Миграцията и мобилността трябва да се превърнат в позитивни фактори за развитие в икономически и демографски план, пише в Националната стратегия 2015-2020 г.

БСП: Борисов гледа на мигрантите като на работна сила, ще решава демографския ни проблем с араби

7025 | 24 юни 2018 | 15:07

От Франция дойде новината, че по време на срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранно споразумение между Германия и България, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни

-1529390093.jpgСнимка: БСП-1529842144.jpg

"Миграцията и мобилността трябва да се превърнат в позитивни фактори за развитие в икономически и демографски план". Това е записано в Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г., приета от правителството на Борисов, която тази сутрин лидерът на БСП Корнелия Нинова оповести в тв ефир.

 

Тя изнесе публично този документ, за да докаже твърденията си, че Борисов се е съгасил с тезата на Меркел - да решаваме демографската си криза с внос на мигранти.

 

Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите“, разказа пред БТВ лидерът на опозицията.

 

Нинова цитира точки от Стратегията за мигрантите на Министерски съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тези хора като на работна сила. "Премиерът ги вижда и като възможност да подобри демографските параметри в България", допълни Нинова.

 

"Кой мозък в Европа измисли, че ще решим демографския проблем като внесем мигранти от арабски държави", попита Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, "ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза".

 

"Да отмени и изречението, което казва, че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни осигуровки, жилища. Първо да ги осигури на българите", категорична бе Нинова.

 

Думите ѝ дойдоха часове преди началото на знаковата среща в Брюксел, на която част от евролидерите трябва да се опитат да изгладят противоречията си по темата с приемането на мигранти.

 

На срещата присъства и Бойко Борисов. Припомняме, че още в петък премиерът спешно отиде в НС, за да разясни за какво ще да настоява в Брюксел - за затваряне на външните граници на ЕС.

От БСП обаче са категорични - става въпрос за послушание и сделка.


"От Франция дойде новината, че по време на Срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни",  обяви Нинова в тв ефира.

 

Лидерът на БСП подчерта още, че Бойко Борисов досега е доказал едно -  че безрезервно слуша Ангела Меркел и затова получава потупване по рамото. "Сега ли се сети, че има проблем. Звъни на Орбан в опит да вземе завоя, но този завой е много остър и може колата да излети от пътя, предупреди Нинова. Когато през 2016 г. прочетох от трибуната на парламента тайното Постановление 208 на правителството му за заселване на мигранти в България, всички ни се нахвърлиха какви сме антиевропейци. Тогава ние не се поколебахме да влезем в спор и с нашето политическо семейство ПЕС. Същото направихме и с Истанбулската конвенция. Докато ГЕРБ слушаха и изпълняваха чужди решения, ние се изправихме и срещу опоненти и срещу наши, за да защитим България", припомни Корнелия Нинова.

 

От ГЕРБ явно се стреснаха от изказването на Нинова, защото само след няколко часа свикаха спешна пресконференция. На нея Данаил Кирилов и вътрешният министър Валентин Радев обясниха обичайното - че БСП спекулира и завижда на Борисов за успехите му сред евролидерите. "Няма тайни преговори за мигрантите", отсече министър Радев пред репортери в централата на ГЕРБ. Той бил възмутен от думите на Корнелия Нинова, че са водени тайни разговори около темата с мигрантите.

 

"Какво правим, ако влязат у нас толкова много, колкото има в съседна Гърция - 50 000 мигранти? Това ще ни срине социалната система. Затова ГЕРБ е създал правила. Затова има Постановление 208 - тази наредба. Къде имат забележка по тази политика", опита се да се защити Радев. "Ние, продължи той, стотинка няма да вземем срещу мигранти в България. После добави:"Ние не сме зверове тук". Затова на мигрантите им се полагали здравни и социални грижи. Те животни ли са, попита още Радев и обвини БСП и Нинова, че "нямат милост към тях".

 

Депутатът Данаил Кирилов пък отново заподозря завист и ревност от страна на левицата. Той обобщи, че в момента бежанските лагери у нас били празни и това било само благодарение на политиката, която води правителството на ГЕРБ. Но опозицията завижда, че управляващите се справят, усъмни се Кирилов.

 

От пресцентъра на БСП изпратиха до медиите откъси от Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г. , за да докажат твърденията на председателката на партията. Там е записано, че миграцията и мобилността трябва да се превърнат в позитивни фактори за развитие в икономически и демографски план.


От категорията

Президентът Радев катери "Кончето" в Пирин заедно с планински водачи и спасители

Президентът Радев катери "Кончето" в Пирин заедно с доброволци-1566417784.jpg

Радев ще изпълни поетия ангажимент към Асоциацията на планинските водачи в ...

21 авг. 2019 | 22:55

Деси Радева: Пишете ме отговорна за всичко - НАП, чумата, апартаментгейт и ремонта на "Графа"!

-1548679488.jpg

Ироничната публикация на първата дама е провокирана от статия, която се ...

21 авг. 2019 | 23:31

МОН: С 500 лв. повече ще получават преподавателите, ако се включат в програма „Мотивирани учители“

-1558429917.jpg

Учителите ще бъдат поощрени и ако пожелаят да работят в училища с проблемни ...

22 авг. 2019 | 14:49

Вижте пресконференцията на БСП! (НА ЖИВО)

Снимка Фейсбук-1566473982.png

Социалистите са в разгара на кампанията по номинации на кандидат-кметове

22 авг. 2019 | 14:37

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


walnut


24 юни 2018 | 15:44Да бе, ще реши демогравския проблем Борисов. Не стимулира българските майки да раждат, а ще пълни арабите с пари. Престъпни еврогейци. Трябва да има бунт и кръв по улиците.


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Bigman1


25 юни 2018 | 00:22Като гледам палатковите лагери с деца инвалиди май не трябва да се стимулират българските майки да раждат...