Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ дари за медиците на България

Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ дари за медиците на България

530 | 20 май 2020 | 14:32


В условията на безпрецедентна световна пандемия, членовете на Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ не прекратиха своята служба в полза на обществото, въпреки опасната болест, не се спряха нито за миг във високо моралната си и благородна дейност и не предадоха своя девиз "Ние служим".

 

В началото на месец май 2020 година, Асоциацията получи от международната Лайънс фондация – LCIF /Lions Clubs International Foundation/, паричен грант в размер на 10 хиляди долара за осигуряване на средства за индивидуална защита за героите на Република България - медиците от първа линия, борещи се с COVID-19.

 

Със сумата бяха закупени и даряваме в 22 града в Република България 200 броя комплекта, изключително качествени средства за индивидуална защита за многократна употреба, включващи гащеризон, шлем, маски и ръкавици.

 

Гащеризоните са изработени от специален плат, осигуряващ най-високо ниво на защита и многократна употреба /изпиране до 50 пъти/, с европейски сертификати за качество, произведени от фирма „МАК“ АД, Габрово. Облекла с такова качество се произвеждат единствено в България от целия ЕС.

 

Лицевите щитове /шлемове/ са изработени от плътен поликарбонат с изключителна здравина и еластичност и висококачествена рамка от неръждаема стомана, позволяващи термична дезинфекция до 121 ̊С в автоклав и могат да се носят с очила и маска, произведени от фирма „Нико Технологии“ ООД, Габрово.

 

Защитните комплекти се даряват в 22 града на 20 май 2020 г. на екипите на медиците на България чрез Лайънс клубовете в съответните градове.

Асоциацията на Лайънс клубовете „Дистрикт 130-България“ е силно ангажирана с живота и процесите на развитие на българското общество.

 

С това дарение изразяваме нашата подкрепа и съпричастност към работата на смелите българските медици, които са белите рицари с големи сърца и грижовни длани, застанали да бранят здравето и живота ни, на горещата COVID-19 барикада.

 

Ние от Лайънс България, сме верен и постоянен партньор на хората в нужда и с добротворството си сме винаги с една крачка по-близо по пътя за помощ и промяна на човешките съдби, тук и сега.

 

"Ние служим за България!"


От категорията

Яхнаджиев противостои на коронавируса с цветове и бодиарт
(Галерия)

Яхнаджиев противостои на коронавируса с цветове и бодиарт-1591012660.jpg

Този път моделът няма да е известна манекенка, а спортистка, медалистката от ...

1 юни 2020 | 14:56

Деси Тенекеджиева положи началото на Гора на таланта
(Видео)

Деси Тенекеджиева положи началото на Гора на таланта-1590867625.jpg

Залесиха Елхите на Таланта в Южния Парк - част от Благотворителната Коледна ...

30 май 2020 | 22:38

Брад Пит шокира феновете си с клошарска визия (СНИМКА)
(Видео)

Снимка: Туитър-1590563407.jpg

Някои от почитателите му коментираха, че Пит е вече твърде възрастен за такава ...

27 май 2020 | 10:09

В понеделник - сделки. Във вторник подкрепа от важен човек носи късмет. Сряда е критична
(Видео)

За консултация и записване на час при Милена Иванова http://ЕАF@Ealife.bg-1590957719.jpg

Месец юни е предназначен за търговия, препродаване на стари вещи, отработване ...

31 май 2020 | 23:41

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.