Бъкингамският дворец за обвиненията на Хари и Меган: Твърденията за расизъм ще бъдат разследвани

Хари, Меган и синът им Арчи ще останат "много обичани членове на фамилията

Бъкингамският дворец за обвиненията на Хари и Меган: Твърденията за расизъм ще бъдат разследвани

10681 | 9 март 2021 | 21:44

„Цялото семейство е натъжено да научи пред какво предизвикателство са били изправени Хари и Меган през последните години“, се посочва още в официалното изявление.

Бъкингамският дворец за обвиненията на Хари и Меган: Твърденията за расизъм ще бъдат разследвани-1615319819.jpg-1589001344.jpg

От Бъкингамския дворец нарушиха мълчанието след обвиненията на Меган Маркъл и Хари в интервюто пред Опра Уинфри, съобщават медиите във Великобритания.

 

В официално изявление се посочва, че „спомените могат да се разминават“, но твърденията на съпругата на Хари са взети „на сериозно“, предава бТВ.

Допълва се, че цялото кралско семейство е изключително натъжено от отправените обвинения, но Хари, Меган и синът им Арчи ще останат "много обичани членове на фамилията".

В изявлението пише още, че твърденията за расизъм са притеснителни и ще бъдат разследвани обстойно.


 

Реакцията идва ден след официалното излъчване на интервюто във Великобритания. В него Меган заяви, че някой от кралското семейство е изразил „притеснения“ относно това „колко тъмна“ ще бъде кожата на сина им Арчи. Меган сподели също, че не е срещнала подкрепа за обсебилите я по това време мисли за самоубийство.

Цялото семейство е натъжено да научи пред какво предизвикателство са били изправени Хари и Меган през последните години“, се посочва още в официалното изявление.

При посещение на център за ваксиниране днес, принц Чарлз отговори на въпроса: „Как ще коментирате случващото се?“ – само с мълчалива усмивка.

Според експерти, интервюто е постигнало целта си – Меган Маркъл се радва на огромна подкрепа и съчувствие за преживяното, предимно в САЩ, където семейство Съсекс живее.

 

Но на Острова, въпреки съчувствието, тя и Хари са упреквани, че са унижили държавата и жертват дълга си в името на лични интереси.

 

Твърденията на Меган за расизъм в кралския двор стигнаха и до британския парламент.

Председателят на опозиционната британска лейбъристка партия Киър Стармър призова обществеността да приеме сериозно думите на Маркъл, че представители на кралското семейство са били загрижени за цвета на кожата на нероденото ѝ дете.

"Много е тъжно да се наблюдава подобно нещо в семейството. Темите за расизма и психическото състояние, които Меган повдигна, са много сериозни. Това напомня, че твърде много хора са изправени пред расизъм във Великобритания през 21 век. Това трябва да бъде взето много сериозно", каза той.

Британският премиер Борис Джонсън припомни, че винаги е изпитвал най-голямо възхищение към кралицата и нейната обединяваща роля в страната и в Общността на нациите. Що се касае до останалото, до всички въпроси, свързани с кралското семейство, той припомни, че досега изобщо не ги е коментирал и няма да го направи и този път.

От Белия дом пък се разграничиха от изказванията на звездното семейство, което в момента живее в САЩ. Те подчертаха, че това си е тяхна лична работа. Прессекретарят на американския президент Джен Псаки обясни, че има "силни и непоклатими отношения" между Вашингтон и Лондон.

"Разбира се, много от нас са гледали интервюто, както и много американци и хора по света. Меган Маркъл е частно лице, а в момента принц Хари също", каза прессекретарят на американския президент Джен Псаки.

"Всеки човек има нужда от смелостта да излезе и да говори за собствените си проблеми с психичното здраве, да разкаже личната си история. Разбира се, президентът мисли точно така", обясни Псаки. "Няма да предоставяме допълнителни коментари от името на президента или други тук, като се има предвид, че говорим за лица, които са споделили своите истории и са говорили за проблемите си", добави говорителят на Белия дом.

За BBC интервюто е "опустошително" и разкрива "ужасния натиск в двореца". То очертава "картина на безчувствени хора, изгубили се в една институция", за която важи същото.

"Меган току-що обяви война на кралското семейство, като каза на Опра: "те бяха склонни да излъжат, за да предпазят други членове на кралското семейство" - Дан Утън, бивш кореспондент на в. "Сън".

В социалните мрежи коментарите на потребителите също са противоречиви - едни подкрепят звездната двойка, докато други са на страната на британската институция.


Намери своята история

Още по темата

„Дейли Мейл“: Бъкингамският дворец е парализиран от „скръб и шок“, Елизабет II свика спешна среща

 Бъкингамският дворец е парализиран от „скръб и шок“,  Елизабет II свика спешна -1615311623.jpg

Кралският персонал е останал буден до 3:00 сутринта и е гледал интервюто чрез ...

9 март 2021 | 19:38

Повече от 7 милиона долара е получила Опра за скандалното интервю с Меган и Хари

Сн. инстаграм-1615288669.png

Не съм говорила с Меган и Хари след интервюто, защото в момента сме в различни ...

9 март 2021 | 13:16

Опра: Нито Кралицата, нито съпругът й са участвали в разговори за цвета на кожата на сина на Меган

Сн. Инстаграм-1615215121.png

Маркъл, която е метиска, заяви по-рано в интервю пред американската ...

8 март 2021 | 16:47

Критики и съпричастност към Меган Маркъл след интервюто, какво печели двойката

Голяма част от думите на Меган и половинката ѝ разгневиха британците-1615276441.jpg

Голяма част от думите на Меган и половинката ѝ разгневиха британците, които са ...

9 март 2021 | 09:43

Бащата на Меган: Не мисля, че кралското семейство са расисти, Хари се облече като Хитлер (Видео)

Сн. Инстгарам-1615289806.png

По време на интервюто Томас заяви, че докато е бил болен, дъщеря му го е ...

9 март 2021 | 13:31

Меган обвини Кейт, Камила и принц Чарлз, че разпространявали лъжи за нея

Меган обвини Кейт, Камила и принц Чарлз, че разпространявали лъжи за нея-1614959035.jpg

Маркъл ги обвинява, че подавали на медиите отрицателна информация за нея, ...

5 март 2021 | 17:42

Маркъл обвинява Бъкингамския дворец в лъжи: Няма да мълча

Меган изгонила двама лични асистенти от домакинството и нанесла „морална травма“ на трети.-1614858807.jpg

Херцогинята на Съсекс отговорила, че не могат да очакват след всичко случило се ...

4 март 2021 | 13:52