Поведението на г-жа Митева не го одобрявам, посочи председателяг на ПГ на ГЕРБ

Атанасова: ГЕРБ прояви разум, докато всички други стояха по ъглите и се чудеха какво да правят

6247 | 12 авг. 2021 | 18:55

Бяхме на ръба на закона – първо с факта, че кандидатът за премиер подаде своето заявление по лични причини, че не желае мандата, но и с факта с напускането на пленарната зала на партията-мандатоносител, която излъчи г-н Николов


Днес ГЕРБ беше единствената партия, която отстоя държавността, зачете Конституцията и правилата на фона на това, че се намираме в безпрецедентна ситуация. Бяхме на ръба на закона – първо с факта, че кандидатът за премиер подаде своето заявление по лични причини, че не желае мандата, но и с факта с напускането на пленарната зала на партията-мандатоносител, която излъчи г-н Николов.

 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.

,,Поведението на г-жа Митева днес не го одобрявам. Не разбирам първия човек в една парламентарна република да напусне своето най-високо място, за да се даде възможност на една парламентарна група да не присъства в решаването на казус, който тя е създала. В ИТН се притесняваха от дебат и от гласуването, че този кабинет може да мине'', посочи Атанасова.

ГЕРБ бе първата политическа сила, която заяви, че няма да подкрепи този кабинет преди около седмица. Окончателното решение на Изпълнителната комисия бе оповестено публично. Днес стана ясно че ГЕРБ прояви разум, защото бяхме на ръба на конституционна криза, докато всички други партийни лидери стояха по разни ъгли и се чудеха какво да правят, коментира още тя.

По думите ѝ на България в момента ѝ трябва стабилно правителство.

,,Нека партията, която получи третия мандат, да положи всички усилия, защото случващото се в пленарна зала сигурно е забавно, но България е изправена пред серия предизвикателства – мигрантска криза, COVID кризата, Планът за възстановяване все още не е изпратен...'', напомни Атанасова и допълни, че единственото, което се прави в Народното събрание, е демонстрация на агресивно поведение и чупене устоите на демокрацията.

Тя уточни, че на този етап ГЕРБ няма да подкрепи актуализация на бюджета, преди да се разбере какво съдържа тя.

Какъв е финансовият ресурс на държавата ние не знаем. Няма как да подпишем празен чек за някакви харчове. Актуализацията на първо време трябва да се разгледа в ресорната комисия, каквато още не е ясно дали ще има, отбеляза Десислава Атанасова.

Атаносова отхвърли възможността да са били взети незаконосъобразни действия при започването на процедура по строежа на първата детска болница в страната.

Припомняме, че днес от парламентарната трибуна служебният здравен министър Стойчо Кацаров обяви, че ще сезира Специализираната прокуратура заради 9 млн. лева, които са били изплатени авансово.

Смятам, че правителството на Борисов и министрите Ананиев и Ангелов направиха всичко възможно да започне процедура по строежа на детската болница. Не допускам да са били вземани незаконосъобразни решения, тъй като има процедури и комисии. Всеки е наясно, че носи отговорност за своите действия, обясни Атанасова и в тази връзка подложи под съмнение казаното от здравния министър.

На финала тя изрази надежда, че следващата седмица от ГЕРБ ще получат втория проучвателен мандат от президента.Атанасова: ГЕРБ прояви разум, докато всички други стояха по ъглите и се чудеха какво да правят

Бяхме на ръба на закона – първо с факта, че кандидатът за премиер подаде своето заявление по лични причини, че не желае мандата, но и с факта с напускането на пленарната зала на партията-мандатоносител, която излъчи г-н Николов

От категорията

Нинова: Нямам проблем с Крум Зарков!Той има проблем с БСП, яростно подкрепя Истанбулската конвенция!
(Видео)

Снимка Нова нюз-1638030247.jpg

Все повече сме оптимисти, че ще се състави редовен кабинет, посочи тя. Голямото ...

27 ноем. 2021 | 18:21

Преговорите за кабинет: България запазва "единната си позиция" по отношение на РС Македония
(Видео)

 Кирил Петков заяви, че е обнадежден, че след 4 години България няма да изглежда по този начин.-1638051554.jpg

На практика решението означава, че и занапред България ще се придържа към ...

27 ноем. 2021 | 23:55

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари, актуализация - през юли
(Видео)

Преговорите по финансите: Бюджет 2022 ще бъде приет до края на януари-1638051413.png

От "БСП за Бъглария" предложиха още въвеждане на семейно подоходно ...

28 ноем. 2021 | 00:12

Румен Гечев: Политиците сме притиснати до стената. Трябва да взезем в 2022 г. с правителство
(Видео)

-1633069402.png

Преговорите не са театър. Най-важният ефект е, че се опознаваме, посочва той

27 ноем. 2021 | 20:51