-1559913082.jpg

Република Северна Македония няма никакво намерение да ревизира своята история, ...

25 май 2020 | 11:53

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Катя


16 май 2019 | 15:51Асиме, хайде прочети какви си ги изприказвал и гледай да не умреш от смях! С моите приятели истински се веселихме с надъханите ти партийни вицове!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Томахавката


15 май 2019 | 21:32ДПС знае ли за тези приказки.Много розова боя сложи чак джендрънка


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


сара


15 май 2019 | 18:17Това майтап ли е?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


endeavor


15 май 2019 | 16:14Герб е ПРОКАЗА за България !!!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


15 май 2019 | 18:04Подкрепям! Първа и отговорна задача: гербавите в Затвора!и после работа...много работа. Пенсии,заплати, здравеопазване, полиция, образование...всичко е Съсипано от шайката! ВСИЧКО!


Васил Здравков


15 май 2019 | 15:04България е на последно място в ЕС по всички социални показатели и вместо да наваксва, изостава все повече. БВП и външният дълг са имагинерни величини, въпрос на стъкмистика и високите чинове в Шайката могат да си ги заврат отзад.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


15 май 2019 | 12:55РАЗГНЕВЕТЕ СЕ! ПАРЛАМЕНТА отговори на БОЕЦ за ПЕЕВСКИ! Вижте колко дни е ходил на работа Пеевски! НИТО ЕДИН РАБОТЕН ДЕН! БОЕЦ имахме предположения, но вече е официално потвърдено! Това е подигравка с институциите и демокрацията! Това е гавра с избирателите! Пеевски е срам и обида за българското общество, държава и парламент! Пеевски е олицетворение на мафиотизираната държава и наглостта на управниците ни! ПЕЕВСКИ НЯМА НАЛОЖЕНО НИТО ЕДНО НАКАЗАНИЕ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ПАРЛАМЕНТА ОТ ГЕРБ И СИ ВЗИМА ПЪЛНАТА ЗАПЛАТА, КАТО ДЕПУТАТ! И като се питате дъно има ли , вече имате и отговора ТОВА Е ДЪНОТО! Не е бил в парламента дори и при внасянето на неговите закони! Не е бил на празничните заседания, дори при гласуването на бюджета! Няма зададен НИТО ЕДИН въпрос, или питане! Няма никакъв смисъл и полза от него и подобни паразити! Въпроса КЪДЕ Е ПЕЕВСКИ измества култовия въпрос Кой предложи Пеевски ! И дори въпроса ЖИВ ЛИ Е ПЕЕВСКИ става все п


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Ilieva


15 май 2019 | 11:05Може ли да попитам къде изчезна анкетата ? Заповед на Борисов или какво ?


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


15 май 2019 | 10:32Тия индивиди от ГЕрП дори когато лъжат, пак ЛЪЖАТ !


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


proksima


15 май 2019 | 10:31Няма по големи Крадци, Лъжци и Българоубийци от бандата шайка ГЕрП на боко!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Visitor


15 май 2019 | 09:52Естествено, на вашите сбирки все герберасти, обикновени хора няма!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


pepitopsf


15 май 2019 | 09:14Тоя резняк май възприема псувните като "похвали",май тоя турчоляк трябва да понаучи малко български,щом под "Мамицата ти деба циганска" си превежда "Колко добре ни управлявате ГЕРБ,ДПС,патриотите и Марешки"


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Лулчев


15 май 2019 | 08:59Мили Господи, прости ме и те моля от все сърце, накажи алчната пасмина от гербаджии,бивши и сегашни комунисти, партизански чеда и внуци, долни депесари политически търгаши, турчеещи се башибузуци и изнудвачи като мършата Делян Пеевски, които пият кръвта на българите! Горещо те моля, Господи,накажи сикаджийската мутра и мутанта комунист, простака Бойко Методиев Борисов и групировката му, избави, Господи, красивата България от гербаджийската чума, и обслужващите ги олигофрени,цигани, ебливи калинки, кариеристи, абевейци,земеделци_помияри,седесари_свиркаджии,депесари_башибозуци, ибрикчите от коалицията Обединени говнари_лъжепатриотите от ВМРО, Атака и НФСБ, лумпени, продажни прокурори, съдии и журналисти_лъжци! Слава Тебе, Господи, целия живот е пред нас, защото шайката на простака Тикваров си отива!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Севтопол


15 май 2019 | 12:37Това, което си отива, Лулчев, е здравият разум от главата ти.


Незабравка


15 май 2019 | 08:56Значи си оглушал тотално! Откъде чу похвалите, от кого?! От тези над милион пенсионери на които им подхвърлихте по 40 лева за Великденско агнешко кокалче?! Или от тези, които си подадоха оставките?! Гербава пасмина!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Незабравка


15 май 2019 | 18:00Да севтополчо малоумни! През 2006 за 20 лева щеше да на пазариш три пъти повече от колкото сега с 40 лева! Ама ти си гербер от где мозък да смяташ?!


Севтопол


15 май 2019 | 12:39Че вие през 2006 та на пенсионерите по 20.


Antikiller


15 май 2019 | 08:56Ходи и се гръмни!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


МъченикБГ


15 май 2019 | 08:50Изглежда интелигентен,с очила,а говори глупости!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.