баница

Баница с късмети (висяща баница + идеи за пожелания)

1061 | 26 дек. 2016 | 12:57


Традиционно на новогодишната трапеза присъства баница с късмети. Предлагаме ви една стара рецепта за домашна баница и няколко идеи за късмети.

 

Късмети

-          Очаква те радост голяма – билети до Виена за двама!

-          Колкото звездички в небето, толкова парички в портмонето!

-          На тебе мързелът се пада – да мързелуваш ти приляга!

-          Едно нестихващо веселие ще бъде твоето ежедневие!

-          Любов необяснима през цялата година!

-          Заслужи го, няма съмнение, ще получиш скоро повишение!

-          Здраве,щастие, късмет – на берекет!

-          Здрава година – силна гърбина!

-          Благополучие и берекет сега са наред!

-          Печалба голяма от джакпота, ще сменяш старата Тойота!

-          На теб учение се пада – червена тога ти приляга!

 

Висяща баница

Необходими продукти

  • 500 г готови кори
  • 4 бр. яйца
  • 250 г сирене
  • 2-3 с.л. кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.ч. хладка вода
  • 125 г масло

Начин на приготвяне

Плънката се приготвя от следната смес - яйца, натрошено сирене, кисело мляко, сода и хладка вода. Всяка кора се намазва с масло и се слага от плънката. Редят се една върху друга. Най-отгоре се покрива с кора и се намазва обилно с масло. Реже се на парчета и се слагат късметите.

Пече се в педварително загрята фурна за час. Покрива се с кърпа да се задуши, за да стане баницата пухкава.

 

Весел празник!


От категорията

Син еликсир - хит на 2017-а

Вино в любимия цвят на Ван Гог направи революция в света на избите

Андрес Гомес демонстрира красотата на синьото вино
Снимки Леопард Трейдинг -1493400465.jpg

За да покаже сапфирения еликсир, в България пристигна собственикът на ...

28 апр. 2017 | 20:26

Филе от бяла риба гратинато

филе от бяла риба-1493296290.jpg

27 апр. 2017 | 15:28

Пролетен ориз

Пролетен ориз-1493125111.jpg

25 апр. 2017 | 15:57

Канелони със спанак и рикота

Канелони със спанак и рикота-1493034736.jpg

24 апр. 2017 | 14:51

За да коментирате, трябва да влезете в системата. Моля, въведете потребителско име и парола, а ако все още нямате регистрация, си направете. Процедурата няма да отнеме повече от няколко минути, а за Ваше удобство може още по-бързо да влезете с профила си във Фейсбук.