Снимка: София филм фест

72-рият международен филмов фестивал в Кан, едно от най-престижните филмови събития в света

Българката Мира Сталева - част от журито в Кан

798 | 14 май 2019 | 17:44

Председател на журито е Изабел Жибал-Харди, представител на кино "Le Grand Action" в Париж, а останалите членове са Матиас Елвард от кино "Zeise" в Хамбург, Марио Фортин, представител на кината "Beaubien et du Parc" и Марк


Изпълнителният директор на "София Филм Фест" и "Арт Фест" Мира Сталева тази година е част от филмовия фестивал в Кан. Тя ще бъде част от журито, което определя "Наградата на арт кината".

 

 

Сталева е поканена от Рено Лавил, генерален директор на Асоциацията на френските артхаус кина (AFCAE French Association of Art Cinemas), да се включи като член на журито в Кан, което за първи път ще връчи награда в официалната селекция на фестивала в Кан през 2019 година.

 

Председател на журито е Изабел Жибал-Харди, представител на кино "Le Grand Action" в Париж, а останалите членове са Матиас Елвард от кино "Zeise" в Хамбург, Марио Фортин, представител на кината "Beaubien et du Parc" в Монреал и Марк Ван Маел от кино "АВС" в Тулуза.

 

Мира Сталева е представител на "Дома на киното", София, и ще има ангажимента заедно с колегите си да обсъдят всички филми от официалната конкурсна програма и от конкурса "Особен поглед" - общо 39 на брой, за да направят своя избор при връчване на наградата. Също така Мира Сталева е един от експертите на Producers Network и ще модерира една от кръглите маси по време на Пазара в Кан (Marche du Film) Producers Network.

 

72-рият международен филмов фестивал в Кан, едно от най-престижните филмови събития в света, се открива днес - 14 май, а наградите ще станат ясни на 25 май 2019 година.

 

Източник: Дир.бг


От категорията

Във вторник преодолявате трудности в работата, слагате край на очакванията

За консултация и записване на час при Милена Иванова ЕАF@Ealife.bg-1560800446.jpg

В петък всичко се подрежда като по чудо. В събота - ядове, повреди, избягвайте ...

17 юни 2019 | 22:38

Римска ваканция: Дженифър и Брад отново заедно

-1481012357.jpg

Пит и звездата от „Приятели“ се разделиха през 2005 г. Тогава Анджелина Джоли ...

15 юни 2019 | 16:39

Йога ден – хармония и умения в синхрон

В Индия йогата е част от физическото възпитание в училище. Масова йога в щата Гуджарат.-1560595856.jpg

Централното събитие и тази година ще е в София като официалното откриване от ...

15 юни 2019 | 13:48

Рони Ромеро, вокалистът на Rainbow – в предстоящия пети албум на д-р Милен Врабевски
(Галерия)

С концерти във Варна и Русе завърши първата част от националното турне на Intelligent Music Project & Vrabevski Super Band-1560780429.jpg

За пореден път в този изцяло български музикален проект се включват легендарни ...

17 юни 2019 | 17:06

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.