Областният съвет категорично счита, че основната задача е подготовката за местните избори

БСП-Силистра: Настояваме Корнелия Нинова да оттегли своята оставка!

3250 | 11 юни 2019 | 22:27

Уважаеми членове на Националния съвет, редовите социалисти ви гледат с широко отворени очи, слушат всяка дума, преценяват всяко действие и очакват от вас разумни решения, пишат от организацията


На 2 август тази година нашата партия ще навърши 128 години. В своята дългогодишна история партията на българските социалисти е преживяла години на възход и падение, била преследвана, гонена, убивана, а хиляди нейни членове и симпатизанти, отстоявайки социалистическия идеал са платили с най-високата цена – своят живот.

Днес, в 2019г. партията ни е отново в драматична ситуация. Формалният повод – преминалите европейски избори и резултатите от тях.

Искаме да уверим делегати на конгреса, че низовите структури – основните и общинските партийни организации, областният предизборен щаб и всички социалисти от Силистренска област положихме усилия, вложихме енергия за спечелване на изборите, но не успяхме. Резултати са такива, каквито са – повече от хиляда гласа от предишните европейски избори, но явно недостатъчни за победа.

Областният съвет на БСП – Силистра категорично счита, че загубата на едни избори не бива да е повод за вътрешнопартийна криза, саморазправа и разчистване на сметки. Всичко, което се разиграва, пред очите ни през последните две седмици и до конгреса е на гърба и за сметка на партията.

Областният съвет на БСП – Силистра категорично счита, че основната и най-спешна задача пред структурите сега е подготовката за най-важните избори за всяко населено място – местните.

Считаме, че оставките, организирането на вътрешно партийни избори, обидните квалификации, раздаването на присъди, омразата, заклеймяването, на този, или онзи, трябва да спрат веднага.

Настояваме Корнелия Нинова да оттегли своята оставка като председател на НС на БСП и да изкара редовния си мандат до май следващата година. Победата на президентските избори, увеличаване броя на народните представители, подмладяването на кадрите, увеличеното финансиране на низовите структури са доказателство, че потенциалът и като председател и ръководител не е изчерпан.

Настояваме на конгреса да се направи аналитичен, подробен и трезв анализ на изборните резултати.

Настояваме делегатите на конгреса да се обединят около единствената и важна сега задача – спечелване на кметските избори.

Настояваме да спре публичното хулене и говорене по медиите и вътрешно-партийните въпроси да се решават там където им е мястото.

Уважаеми другари делегати,

Убедени сме, че партията ще преодолее и тази криза.Защото това не е криза в партията, а криза на доверието между членове на ръководството на партията.

Уважаеми членове на Националния съвет, редовите социалисти ви гледат с широко отворени очи, слушат всяка дума, преценяват всяко действие и очакват от вас разумни решения, взети с мъдрост за доброто на партията и България.

 


От категорията

Мая Манолова: Не съм упълномощавала никоя партия да говори от мое име! (ВИДЕО)

-1567003197.jpg

Ако някой иска да води междупартийна битка, между една и друга партия, може би ...

21 септ. 2019 | 13:31

Джеймс Пардю: Джон Болтън третираше съюзниците на Америка като подчинени!

-1548499748.jpg

Доскорошният съветник по националната сигурност на президента Тръмп предпочитал ...

21 септ. 2019 | 14:10

Във Велико Търново започват тържествата за 111 години от обявяването на независима България

Снимка БНР-1569087286.jpg

Фестивала откри полк. Иван Маламов, ректор на Националния военен университет ...

21 септ. 2019 | 20:33

Не е за вярване! Вижте как пазарува Меркел

Снимки Фейсбук на Маргарита Петкова-1569086288.jpg

Публикацията й веднага събра десетки коментари във фейсбук, в много от които се ...

21 септ. 2019 | 19:59

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Борко Димитров


12 юни 2019 | 09:32Ако не изгоним Серегейската шайка край с БСП. Успех!


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


PrastoveteMU


11 юни 2019 | 23:36ГРАЖДАНИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СЕ СЪБИРАТ В СОФИЯ В НЕДЕЛЯ! ЗА ДА СПРАТ ПРЕВРАТА В БСП Във Фейсбук страницата "АНТИГЕРБ" се появи събитие с призив да "Спрем преврата в БСП" организаторите призовават всички членове и симпатизанти на партията, да се съберат в неделя пред НДК по време на конгреса и ясно да покажат, че не искат преврата на Гергов и Станишев да успее и БСП да продължи да работи с управление начело с Корнелия Нинова. Ето какво пише в събитието, което е обявено за неделя 16.06 от 13:00 часа пред НДК. " В БСП хората свързани със Станишев и Гергов се опитват да направят преврат на г жа Корнелия Нинова и екипа и, затова призоваваме всички симпатизанти и членове на БСП, в деня на конгреса да застанем пред НДК и покажем нашата подкрепа за Корнелия Нинова и екипът и. Въпреки по високите изборни резултати на последните избори, въпреки повечето депутати от времето на управлението на Миков и Станишев, няколко месеца пр


За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.


Георги Велков


12 юни 2019 | 06:35Поздрави за Нинова и младия й екип! Вън от БСП, господа властолюбци Станишев, Миков, Дъбов, Мерджанов, Гергов, Пиринси, Божинов! Времето Ви свършва! Внимавайте и Вие, Кутев, дъщеричката на Пирински, Краси Янков и не на последно място, другарю или господине Жаблянов! БСП, начело с Нинова не Ви е бащиния, тя е наша, та членовете и ние ще кажем кой е най достоен за лидер!